Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Orhun Şendur
    Öğrenci
     YOK
     Adana/Seyhan
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Smile Aranıza yeni katıldım birkaç sorum olacak :)

Öncelikle merhabalar.
    Ben aranıza Adana'dan yeni katıldım. Bildiğiniz üzere A1 ehliyet alma yaşı 16 ya düşürüldü bende bu yaza ilk motorumu almayı düşünüyorum. Bebekliğimden beri chopper/crusier hayranıyım ama aklımda birsürü soru var.Motor konusunda acemiyim mazur görün lütfen . Ben buraya yazayım eğer kirlilik olmasın derseniz özel mesajda atabilirsiniz.
    1-Bilindiği üzere A1 ehliyette 125cc ye kadar motor alınabiliyor. Fakat türkiyede 125 lik motor bulmak sıkıntı oluyor. Daha yüksek cc li bir motor kullansak örneğin 150cc kullansak ne tür işlemler yapılır? Motor hacmini düşürmenin ve bunu ruhsata falan geçirmenin yolu varmıdır?
    2- Aklımda motor olarak Regal Raptor DD 125e modeli var. Bunu sıfır olarak biryerden bulabilirmiyim?
    3- 125e tahmini ne kadar benzin yer? Bu oran yeni egzosla ve egzosu açtırınca ne kadar artar?
    Şimdilik bukadar yeter heralde sonradan sormaya devam ederim, şimdiden ilginize alakanıza teşekkür ediyorum.

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Orhun, Adana'dan aramıza hoşgeldin. Senin gibi motosiklet sevdalısı, hevesli genç arkadaşlarımızı aramızda görmek hepimizi mutlu ediyor Forumda ve yollarda aktif olman dileği ile. Burada birçok arkadaşımızdan, kardeşimizden, abimizden faydalı bilgiler öğrenebilirsin

1- İllegal çalışmalar yapmıyoruz malesef. Bu bahsettiğin legal olmayan bir yöntem. Ve bildiğim kadarıyla böyle bir şeyi yapmanın legal bir yolu yok. 250 cc alıp motor ile oynayarak cc yükseltmen mümkün, fakat ruhsata işletmen gerekir. Aksi takdirde illegal bir iş gerçekleştirmiş olursun.
    2-Regal Raptor güzel seçim. Parçası ucuz, bakımı kolay. Bakarsan seni götüremeyeceği yer yok. Fakat RR'ın 125'likleri bildiğim kadarıyla sıfır olarak Türkiye'de yok. Olanların da piyasası olmuyor. Elinde patlar. 150 cc olan modellerini sıfır ve ikinci el olarak bulabilirsin. Şahsi görüşüm bir kaç yaş daha büyüyüp 150'lik olanları ile başlayabilirsin. Hatta 250'lik bile olabilir. Tercih senin
    3- Regal Raptor'un tüm modelleri az yakar çok kaçar. Fakat bu senin sürüş/kullanış tarzına değişiklik gösterebilir. 125'lik modellerin ne kadar yakıt aldığını bilmiyorum ama diğer modeller için(Daytona ve Spyder)50 liraya doldurduğun bir depo ile 180 km gittiğini söyleyen de var, 250 diyen de, 290 diyen de. Biraz şans, biraz da sana bağlı.

Tüm bu söylediklerime ek olarak koruyucu ekipman kullanmanı da şiddetle tavsiye ediyorum. Ne bizi, ne de aileni üzme lütfen

Sevgiler.

tb

Orhun Şendur
    Öğrenci
     YOK
     Adana/Seyhan
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler öncelikle Fakat birşey merak ediyorum. Şimdi ben 250cc lik bir motorun motoruyla oynayıp (yapılabilirmi gerçekten bilmiyorum) 125cc lik hale getirebildim varsayalım, motor hacmini küçültmek illegal bir işe mi giriyor? Hani evet büyütmek illegal ama küçültmek neden illegal olsun ki

Edit: Son yazdığınızı görmemişim kusura bakmayın . Zaten ben nazi kasklarıyla daha iyi gözüktüğünü düşünüyorum motordaki kişinin

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Alıntı Hybria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler öncelikle Fakat birşey merak ediyorum. Şimdi ben 250cc lik bir motorun motoruyla oynayıp (yapılabilirmi gerçekten bilmiyorum) 125cc lik hale getirebildim varsayalım, motor hacmini küçültmek illegal bir işe mi giriyor? Hani evet büyütmek illegal ama küçültmek neden illegal olsun ki
    Ruhsata işletmediğin sürece motor bloğu üzerinde yaptığın her işlem illegal olacaktır. Fiziksel olarak imkansız değil fakat astarı yüzünden pahalı olacaktır. Bunlarla ilgili makine mühendisleri odasına proje ile başvurup onay alman gerekiyor vs. bir sürü prosedür var. Bence hiç girişme. Ya al 125'liğini yollarda tadını çıkart yada biraz daha bekle

Orhun Şendur
    Öğrenci
     YOK
     Adana/Seyhan
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı tbaylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ruhsata işletmediğin sürece motor bloğu üzerinde yaptığın her işlem illegal olacaktır. Fiziksel olarak imkansız değil fakat astarı yüzünden pahalı olacaktır. Bunlarla ilgili makine mühendisleri odasına proje ile başvurup onay alman gerekiyor vs. bir sürü prosedür var. Bence hiç girişme. Ya al 125'liğini yollarda tadını çıkart yada biraz daha bekle
    Evet 125 lik almak en iyisi gibi duruyor bu durumda

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Orhun hoşgeldin kardeşim. İllegal işlere bulaşmadan bence ilk önce bir ehliyeti al gerisi bir şekilde gelir .inşallah en yakın zamanda da istediğin bir motora kavuşursun. Forumda aktif olmayı unutma.bu arada adananın abilerimiz var onlarla görüşüp fikir edinmenin öneririm zaten görünce sana yapacaklardir
    Konu 2_rock tarafından (23.March.2016 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,689
    Beğenilmiş
    7,113
    Merhaba Orhun Adana'dan aramıza hoş geldin
    Senin durumunda tek çözüm 125 cc modellere bakmak inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun

Orhun Şendur
    Öğrenci
     YOK
     Adana/Seyhan
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Çok teşekkür ederim hepinize . Eğer Adanadan abilerim benimle iletişime geçerse çok mutlu olurum onlarada soracak sorularım var cunku

İsmail Kurt
    tiyatro
     regal raptor dd 250 e
     İstanbul-Ümraniye ( Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    67
    Beğenilmiş
    121
    Bence sık dişini 2 yıl daha, daha temiz daha garanti olur

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orhun Şendur
    Öğrenci
     YOK
     Adana/Seyhan
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı tbaylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın dün sormayı unutmuşumda . Şimdi A1 ehliyetteki sınırlama 125cc fakat ben DD 150e kullansam bu bana ne gibi problem yaratır?

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)