Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

arda murat zorlu
    Öğrenci
     Spyder
     İzmir/Narlıdere-Güzelbahçe
    Beğenmiş
    37
    Beğenilmiş
    100
    Alıntı 2_rock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapan ustalar ve kullanıcılardan şimdilik mantıklı ve olumlu cevap yok .ki usta yapmadan önce garanti vermio. Türkiye sartlarindaki maliyetini bilmiyorum ama verim alabileceğinizi de.ankarada bir abimiz yapmış en yakın zamanda test edip yazarım 250 spyder ı 350 ı yapmışlar bakalım görelim kullanalım yazarim
    Eyvallah bekliyorum 😄👍

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Arkadaşlar RR ların piston yatakları (Gömlek/Blokları) 250 cc ile 350 cc aynı. Fabrikasyon imalat aşamasında 350 cc motorlar için gömlekteki tüm kalınlık kullanılarak gömlek inceltilip 350 cc piston içine sığacak kadar inceltiliyor geride inceltecek alan kalmıyor

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Bildiğim kadarıyla motor modifiye işlemi üç ana temel üzerinden hesaplanıp yapılıyo. Blok/kapak/egzantirik..
    Bu parçalarda oynama yaparken çok ince hesaplar ustalık ister. Yanlış hesaplar parçalarda o andan itibaren geri dönüşü olmayan sıkıntılara yol açar.bloğu taşlayıp piston kollarını kısaltarakta motor modifiye ve fazla güç elde edilir. Ama kranktan gelen kuvvet üstteki egzantirik miliyle aynı zaman çercevesinde çalışmadığı takdirde. Bir çok olumsuz duruma davetiye çıkartır. Yapılmazmı yapılır. Ama tek atımlık bi merminiz varsa. Rus ruleti oynamayın. Paranız cebinizde kalsın. Parayı verdikten sonra üzerine yüksek cc motor bile takılır. . .

Seçkin-67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Seçkin Çankaya
    operatör
     2015 regal raptor spyder 350
     Zonguldak
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    195
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar RR ların piston yatakları (Gömlek/Blokları) 250 cc ile 350 cc aynı. Fabrikasyon imalat aşamasında 350 cc motorlar için gömlekteki tüm kalınlık kullanılarak gömlek inceltilip 350 cc piston içine sığacak kadar inceltiliyor geride inceltecek alan kalmıyor
    Tamamda Videoda adam yapmış. Burda motorcuya sordum yapılır dedi ama şimdilik yaptırma ne zaman motor aşınır yağ yakmaya başlar sekman isterse o zaman yaptırırsın şimdilik bozma motorun orjinalliğini dedi

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Seçkin-67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamda Videoda adam yapmış. Burda motorcuya sordum yapılır dedi ama şimdilik yaptırma ne zaman motor aşınır yağ yakmaya başlar sekman isterse o zaman yaptırırsın şimdilik bozma motorun orjinalliğini dedi
    Tamirci motoru söküp gömlek kalınlığına baksın bakalım taşlama yapacak pay varmı
    var sayalım az bir taşlama payı buldu taşladı peki çok incelen gömlek ne kadar dayanıklı olacak gerçekten sağlam olarak yapılabiliyorsa pek çok arkadaş işleme talip olur

Seçkin Çankaya
    operatör
     Zonguldak
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    195
    Haklısın Aynı sey benimde aklımı kurcalıyor resimlerden bloga bakınca gömlekten 3-5mm taşlanabilir gibi duruyor tabi gömlek incelecek dayanırmı ne kadar sağlıklı olur motor teknik bilgisi iyi olan birine danışmak lazım

İsmail Kurt
    tiyatro
     regal raptor dd 250 e
     İstanbul-Ümraniye ( Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    67
    Beğenilmiş
    121
    Otomobil ile ilgili ve eskilerden kalan bilgime dayanarak şunları söylemek istiyorum.
    1 dereceye giden motorda gömlek değil silindir ici taslamıyor ve üzerine yeni gömlek çakılıyor. Alet üstün alman teknolojisi değilse motor blogu ile oynamak akıllıca değil, zira cinli kardesler günü kurtaracak en düşük kalitede üretim yaparlar. Motorda fark yaparmı bilmem ama araba motorunda basıncın motoru çaylar na ihtimali de yok değil. Sözün özü herşeyi modifiye etmeye uğraşan ben bile bu ise sıcak bakmiyorum

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seçkin Çankaya
    operatör
     Zonguldak
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    195
    250cc piston çapını buldum 53mm 350cc piston çapını bulamadım bilen varmı ne kadar fark yapınca 350cc olmuş en azından fikir verir kaç milimetre taşlanınca kaç cc olur diye kaba taslak bir ölçü verir diye düşünüyorum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seçkin Çankaya
    operatör
     Zonguldak
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    195
    Alıntı yenidunya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomobil ile ilgili ve eskilerden kalan bilgime dayanarak şunları söylemek istiyorum.
    1 dereceye giden motorda gömlek değil silindir ici taslamıyor ve üzerine yeni gömlek çakılıyor. Alet üstün alman teknolojisi değilse motor blogu ile oynamak akıllıca değil, zira cinli kardesler günü kurtaracak en düşük kalitede üretim yaparlar. Motorda fark yaparmı bilmem ama araba motorunda basıncın motoru çaylar na ihtimali de yok değil. Sözün özü herşeyi modifiye etmeye uğraşan ben bile bu ise sıcak bakmiyorum

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Dogrudur çünkü otomobil silindir bloklarının geneli ve 4 silindirli motosiklet silindir blokları bibirine çok yakın olduğundan gömlek taşlama yapılamıyor fakat özellikle tek silindirli motosikletlerde sıkca yapılan bir işlem tabi çift silindirlilerde yapanlar var diğer formlarda okuduğum kadarıyla

Örnek 4 silindirli motosiklet

Örnek WV passat

Örnek 250cc regal raptor

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)