Alıntı Psycho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar izmirde motor buldum giderken otobusle gidicem donuste motoru alip gelicm
Guzargah olarak izmir-bandirma oradan feribotla yeni kapi yapmayi dusunuyorum
Motoru alirsam eger orada bakimini yaptirip oyle gelicm ve size birkac sorum olucak
1. İzmir-bandirma oradan feribotmu yapiyim yoksa bursa uzerinden hiz feribot kullanmadanmi geliyim
2. Motor 350 cc ortalama kac km hizla geliyim bide kmde kac kurus yakar
3. Motoru kac kmde bir veya kac saatte bir dinlendiriyim
Aklima gelmeyen baya soru var yardimci olursanz sevinirim her konuda
Öncelikle benim uzun yolum sizinki kadar uzun olmayabilir. Ama Samsun->Ordu arası gün içerisinde gidip geldiğim oluyor

1. Yol hakkında bir fikrim yok. Ama hızlı feribot yerine normal feribotu her zaman tercih ederim ben. Deniz ortasında bir çay iyi gidiyor

2. Benim spyder 250'lik. 110-120 arası kullanıyorum (daha üstü de yok gerçi). Senin motor içinde bu hızlar ideal olacaktır. Saatte 10km/s daha hızlı gitmek sana fazla bir zaman kazandırmayacaktır. Ben bir depo ile (40-50TL arasında doluyor benim depo) 200-240KM gidiyorum. Senin bir miktar daha fazla olacaktır.

3. Motorlar su soğutmalı olduğu için teorik olarak motoru dinlendirmene gerek yok. Ama kişisel rahatın için 2-2.5 saatte bir (ki bahsettiğim hızlarda sürersen deponda bu sürede boşalacaktır) mola vermen iyi olacaktır.

Kolay gelsin.