Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Magaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet AGAYA
    Mağaza Sorumlusu Yardımcısı
     Regal Raptor Daytona 250cc
     İstanbul-Beykoz(Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    12
    Beğenilmiş
    3

Debriyajdan tıkırtı

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle aranıza yeni katıldım cümleten selamun aleykum. Bir aorum olucaktı RR Daytona 250cc motorum var. Stop halinde motoru kaldırırken gaza verip debriyajdan yavaşça elimi çekerken tam kavrama noktasındayken tırrrıkk tıkırt diye bir ses geliyor. Normal yolda giderkrn problem yok fakat kalkışlarda bu sesi sürekli duyuyorum. Arkadaşımın motoruda RR Spyder 250cc onunda kalkişlarina baktim bu tarz problem yaşamiyorum pek fazla. Arada bir ayarlayamafigimdan kendim yapiuorum fakat surekli olmasi canimi sikti isin acikcasi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Alıntı Magaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle aranıza yeni katıldım cümleten selamun aleykum. Bir aorum olucaktı RR Daytona 250cc motorum var. Stop halinde motoru kaldırırken gaza verip debriyajdan yavaşça elimi çekerken tam kavrama noktasındayken tırrrıkk tıkırt diye bir ses geliyor. Normal yolda giderkrn problem yok fakat kalkışlarda bu sesi sürekli duyuyorum. Arkadaşımın motoruda RR Spyder 250cc onunda kalkişlarina baktim bu tarz problem yaşamiyorum pek fazla. Arada bir ayarlayamafigimdan kendim yapiuorum fakat surekli olmasi canimi sikti isin acikcasi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
    Öncelikle hoşgeldin RR Ailesine.. Tanışma başlığı altında kendini tanıtırsan memnun kalırız. Sonrasında konuya vakıf arkadaşlar muhakkak yardımcı olacaktır.

Ali Alp
    özel güvenlik
     Hyosung GV 250
     Antalya
    Beğenmiş
    4,161
    Beğenilmiş
    1,148
    Debriyaj kapağı eğrilmiş olabilir. Bir ustaya göster bence.

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Merhabalar aramıza hosgeldiniz. Öncelikle kendinizi tanışma başlığı altında tanıtirsaniz seviniriz.

Helede 1. Viteste kalkışma aynı ses bendede oluyordu usta zinciri geride bende bu ses genelde kesiliyor. Çokta nadir olsa 1
    Vitese geçerken şak diye geçiyor. Tam nedenini bende cozemesemde usta bisi olmaz dedi ama benide rahatsız etmiyor değil. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Yoksa en yakın zamanda ustaya sorduğumda yazarım.

Hang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem Dügeroğlu
    Öğrenci
     Daytona 250
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı 2_rock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar aramıza hosgeldiniz. Öncelikle kendinizi tanışma başlığı altında tanıtirsaniz seviniriz.

Helede 1. Viteste kalkışma aynı ses bendede oluyordu usta zinciri geride bende bu ses genelde kesiliyor. Çokta nadir olsa 1
    Vitese geçerken şak diye geçiyor. Tam nedenini bende cozemesemde usta bisi olmaz dedi ama benide rahatsız etmiyor değil. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Yoksa en yakın zamanda ustaya sorduğumda yazarım.
    Bende de oluyor aldora o durum sanki direksiyona bişey sürtüyor gibi ufak bi titreşim gibi kalkış yaptıktan sonra kesiliyor... Anlamadım yarın buluşursak bakarız bi olmadı
    TEKERLEKLERLE GELEN ÖZGÜRLÜK...

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80

Genelde motoru uzun süre çalıştırmadığınızda ilk vitese geçişte sert geçmesi normaldir. Sebebi uzun süre hareket etmeyen balataların yaylarında baskısıyla aralarının yağsız kalmasıdır.İlk çalıştırmada motoru ısıtırken debriyajı sıkıp ufak ufak gaz verin yağlansın.
    Zamanı yenemezsin

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Hang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de oluyor aldora o durum sanki direksiyona bişey sürtüyor gibi ufak bi titreşim gibi kalkış yaptıktan sonra kesiliyor... Anlamadım yarın buluşursak bakarız bi olmadı
    Bakalım yarın için buluşma başlığı açıyorum haberin olsun

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genelde motoru uzun süre çalıştırmadığınızda ilk vitese geçişte sert geçmesi normaldir. Sebebi uzun süre hareket etmeyen balataların yaylarında baskısıyla aralarının yağsız kalmasıdır.İlk çalıştırmada motoru ısıtırken debriyajı sıkıp ufak ufak gaz verin yağlansın.
    Ergün teşekkür ederim bilgi için. Yalnız ben çok aktif motor kullanan birisi olduğum için birazda lafa karistirmiyor değil. Asıl konu aslında vitese geçip gaz verdiğinde sandı zincirde boşluk varmışta gazı verince aradaki boşluğu alınmasına dişçiye vurması şak diye ve sonrasında normale dönmesi

Hang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem Dügeroğlu
    Öğrenci
     Daytona 250
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bakalım yarın için buluşma başlığı açıyorum haberin olsun
    Tamamdır aldora görüşmeden gitmek olmaz...geleceğiz dedik geldik...
    TEKERLEKLERLE GELEN ÖZGÜRLÜK...

Kadir Eraslan
    PTT
     RR Spyder 250
     İstanbul - Esenler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    89
    Beğenilmiş
    69
    Hoşgeldin dostum öncelikle seni de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
    Aynı sorun bende de var, gazi az verdiğim zaman yapıyor. Kalkışta nispeten daha fazla gaz vererek kalktigimda ses gelmiyor . tabi bu dediğim gazi kokleyerek kalkış yapma manasında değil, ortalamanın bi tık üstünde gazi arttırıp sıkıntısız ilerliyorum detaylı bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımız bize yol gösterecektir.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)