Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Elenore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umutcan Karamahmutoğlu
    Öğrenci
     Daytona 250E-6C
     İstanbul - Bayrampaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 3

Arka lastiğim çok kayıyor

Arkadaşlar 2 hafta önce 0 km rr 250 daytona aldım. 2 haftada yaklaşık 800 km yol yaptım. 2 gün önce yokuş aşağı inerken arka frene asıldım baya bi kaydı motorum. Daha öncesinde de asılıyordum frene fakat kayma yapmıyordu. Yarım saat sonra acayip sinirim bozuldu durdurdum motoru lastiğime baktım üstünde garip bi katman vardı anlam veremedim. İlk kaymaya başladığında çekip baksam lastiğe yağ olup olmadığına emin olacaktım fakat sonradan bakınca tam emin olamadım. Yağdır diyip geçtim. 2 gün sonra tekrar bindim motoruma ve 5-10 km hızlarla giderken bile frene basınca kayma yapıyor. Hani yağ olsa 2 gün geçmiş artık etkisini kaybetmiştir diye düşünüyordum. Lastikler için kötü yorumları okumuştum fakat cidden bu kadar mı kötü bu lastikler? Acayip sinirim bozuldu birazdan motoru yıkamaya götüreceğim yoksa rahat uyuyamam bu gece. Artık yıkadıktan sonra da kayarsa mecburi lastik değişimi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,631
    Beğenilmiş
    7,107
    Merhaba Umut lastiklerimiz gerçekten yeri tutmaz özellikle ıslak zemin soğuk asfaltta tutmaz kayar çok dikkat etmek lazım bir de lastikler yeni olduğundan üzerinde fabrikasyon bir katman var o katman yok oluncaya kadar dahada fazla kayıyor birkaç bin km den sonra ve yaz sıcağındaki sıcak asfaltta az daha iyi tutar birde yokuş aşağı inerken motorun tüm ağırlığı öne yüklendiğinden arka lastiğe yük binmez lastiğin yer tutuşu çok çok zayıflar
    imkanın varsa bilinen iyi marka lastiklerden takarsan yol tutuşun frenlemen çok iyi olur iyi marka lastiğin ortalama maliyeti 1200 tl ye yakın malesef

Umutcan Karamahmutoğlu
    Öğrenci
     Daytona 250E-6C
    Beğenmiş
    0
    abi kafama takılan nokta 2 hafta boyunca bu kayma yoktu. bi anda ufacık frende bile kaymaya başladı. bi de psikolojik olarak mı bilmiyorum ama düz giderken arka tekerim hep sağa sola oynuyormuş gibi hissediyorum.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,631
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı Elenore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi kafama takılan nokta 2 hafta boyunca bu kayma yoktu. bi anda ufacık frende bile kaymaya başladı. bi de psikolojik olarak mı bilmiyorum ama düz giderken arka tekerim hep sağa sola oynuyormuş gibi hissediyorum.
    Umut lastik havalarını bir kontrol et uygun basınçta değilse yol tutuşu etkiler
    Arka : 32 Artçı'lı: 34 hava Ön :30 hava en uygunu

Umutcan Karamahmutoğlu
    Öğrenci
     Daytona 250E-6C
    Beğenmiş
    0
    ilgin için teşekkür ederim abi.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Umut kardeşim ufak hızlarda bile frene çok sert basmamana rağmen arka teker kitleyip kayıyorsa fren sistemini servise kontrol ettir derim. Makinan sıfır. Doğal olarakta balatan yeni olduğuni için ilk alışma döneminde sıfır balata zaten zayıf tutar. Kullandıkça disk ve balata birbirlerine alışır. Bu alışma döneminden sonra kitliyorsa teker bilki arka fren merkezin çok sert basıyodur. Fren pedalının orda merkezin içine giren ayarlı bi çubuk vardır. Burdan sertlik ayarı yapabilirsin. Yapamazsanda zaten sıfır makinan servis halleder.

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Geçmiş olsun diyerek başlayalım. Bence hiç uğraşma madem sıfır direk git servise göster ama lastik konusunda malım değişim şart

s.a bendede 250 r var orjinal lastik ler var üzernde sanki buz üzerinde gidiyorum okadar dandikki lastikler bütçeyi düzeltince değiştirmekten başka çare yok herhalde virajlarda nerdeyse durup dönücem okadar nalet lastik hiç tutunmuyor yere ..

Kadir Eraslan
    PTT
     RR Spyder 250
     İstanbul - Esenler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    89
    Beğenilmiş
    69
    aynen kardeşim bana da öyle geliyor bu aralar. özellikle dikkat ettim güneşli günlerde daha çok oluyor. ışıklarda çok hafif fren yapmama rağmen hatta frene dokunduğumda diyeyim inceden gıcır gıcır lastik kayma sesi geliyo. dediğin gibi son zamanlarda farkı belli olmaya başladı. mevsimsel etkenlerden ötürü mü asfalt bu kadar kaygan bilemiyorum

Turgay Çavuşoğlu
    özel sektör
     RR Spyder 250
     İstanbul - Sultangazi - (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,179
    Beğenilmiş
    518
    Lastiklerimiz inanılmaz derecede kayıyor bu konuda değişimden başka yol yok. Artçın olduğunda ise bu durum ortadan kalkıyor ama her zaman da artçıyla gezemez ya insan
    Konu bronks tarafından (08.April.2016 Saat 18:26 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)