Benim 8000km lik kamp ve berdusluk donemimden yazabileceklerim,
1-bol bol sarj cihazi bulundurun. Yolda cep tel, aksiyon kamera ve laptop gibi cihazlarin en buyuk derdi depolama icin harddisk ve sarj.
Bu sebeple bolca 20000mah lik powerbank lar bulundurun ve yapabiliyorsaniz akunuzu sokup, ona araba cakmaklik usb soketi monte edin aksamlari cadiriniza goturup cep tel ve aksiyon kameranizi sarj edersiniz.
2- catal kasik bicak ve ufak tencere seti. Kampta ve yolda yumurta cok hayat kurtariyor. O sebeple ufak bi haslama kabi, tencere yaninizda bulundurun.corba icin kasikta onemli
3- eger uzun yolda kamp deniz kenariysa olta takimi + sepet . Sepetten kastim su ustu delik, icine yem konan balik yakalama sepeti...oltacilikla felan beceriniz yada araniz yoksa sepete yem koyun, denize salin...bikac saat sonra balik dolu sekilde alin

kampta bakkallardan kilosu 20tl olabilen tavuk yerine bedava ve bol balik mutis oluyor
4 - ben mat yerine pompasiyla beraber sisme yatak tercih ediyorum.super rahat oluyor, guzelde bir tulum ve sisme yastik tamam

eylul - aralik donemimi usumeden rahatlikla gecirdim.
Ilk zamanlar amaan mata negerek var diye matsiz kamp yapmistim belimi toplayamadim dikkat
5- saglam led fenerler
6-yedek anahtar mutlaka( kamp engamesinde illaki biseyler kayboluyor...yedek anahtari herzaman sirt cantanizda bulundurunuz.
7- cin mali anahtarlari atin, kaliteli anahtar takimi alin.basima geldi, ucuzluk pazarindan aldigim tum anahtarlar yalama oldu. Yolda birakir...
8- yag - zincir yagi - zincir takma aparati - lastik tamir kiti
9 - iyi bir kampci bicagi ( hem korunma hem et vs kesme)
10 - yagmurluk + gece yolculugu yapilacaksa iclik tayt yada o an baktiniz hazirliksizsiniz ortalik buz gibi, motorlada gitmek gerekiyor kadin kulotlu corabi(az yer kaplar + ates gibi sicak tutar)
11- opsiyonel ama kablosuz hoparlor candir
12- cok onemli, herzaman yaninizda acil durumlar icin eski bir nokia tel bulundurun.benim 1 hafta sarji dayanan eski nokiam hayat kurtardi desem yeridir... ( gununuz telefonlarin sarjina guvenemezsiniz kampta) ve dogada basiniza nezman ne gelecegi belli olmaz ;)
13- soguk tutan torbalar
Aklima geldikçe editlerim.
Gida olarak :
-hazir corba
-yumurtalar(dayaniklidir)
-koy ekmegi(dayanikli ve tok tutar)
- zeytin ve ucgen peynir
-konserve barbunya
-salatalik
-sallama cay
Bunlar yaninizda oldugu surece olay tamamdir

elbet yakinda bakkal olan, cesme olan doga alanlarini tercih edin ama olmuyorsada bu erzaklar en temel ve bozulmayacak gidalar...
Yazim biraz uzun yol + kamp yazisi oldu ama olsun
Sent from my iPhone using Tapatalk