Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352

Yeni aldığım motordaki sorunlar

Öncelikle hepinize merhaba. ben aranıza yeni katıldım, geçen hafta içerisinde 2011 model daytona e-350 aldım. sizlerden yardım almak istediğim birkaç sorunum olacak

1- fan devreye girmiyor. zaten tır servisinde çalıştığım için kontrol ettirdim, müşür arızalı değil. zannedersem fan kasma yapıyor, çünkü elle döndürmeye çalıştığımızda da dönmedi.

2- vitesteyken de marş yaptığımda çalışıyor. bir kere dalgınlığıma geldi az kalsın motoru deviriyordum.

3- özellikle çukurlara girdiğimde ya da bozuk yolda giderken metal vurma sesi geliyor. ben zincir diye şüphelendim, çünkü o bölgeden geliyor.

4- vites değiştirme pedalı kırıldı. daha önceden kaynak yapılmış, ben bir kez daha kaynak yaptırdım ancak işi sağlama almak için demirden bir tane yaptıracağım yarın. bu arada bu sorun sık sık yaşanıyorsa ve ihtiyaç duyan olursa kendisine demirden parça yaptırma konusunda yardımcı olabilirim. çünkü yedek parçası 400 tl diye duydum.

5- yarın depo ve çamurlukları mat siyah yaptıracağım. ayrıca gidonu da değiştirip mat siyaha boyattıracağım. gidon değişimi esnasında uzatılması ya da değiştirilmesi gerek borular, hortumlar vs nelerdir? (bu arada yine bu tip boya yaptırmak isteyen olursa yardımcı olabilirim)

cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim

ereneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    göksel hosgeldin aramıza öncelikle yeni motorun hayırlı olsun biraz sorun cıkarmıs ama hallolur hepsi kendini tanıtma baslıgı açarak tanıtırsan daha faydalı olur soruların hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olcaklardır onun dısında izmir ekibiyle irtibata geç zaten yazını görünce yardım ederler forumu takip et bulusmalara katıl bildikleri ustalar falanda vardır

arda murat zorlu
    Öğrenci
     Spyder
     İzmir/Narlıdere-Güzelbahçe
    Beğenmiş
    37
    Beğenilmiş
    100
    Sadece ucuncu sorunu yanitlayabiliyorum. Evet o zincir sesi ve her spyder daytona da geliyor 😄 zincir zincir kapagina vuruyor...

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanman dileğiyle forumda ve yollarda aktif olmayı unutma

Volkan
    Satış danışmanı
     Regal Raptor DD250 Klasik
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hoşgeldin RR Ailesine

Volkan Yılmaz

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı gabriel cash Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hepinize merhaba. ben aranıza yeni katıldım, geçen hafta içerisinde 2011 model daytona e-350 aldım. sizlerden yardım almak istediğim birkaç sorunum olacak

1- fan devreye girmiyor. zaten tır servisinde çalıştığım için kontrol ettirdim, müşür arızalı değil. zannedersem fan kasma yapıyor, çünkü elle döndürmeye çalıştığımızda da dönmedi.

2- vitesteyken de marş yaptığımda çalışıyor. bir kere dalgınlığıma geldi az kalsın motoru deviriyordum.

3- özellikle çukurlara girdiğimde ya da bozuk yolda giderken metal vurma sesi geliyor. ben zincir diye şüphelendim, çünkü o bölgeden geliyor.

4- vites değiştirme pedalı kırıldı. daha önceden kaynak yapılmış, ben bir kez daha kaynak yaptırdım ancak işi sağlama almak için demirden bir tane yaptıracağım yarın. bu arada bu sorun sık sık yaşanıyorsa ve ihtiyaç duyan olursa kendisine demirden parça yaptırma konusunda yardımcı olabilirim. çünkü yedek parçası 400 tl diye duydum.

5- yarın depo ve çamurlukları mat siyah yaptıracağım. ayrıca gidonu da değiştirip mat siyaha boyattıracağım. gidon değişimi esnasında uzatılması ya da değiştirilmesi gerek borular, hortumlar vs nelerdir? (bu arada yine bu tip boya yaptırmak isteyen olursa yardımcı olabilirim)

cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim
    Merhaba Göksel

1- fanı söküp dışarıdan 12 volt ver çalışmıyorsa öncelikle fan üzerindeki cereyan kablosunun içinde bir siğorta diyotu var o patlamış olabilir değişince veya onsuz direk bağlayınca çalışır eğer diyot sağlamsa fan içindeki kömürler bitmiş olabilir değişim yapacak usta bulabilirsen fanı kurtabilirsin olmazsa yenisi bayağı pahalı

2- debriyaj kolunun üzeriden 2 kablo çıkar o kablolar debriyaj müşürünün kablosu o müşür'ün kabloları temazsızlık yapar veya müşür arıza yaparsa motor vitesteyken çalışır

3- ses muhtemelen zincirin esneyip koruma saçına değmesinden geliyor (hepimizde oluyor) zincir gergin değilse ayar istiyorsa ses çoğalır

4- teşekkürler

5- yüksek gidon takmak için fren hidrolik hortumu,debriyaj ve gaz telinin uzun modelle değişmesi gerekiyor kabloların boyu kurtarıyor
    Kolay gelsin

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Göksel

1- fanı söküp dışarıdan 12 volt ver çalışmıyorsa öncelikle fan üzerindeki cereyan kablosunun içinde bir siğorta diyotu var o patlamış olabilir değişince veya onsuz direk bağlayınca çalışır eğer diyot sağlamsa fan içindeki kömürler bitmiş olabilir değişim yapacak usta bulabilirsen fanı kurtabilirsin olmazsa yenisi bayağı pahalı

2- debriyaj kolunun üzeriden 2 kablo çıkar o kablolar debriyaj müşürünün kablosu o müşür'ün kabloları temazsızlık yapar veya müşür arıza yaparsa motor vitesteyken çalışır

3- ses muhtemelen zincirin esneyip koruma saçına değmesinden geliyor (hepimizde oluyor) zincir gergin değilse ayar istiyorsa ses çoğalır

4- teşekkürler

5- yüksek gidon takmak için fren hidrolik hortumu,debriyaj ve gaz telinin uzun modelle değişmesi gerekiyor kabloların boyu kurtarıyor
    Kolay gelsin
    çok teşekkür ederim yardımlarınız için yarın söylediklerinize bakacağım, duruma göre gelişmeleri buraya eklerim.

Hakan Tekin
    Lojistik
     Daytona
     İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası )
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    317
    En kısa sürede en az maliyetle kurtulursunuz umarım

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352
    Merhaba arkadaşlar;

Bugün motorun modifiyesine başladık. Belki başkaları da aynı arızaları yaşar diye işlemleri yazmak istiyorum.

1- fanı komple yerinden söktük. kömürleri bitmiş, içerisindeki yaylar dışarı çıkmış. kömürlerini ve yayları yeniledik, temizleyip taktık. şu an sorunsuz şekilde çalışıyor.

2- celil başkanın da dediği gibi kablolar temassızlık yapmış. söküp temizledik, kontak spreyi sıktık ve taktık. sorun düzeldi.

3- ön ve arka çamurlukları söktük, depoyu söktük. şu an astar atılıyor, sonrasında mat boya atılacak. tabi depo ve süzgeç oldukça kirli çıktı. bu vesileyle oraların da temizliğini yapmış olduk.

4- debriyaj teli ve fren hortumunu buldum ancak gaz telini bilemediler. uzun gidona hangi gaz teli uygun olur, bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim. bu arada onu da mat siyah yaptırıyorum.

5- elimizde 1 adet xenon far var, onu da takmaya çalışacağız. eğer uyarsa çok güzel olacak

motorun şu anki hali de aşağıdaki gibi. son halini de yüklerim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)