Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

MErtugrulK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60

Açık Egzoz Ses Sorunu

Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim.
    Son bir kaç gündür havaların soğumasıyla motorumun da tadı kaçtı gibi. Egzoz sesi fazlasıyla değişti ve çok rahatsız edici bir hâl aldı. Açık egzozlar var. Eski tok sesinden uzaklaştı. Sibop ayarına baktırdım bugün. Bujiler kararmıştı, yarın değiştireceğim. Bir kaç sorum olacak.

Bujilerin kararması egzoz sesinde değişim/bozulma yaratır mı?

Karbüratör hava borusunun sol yandaki kelepçesi gevşemişti ve biraz boşluk vardı, çıkmış gibiydi, farkına tamircide vardım ve o kelepçe sıkıldı. Bunun egzoz sesine bir etkisi olur mu?

Egzozun içi kurum bağlamış olabilir mi? Zamanla egzoz sesinde bozulma yapısı itibariyle yaşanır mı?

Son bir kaç gündür dediğim gibi, bazen vites düşürürken bile stop ediyor seyir halinde. Sibop ayarı ve rölanti ayarı yapıldı ama sesten memnun değilim. Bujileri değiştirince veya motor kendini temizleyince düzelmesini umut ediyorum.

Yardımcı olabilecek fikir ve görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı günler RR.
    from tha ground unda!

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    O zaman hava fazla geliyordur karbüratör e giden hava filtresi lastiğini iyi e sağlam bir şekilde takip birde öyle dene olmazsa başka birşeyler düşünebiliriz

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60
    Alıntı 2_rock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman hava fazla geliyordur karbüratör e giden hava filtresi lastiğini iyi e sağlam bir şekilde takip birde öyle dene olmazsa başka birşeyler düşünebiliriz
    Dediğim gibi karbüratör kontrolü yapıldı, lastikler sıkıldı. 150 km oldu benzin alalı, depoyu fullemiştim. Benzin olmadığında titreme artıyor biraz, yarın yine benzin alacağım. Belki değişiklik olur.
    from tha ground unda!

arda murat zorlu
    Öğrenci
     Spyder
     İzmir/Narlıdere-Güzelbahçe
    Beğenmiş
    37
    Beğenilmiş
    100
    Bahsettiğiniz karburatörden çıkıp hava filtresine giden parçanın yırtık olması ve hatta çıkık olması dahi azaltmıyor sesi. ( en azından benim motorumda ) belki biraz etki edebilir deneyin derim.
    sübap ayarının yanında alet ile senkron ayarına da baktırsaydınız. Zira bir silindirin ötekinden daha yavaş çalışması halinde ses yarı yarıya azalıyor. bizzat yaşıyorum bu durumu iki silindirin eş zamanlı çalışması sesi katbekat arttırıyor. baktırın derim

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı MErtugrulK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim.
    Son bir kaç gündür havaların soğumasıyla motorumun da tadı kaçtı gibi. Egzoz sesi fazlasıyla değişti ve çok rahatsız edici bir hâl aldı. Açık egzozlar var. Eski tok sesinden uzaklaştı. Sibop ayarına baktırdım bugün. Bujiler kararmıştı, yarın değiştireceğim. Bir kaç sorum olacak.

Bujilerin kararması egzoz sesinde değişim/bozulma yaratır mı?

Karbüratör hava borusunun sol yandaki kelepçesi gevşemişti ve biraz boşluk vardı, çıkmış gibiydi, farkına tamircide vardım ve o kelepçe sıkıldı. Bunun egzoz sesine bir etkisi olur mu?

Egzozun içi kurum bağlamış olabilir mi? Zamanla egzoz sesinde bozulma yapısı itibariyle yaşanır mı?

Son bir kaç gündür dediğim gibi, bazen vites düşürürken bile stop ediyor seyir halinde. Sibop ayarı ve rölanti ayarı yapıldı ama sesten memnun değilim. Bujileri değiştirince veya motor kendini temizleyince düzelmesini umut ediyorum.

Yardımcı olabilecek fikir ve görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı günler RR.
    Bujilerin kararması egzos sesinde değişime neden olur.Nasıl olur dersen kararmış buji ayarsız karbüratöre işaret avans veya hava yakıt karışımın bozuk.Motor yüksek devirde yığılma yapmıyorsa ateşlemen sağlamdır.Egzosun içi kurum dolsa aksine ses toklaşır.Seyir halinde stop etmesi karbüratör veya subap ayarından.İki silindirin subapları eşit ve hassas ayarlanmalı.Ayrıca ayardan sonra kesınlıkle avans ve karışım ayarına bakılmalıdr.
    Zamanı yenemezsin

Muhsin Ertuğrul KÖMEK
    Öğrenci
     YOK
     Çanakkale/Merkez
    Beğenmiş
    116
    Beğenilmiş
    60
    Yanıtlar için teşekkür ederim. Faydalı bilgiler
    from tha ground unda!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)