Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ozan Dinçkal
    Teknosa
     Regal Raptor Spyder 250
     Muğla - Bodrum
    Beğenmiş
    56
    Beğenilmiş
    80

Unhappy elektrik & aku

suanda kan ter icinde eve girdim ve birazda moralsiz bi sekilde bi konu acarak bilgi alayim dedim.
    3-4 gun kadar once motorumda hic elektrikl yoktu. vurdurarak calistirip eve getirdim. bir gun sonra sigorta atmistir umarim dierek basladim sigortasina ulasmaya. motorumu tanimaya bi bahane oldu dierek keyifliydim ki ne yazikki sigortanin saglam oldugunu gorunce daha yarisinda olan birami bu sefer efkarlanarak icmeye basladim.
    Motor servisligi yapan bi tandigima goturdum akuyu sarj etmeye caliatik sarj almadigini akunun bittigni ogrendik. elinde bulunan yedek olarak kullandigi akuyu takip denedik. ilk gunku gibi calisti. biu kac yere gidip 1er kahve arasi ve sohbetlerle durdurup calistirdim, no problem.. hatta bi sonraki gun sabah ise giderkende tek marsta calisti canavar gibiydi....is cikisi calistirdigimda problem yoktu gene, taaaki 500mt gittikten sonra teklemeye basladi. sonra kendini birakti.gz yemedi... kenarda durup tekrar calistirmaya calistim ama olmadi...akunun zayifladigini gordum daha 2 marsta...hic istemesemde mecburen vurdurarak calistirdim...eve gelince stop edip tekrar calistirdim..no problem....bi markete gidip yuruyerek, tekrar geldigimde denedim gene ayni calismadi...
    Sorun ne olabilir ?
    a) aku (idarelik takilan aku 7A idi....)
    b) stator
    c) bi yerde kisa devremi var
    d) hepsi gibi
    e) gecmis olsun

Can Vural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Can Vural
    Tamirci
     Daytona
     Ankara/Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Öncelikle çok geçmiş olsun öncelikle. Sorunun bence ya konjektör yada sargıda. Üstüne taktığında çalışan sağlam aküyü boşaltmış. Bana en mantıklı bunlar geldi. Motorun şarj etmediği için aküyü yiyor ve bir süre sonra bitiriyor haliyle. Bu parçaların ölçümü yapılamaz. Yapılır sorun hangisinde bulunur diyen çıkacaktır ama benim fikrim inanma. Parçaların hangisinde sorun olduğunu bulmanın en pratik yolu , aynı marka model bi motorun konjektörü takılıp denenir. Bu şekilde ortaya çıkar sıkıntılı parça. Benim tahminim konjektörün değişmesi gerekecektir. Km çok yüksek değilse sargıya kolay kolay birşey olmaz.

Ozan Dinçkal
    Teknosa
     Regal Raptor Spyder 250
     Muğla - Bodrum
    Beğenmiş
    56
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı Can Vural Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun öncelikle. Sorunun bence ya konjektör yada sargıda. Üstüne taktığında çalışan sağlam aküyü boşaltmış. Bana en mantıklı bunlar geldi. Motorun şarj etmediği için aküyü yiyor ve bir süre sonra bitiriyor haliyle. Bu parçaların ölçümü yapılamaz. Yapılır sorun hangisinde bulunur diyen çıkacaktır ama benim fikrim inanma. Parçaların hangisinde sorun olduğunu bulmanın en pratik yolu , aynı marka model bi motorun konjektörü takılıp denenir. Bu şekilde ortaya çıkar sıkıntılı parça. Benim tahminim konjektörün değişmesi gerekecektir. Km çok yüksek değilse sargıya kolay kolay birşey olmaz.
    2012 model 1850km daha... buyuk masraflar cikartirmi ki acaba? birde Bodrum`da servis problemi buyuk...tek servis var ama tuzluya cikartir die dusunuyorum...yada tanidigim bi motorcuya goturcem ama ne kadar yapar emin degilim acikcasi

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    Ozan dolu takdığın yedek aküyle normale dönmesi konuştuğumuz gibi akü sıkıntısıdır dedirtiyor ama sonra tekrar akünün boşalması makina şarj etmiyormu sorusunu akla getiriyor bu durumda önce ölçü aletiyle makina şarj ediyormu bakmak lazım şarj ediyorsa bir yerde temazsızlık olabilir kolay gelsin

Ozan Dinçkal
    Teknosa
     Regal Raptor Spyder 250
     Muğla - Bodrum
    Beğenmiş
    56
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozan dolu takdığın yedek aküyle normale dönmesi konuştuğumuz gibi akü sıkıntısıdır dedirtiyor ama sonra tekrar akünün boşalması makina şarj etmiyormu sorusunu akla getiriyor bu durumda önce ölçü aletiyle makina şarj ediyormu bakmak lazım şarj ediyorsa bir yerde temazsızlık olabilir kolay gelsin
    yedek aku takildiginda olcu aleti ile kontroller yapilmisti.taktiktan sopnra gaz verdigimde far isi artiodu.. sorun yok gibiydi. bir gun sonra sabah tek marsta calismasi beni dahada mutlu etmisti ama aksam isckisi eve donus yolunda benzin biter gibi teklemesi moralimi bozdu...(benzin var tabiiki ) umarim sadece temassizliktir abi.

Can Vural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Can Vural
    Tamirci
     Daytona
     Ankara/Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    En az masrafla çıkayım dersen biraz kumar gibi olucak ama internetten konjektör sipariş edip sorunun nerde olduğunu araştırmadan kendin takıcaksın. Büyük ihtimal düzelecektir ama tabi yanlılıyor da olabilirim... Ankara'da olsan her türlü yardımcı olurdum ama uzaktaymışsın.

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Abi geçmiş olsun.Dolu akü birden sorun çıkarmış yolda teklemiş motor bir yerlerde kısa devre falan olmasın akünün kutup başları koruma kapağına değebilir mesela.Bu şekilde ani ateşleme kesme başka bi motorda başıma gelmişti epey uğraşıp sorunu çözmüştüm beyine giden soketin gevşemesiydi arıza bu tarz bi şey olabilir mi diye fikir olması açısından yazdım.
    Zamanı yenemezsin

Ozan Dinçkal
    Teknosa
     Regal Raptor Spyder 250
     Muğla - Bodrum
    Beğenmiş
    56
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi geçmiş olsun.Dolu akü birden sorun çıkarmış yolda teklemiş motor bir yerlerde kısa devre falan olmasın akünün kutup başları koruma kapağına değebilir mesela.Bu şekilde ani ateşleme kesme başka bi motorda başıma gelmişti epey uğraşıp sorunu çözmüştüm beyine giden soketin gevşemesiydi arıza bu tarz bi şey olabilir mi diye fikir olması açısından yazdım.
    tskler Ergun. Yazilan her yyorum ve tecrube onemli...yarin hepsini tektek eleeyerek yapicaz. akuyu doldurup yada yeni bi aku takip denicez. temassizlik yada kisa devre gibi durumlarida kontrol edicez.. umarim en az masrafla kurtarabilirim.

Fatal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa SARAÇ
    Elektrik - Elektronik
     Ghost 350 DD350E-6C
     Denizli
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    79
    Diğebileceğim en basit metot kontaktan elektriği kes ve aküyü ampermetre ile ölç yada öçlütür eğer akım değer yükseğe yakın bişey çıkarsa (alarm v.s yoksa) benim bildiğim max 0.8mA dan yüksek çıkmaması lazım (otomobillerde böyle) eğer çıkıyorsa bir yerde kısa devre vardır yada konjektör diyotları patlamıştır şarjı almıyordur en iyisi değiştirmek diye düşünüyorun ...saygılar
    Love & Respect

Oğulcan Baysal
    Öğrenci
     Vn800
     Ankara/Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Böyle bir durum benimde başıma gelmişti , ayaklık mühürü kırılıp kablosuna su kaçmış sarsıntılarda su elektrik aksamına kaçıp sürekli motorun kendini durdurmasına yol açıyordu ufacık bi problemdi 3 gün orasını burasını kurcalamıştım motorun :D düşük bir ihtimal ama bakmakta fayda var 👍

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)