arkadaşlar merhaba motorum Regal Raptor 250E-9B 2013 model radyatöründe sorun var sızdırıyor, yeni radyatör almak zorunda kalırsam satın alabileceğim bir site var mıdır ?
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regalraptor E250-9B
..
0 Rh (+)arkadaşlar merhaba motorum Regal Raptor 250E-9B 2013 model radyatöründe sorun var sızdırıyor, yeni radyatör almak zorunda kalırsam satın alabileceğim bir site var mıdır ?

Regal Raptor DD 250E 9
fethiye
A Rh (+)Ali Demirtaş ta vardı yanlış hatırlamıyorsam. Birde eğer delinirse radyatörcülerde yapar bence eğer çok kötü bir yerden arıza vermediyse
Xperia C3 cihazımdan gönderildi.

Suzuki C800 Intruder
Ankara/Altındağ
A Rh (+)Abi sanayide bu oto radyatorculer kumluyorlar temizliyorlar basinc testine sokuyorlar tamir ediyorlar ama tabi komple degistirmek en temizi
Vn800
Ankara/Çankaya
0 Rh (+)Benim baya kötü durumdaydı radyatörüm çok pahalı olmaz delik kısmı kapatırlar![]()
Regalraptor E250-9B
..
0 Rh (+)çok teşekkür ederim destekleriniz için radyatörü henüz sökemedim ama dıştan bakınca hotumlar üzerine damlıyor muhtemelen ince peteklerde delinme var eğer radyatörcü onaramazsa mecbur alacam fiyatı 300-350 tl ye patlar Ali Demirtaşla konuştum boyunu ölçmemi istedi ve 300 TL telafuz etti bakalım artık sizce radyatör neden delinir koyduğum antifirizden olabilir mi ? yada başka bir kullanıcı hatası olabilir mi ?
Harley D.
Ötüken
0 Rh (-)Hocam geçmiş olsun, hesaplı şekilde cozersiniz ınş.
HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Regal Raptor DD 250E 9
fethiye
A Rh (+)eğer petekler paslanıp çürüdüyse antifiriz zayıf yerinden deler. Aşındırma özelliği vae antifirizin. Bunun dışında düşük ihtimalde olsa taş darbesi tazyikli su tabancası yıpranmasına sebep olur. Kireç ve tortularda tıkanmasına sebep olur. Ben motoruma market suyu kullanıyorum. Arıtma sularda bile kireç oluyor. Marketten bildiğimiz şaşal su en safıakü suyu tamamlamak için falan birebir.

Regal Raptor DD 250E 9
fethiye
A Rh (+)Bu arada radyatöre içme suyu kullanmak psikopatça gelebilir ama başımdan geçen bir durumu paylaşmak istiyorummotoru yeni aldığım zamanlarda antifiriz koymak için devirdaim dibindeki boruyu söktüğümde içinden paslı bi su çıktı. Tortu falan yoktu ama. Birde radyatör kapağının bağlı olduğu boğazı söktüm bi bakayım diye. Boğazı kireç bağlamış. Aynı calgon kullanılmayan makinelere dönmüş 😂 çok fazla değil tabi ama bemce orda olmaması gereken birşey
ozamandan beri içme suyu kullanıyorum. Tabi antifirizide ihmal etmiyorum. Antifirizinde çeşitleri var. Bazıları çok keskin yani daha aşındırıcı oluyormuş onunda en aşındırıcısı bizim radyatörlerimizd ağır gelir düşüncesindeyim
Regalraptor E250-9B
..
0 Rh (+)hepinize çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı bilgiler verdiniz birçoğunu bilmiyordum.Bu sabah radyatörcüye gittim dama altaki deliklerden birine kompresörle hava başarken diğer delikleri yardımcısı eliyle kapadı ve bu şekilde havuza daldırınca delik olan yerden hava püskürmeye başladı.Yani yeni radyatör almaktan kurtuldum neden bu delik oluştuğunu ustaya sorunca seninki tamamen olacağı varmış dedi , ama ben antifiriz olarak araba antifirizini dilüe ederek koymuştum şimdi sizin yazdıklarınızdan sonra acababu antifiriz asit etkisi gösterip deliğe neden olmuşmudur diye süpheye kapıldım radyatör yeni sayılır ( motor 2013 model ilk kullanıcısıyım ) hiç pas yok bende artık Oktay Özer ÖZDEMİR arkadaşımız gibi hazır su kullanmayı düşünüyorum.Hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim,iyi günler kazasız belasız sürüşler dilerim.
![]()
Ghost 350 DD350E-6C
Denizli
A Rh (+)Bizim motorlara en uygunu castrol radicool sf diye biliyorum daha öncede konusu geçmişti sanırım
En iyi karışımda 1/1 max 4 litre alıyor sanırım yanı 2 litre castrol radicool sf ve 2 litre kireçsiz hazır su
Normal çeşme suyu yada farklı su kullananlara Tavsiyemde devir daim borusunu sökün radyatörden kireçsiz su koyun içindeki küf pas tortuyu akıtın mümkün mertebe yani 4 5 litre su boşa gidicek ama temizlenmiş olacak sonra boruları takın ve sıkılığını kontrol edip 1/1 karışım antrifirizli suyunuzu koyun motoru çalıştırın hareket etmeden 1 2 dakika sonra radyatörü açıp kontrol edip hava kalmışsa tekrar su ekleyin ve fazla hız yapmadam motoru ısıtın yada rölantide durduğu yerde ısıtın fan acıncaya kadar fan açıyorsa problem yoktur demektir en son tekrar suyu kontrol edip eğer sorun yoksa kalan suyunuz varsa yedek depoya yoldurun
Sorunsuz sürüşler dilerim![]()
Konu Fatal tarafından (17.May.2016 Saat 11:39 ) değiştirilmiştir.
Love & Respect
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)