Daha dün akşam Aldorayla telefonda uzun uzun konuştuk bu konuyu. Bi 535 blogu çakma fikri kafami kurcalayip duruyo. Eğer olurda yaparsan verim alman halinde arkandan gelirim![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regal Raptor DD 250e-6c Daytona
İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Daha dün akşam Aldorayla telefonda uzun uzun konuştuk bu konuyu. Bi 535 blogu çakma fikri kafami kurcalayip duruyo. Eğer olurda yaparsan verim alman halinde arkandan gelirim![]()
Düz Giden Furkan - TNK![]()
2M is my life... Music & Motorcycle
Regal Raptor - DD 250E-6C
İzmir/Göztepe
0 Rh (+)Mustafa seni sonuna kadar destekliyorum, sonuçta kendine özel bir şey yapacaksın.
Bizim motorları bilen her motorsikletli polis, bizim motorların sıralı olduğunu bilir, bu tarz bir değişiklikte çok göze batacağından senin için çaktırma işi sıkıntı olabilir.
Bunu hevesini kaçırmak için yazmıyorum, yarın öbürgün keşke dememen için yazıyorum.
Merakla takip edeceğim. Umarım keyifli bir motor olur.
Yamaha XVS 950A
İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
A Rh (+)Mustafa şimdiden merak etmeye başladık.
Arkadaşların dediği gibi bir çok prosedürü olan bir iştir. Sen kafana koyduysan yap gitsin. Kimseyi dinleme =)
Bazı şeyleri satın alamazsın; Uğruna savaşıp kazanmak gerekir
Spyder
Samsun
0 Rh (+)Öncelikle bu işi baya detaylı araştırmış ve "direkten dönmüş biri" olarak yazıyorum mesajı..
Samsun'daki Mustafa Ustam ile bu işe giriştik. Onun elinde 500CC'lik bir V motor ve enjeksiyon sistemi vardı. Motorun hangi motordan çıktığını şu an hatırlamıyorum ama Honda yada Yamaha idi.
Motor bloğu çok ufak bir modifiye ile bizim şaseye sığıyordu. Mevcut radyatörümüz vs'de kurtarıyor.
Ben neden vazgeçtim?
1. Motor bloğu daha ağır. Bizim zaten amartisörler "konforu ile meşhur" olunca...
2. Muane işi biraz sıkıştırıyor. (Motor bloğunu normal şekilde değiştirmeyi unutun. Çok zahmetli, maliyetl ve garantisi olmayan bir süreç) Motor bloğu üzerindeki sayıların silinmesi, eski motor bloğunun sayılarının (en azından bazıları) motora işlenmeli. Bu durumda bile muanede biri tutup "bu motor 250CC değilki" derse hapı yuttunuz.
Kolay gelsin.
Regal Raptor DD 250E-10 Sypder
Antalya
A Rh (+)
Onun için 250 cc Virago sadece upgrade yapılacak geri kalan işlerde küçük ilçelerde tanıdık muaneye sokarsan problem kalmaz ki bunuda sordum arkadaşıma problem yok dedi ayarlarım ben olay sadece şurda yapan usta şaşe güçlendirmesini yapacak amörtisörler yenilenecek ek 2 adet daha konulanacak
Spyder
Samsun
0 Rh (+)
Honda Shadow Vlx 600
İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
B Rh (+)Valla şase guclendiremesi gerekli bence.Ama bu is oyle tanidik muayeneciyle falan olmaz.535 motoru hayalini bende cok kurdum sonra sayabilecegimiz birusuru nedenden dolayi vazgeçtim.Demek istedigim boyle buyuk ise girisilecekse saglam temellere oturtmak lazim duzgun yapacak usta bulmak lazim.Abi muayeneci tanidik olursa motoru 400 cc yapsak isi falan tutmaz.Zor is umariz basarirsin
Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600
'91 Honda shadow vlx 600
İstanbul - Pendik (Anadolu Yakası)
0 Rh (-)Aslında,orjinal motor kulaklarinin yerini bozmadan bir 535 motorunu oturtmak icin modifiyeler yapilsa,muayene zamani tak orjinal motoru git muayeneye.Polisler motor numarasina bakmiyor sonucta.bence mantikli
Ridin' through this world
All alone.
Yamaha XVS 650 A Dragstar
gaziantep
A Rh (-)Sana yapamayacağını, yapmaman gerektiğini, o paraya git japon al diyenleri bi tarafa bırak.. Yasal boyutu ile ilgili yorum yapmayacağım ama ben bu iş olabilir diyorum. Hatta olursa çok güzel olur da diyorumFarklı olmak iyidir. Burayı canlı tutarsan ilgiyle takip etmekte kararlıyım. Şimdiden başarılar
![]()
Spyder
Samsun
0 Rh (+)Bir mühendis ve şaseyi detaylı incelemiş, hesap/kitap yaptırmış biri olarak mevcut şasenin 500-600CC bandında bir motoru kaldıracağını söylüyorum.
Aksine, şasede "güçlendirme" yapılması durumunda arka amortisörlerin değişmesi (yada tamamen yenilerinin eklenmesi) gerekecek.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)