Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

frknulas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Furkan Ulaş
    Hudson Deri Mağaza Satış
     Regal Raptor DD 250e-6c Daytona
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Daha dün akşam Aldorayla telefonda uzun uzun konuştuk bu konuyu. Bi 535 blogu çakma fikri kafami kurcalayip duruyo. Eğer olurda yaparsan verim alman halinde arkandan gelirim
    Düz Giden Furkan - TNK

2M is my life... Music & Motorcycle

Cenk KARACA
    Yazılım Uzmanı
     Regal Raptor - DD 250E-6C
     İzmir/Göztepe
    Beğenmiş
    153
    Beğenilmiş
    40
    Mustafa seni sonuna kadar destekliyorum, sonuçta kendine özel bir şey yapacaksın.
    Bizim motorları bilen her motorsikletli polis, bizim motorların sıralı olduğunu bilir, bu tarz bir değişiklikte çok göze batacağından senin için çaktırma işi sıkıntı olabilir.
    Bunu hevesini kaçırmak için yazmıyorum, yarın öbürgün keşke dememen için yazıyorum.
    Merakla takip edeceğim. Umarım keyifli bir motor olur.

Ekrem Özdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem ÖZDEMİR
    Mühendis
     Yamaha XVS 950A
     İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    15
    Beğenilmiş
    48
    Mustafa şimdiden merak etmeye başladık.
    Arkadaşların dediği gibi bir çok prosedürü olan bir iştir. Sen kafana koyduysan yap gitsin. Kimseyi dinleme =)
    Bazı şeyleri satın alamazsın; Uğruna savaşıp kazanmak gerekir

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Öncelikle bu işi baya detaylı araştırmış ve "direkten dönmüş biri" olarak yazıyorum mesajı..

Samsun'daki Mustafa Ustam ile bu işe giriştik. Onun elinde 500CC'lik bir V motor ve enjeksiyon sistemi vardı. Motorun hangi motordan çıktığını şu an hatırlamıyorum ama Honda yada Yamaha idi.

Motor bloğu çok ufak bir modifiye ile bizim şaseye sığıyordu. Mevcut radyatörümüz vs'de kurtarıyor.

Ben neden vazgeçtim?
    1. Motor bloğu daha ağır. Bizim zaten amartisörler "konforu ile meşhur" olunca...
    2. Muane işi biraz sıkıştırıyor. (Motor bloğunu normal şekilde değiştirmeyi unutun. Çok zahmetli, maliyetl ve garantisi olmayan bir süreç) Motor bloğu üzerindeki sayıların silinmesi, eski motor bloğunun sayılarının (en azından bazıları) motora işlenmeli. Bu durumda bile muanede biri tutup "bu motor 250CC değilki" derse hapı yuttunuz.

Kolay gelsin.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Mustafa Sünr
    Optisyen
     Regal Raptor DD 250E-10 Sypder
     Antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle bu işi baya detaylı araştırmış ve "direkten dönmüş biri" olarak yazıyorum mesajı..

Samsun'daki Mustafa Ustam ile bu işe giriştik. Onun elinde 500CC'lik bir V motor ve enjeksiyon sistemi vardı. Motorun hangi motordan çıktığını şu an hatırlamıyorum ama Honda yada Yamaha idi.

Motor bloğu çok ufak bir modifiye ile bizim şaseye sığıyordu. Mevcut radyatörümüz vs'de kurtarıyor.

Ben neden vazgeçtim?

1. Motor bloğu daha ağır. Bizim zaten amartisörler "konforu ile meşhur" olunca...

2. Muane işi biraz sıkıştırıyor. (Motor bloğunu normal şekilde değiştirmeyi unutun. Çok zahmetli, maliyetl ve garantisi olmayan bir süreç) Motor bloğu üzerindeki sayıların silinmesi, eski motor bloğunun sayılarının (en azından bazıları) motora işlenmeli. Bu durumda bile muanede biri tutup "bu motor 250CC değilki" derse hapı yuttunuz.

Kolay gelsin.

Onun için 250 cc Virago sadece upgrade yapılacak geri kalan işlerde küçük ilçelerde tanıdık muaneye sokarsan problem kalmaz ki bunuda sordum arkadaşıma problem yok dedi ayarlarım ben olay sadece şurda yapan usta şaşe güçlendirmesini yapacak amörtisörler yenilenecek ek 2 adet daha konulanacak

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Msuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onun için 250 cc Virago sadece upgrade yapılacak geri kalan işlerde küçük ilçelerde tanıdık muaneye sokarsan problem kalmaz ki bunuda sordum arkadaşıma problem yok dedi ayarlarım ben olay sadece şurda yapan usta şaşe güçlendirmesini yapacak amörtisörler yenilenecek ek 2 adet daha konulanacak
    Şasede sıkıntı yok. Şase güçlendirmesi gerekli değil.

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Valla şase guclendiremesi gerekli bence.Ama bu is oyle tanidik muayeneciyle falan olmaz.535 motoru hayalini bende cok kurdum sonra sayabilecegimiz birusuru nedenden dolayi vazgeçtim.Demek istedigim boyle buyuk ise girisilecekse saglam temellere oturtmak lazim duzgun yapacak usta bulmak lazim.Abi muayeneci tanidik olursa motoru 400 cc yapsak isi falan tutmaz.Zor is umariz basarirsin
    Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600

Batuhan Bay
    Öğrenci
     '91 Honda shadow vlx 600
     İstanbul - Pendik (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    189
    Aslında,orjinal motor kulaklarinin yerini bozmadan bir 535 motorunu oturtmak icin modifiyeler yapilsa,muayene zamani tak orjinal motoru git muayeneye.Polisler motor numarasina bakmiyor sonucta.bence mantikli

Ridin' through this world
    All alone.

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sana yapamayacağını, yapmaman gerektiğini, o paraya git japon al diyenleri bi tarafa bırak.. Yasal boyutu ile ilgili yorum yapmayacağım ama ben bu iş olabilir diyorum. Hatta olursa çok güzel olur da diyorum Farklı olmak iyidir. Burayı canlı tutarsan ilgiyle takip etmekte kararlıyım. Şimdiden başarılar

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı berkehrercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla şase guclendiremesi gerekli bence.Ama bu is oyle tanidik muayeneciyle falan olmaz.535 motoru hayalini bende cok kurdum sonra sayabilecegimiz birusuru nedenden dolayi vazgeçtim.Demek istedigim boyle buyuk ise girisilecekse saglam temellere oturtmak lazim duzgun yapacak usta bulmak lazim.Abi muayeneci tanidik olursa motoru 400 cc yapsak isi falan tutmaz.Zor is umariz basarirsin
    Bir mühendis ve şaseyi detaylı incelemiş, hesap/kitap yaptırmış biri olarak mevcut şasenin 500-600CC bandında bir motoru kaldıracağını söylüyorum.

Aksine, şasede "güçlendirme" yapılması durumunda arka amortisörlerin değişmesi (yada tamamen yenilerinin eklenmesi) gerekecek.

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)