Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

Elektrik Gelmiyor

Dostlar bir kaç kez başıma gelmiş teşhisini de sevgili abimiz Gürol OFLUOGLU ile kısmen koyduğumuz bir elektrik sorunum var. Makine Daytona 2013 1.600 km'de. Makine hiç marş almıyor, aküden sisteme elektrik dağılmıyor. Tık yok yani. Daha önce yolda kaldım Gürol abi imdada yetisti, koltuğu soktuk kablolar hareket edince elektrik geldi, kablolar hareket ettikçe elektrik gelip gitti. Biz de elektrik gelince bantla sabitledik. Böyle bir 10 km daha kullandım. Ustam vardı dükkan kapattı, tanıdık usta da yok. O yüzden böyle gezdim yaptiramadim. Cumartesi günü grup sürüşü sonrası bahçeye park ettim, bu akşam buluşmaya gidecekken motor yine olduğu yerde hiç marş almadı, tık ses yok yani. Anladığım kadarıyla aküden sisteme elektrik veren bir ana hat var ve o hatta temassizlik var. Böyle bir olay yaşayan varsa ve çözümü kolaysa tavsiyede bulunursa usta aramak zorunda kalmam. Şimdiden teşekkürler.

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Kurt
    tiyatro
     regal raptor dd 250 e
     İstanbul-Ümraniye ( Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    67
    Beğenilmiş
    121
    Sadece mars mi basmıyor? Diğer fonksiyonlar ne alemde

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Tık yok mars sesi yok hocam. Işıklar da yanmiyor.

Konu detailer tarafından (25.Mayıs.2016 Saat 01:59 ) değiştirilmiştir.

Realferman55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak Danacı
    Promotör
     Spyder 250
     Samsun/İlkadım
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Mehmet abi musait oldugun bi gün Gürol abinin ustasına bir gösterelim makinayı..

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Motosiklet kontrol kalemleri var ucuz 10 20 lira.Onlardan alip kontrol ede ede bulabilirsin sikintili hatti.Kendin yapman bile cok kolay arac kontrol kalemi yapimi diye bulabilirsin.Gecen hafta bende cektim elektrik sikintisi ama benimki kontaga baglanan uclardanmis.Seninki giden hattaki kopukluktan.Bulmak ve halletmek lazim iste ustanin yapacagi da o.
    Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı detailer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostlar bir kaç kez başıma gelmiş teşhisini de sevgili abimiz Gürol OFLUOGLU ile kısmen koyduğumuz bir elektrik sorunum var. Makine Daytona 2013 1.600 km'de. Makine hiç marş almıyor, aküden sisteme elektrik dağılmıyor. Tık yok yani. Daha önce yolda kaldım Gürol abi imdada yetisti, koltuğu soktuk kablolar hareket edince elektrik geldi, kablolar hareket ettikçe elektrik gelip gitti. Biz de elektrik gelince bantla sabitledik. Böyle bir 10 km daha kullandım. Ustam vardı dükkan kapattı, tanıdık usta da yok. O yüzden böyle gezdim yaptiramadim. Cumartesi günü grup sürüşü sonrası bahçeye park ettim, bu akşam buluşmaya gidecekken motor yine olduğu yerde hiç marş almadı, tık ses yok yani. Anladığım kadarıyla aküden sisteme elektrik veren bir ana hat var ve o hatta temassizlik var. Böyle bir olay yaşayan varsa ve çözümü kolaysa tavsiyede bulunursa usta aramak zorunda kalmam. Şimdiden teşekkürler.

Aküden başlayarak ana sigortayada bakmanı öneririm mehmet. Oksit yapmış olabilir.

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Realferman55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet abi musait oldugun bi gün Gürol abinin ustasına bir gösterelim makinayı..

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Gürol abiden büyük usta varsa ona gidelim

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı berkehrercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motosiklet kontrol kalemleri var ucuz 10 20 lira.Onlardan alip kontrol ede ede bulabilirsin sikintili hatti.Kendin yapman bile cok kolay arac kontrol kalemi yapimi diye bulabilirsin.Gecen hafta bende cektim elektrik sikintisi ama benimki kontaga baglanan uclardanmis.Seninki giden hattaki kopukluktan.Bulmak ve halletmek lazim iste ustanin yapacagi da o.
    Aynı anda ışıklar yanmadığı ve motor marş almadığı (hiç ses yok) için ana hatta sorun vardır diye düşünüyorum. Bildiğimden de değil. O yüzden bu kalem şuanki durumda işime yaramaz diye düşünüyorum ama kalemden bi tane alıp kenara koyacağım, güzel icat.

Ana hattı bulmam lazım, ama hiç teknik bilgim yok, nereye bakmam gerektiğini bilmiyorum

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Abi önce koltuğu söküyorsun.Sonra sağ taraftaki kapağı söküp akü kutusunun vidasına ulaşıp onu da söküyorsun.Kapağı açtığında akünün bağlantılarını göreceksin.Kırmızı kabloyu takip et.Kablolardan birinde sigorta bağlantısı vardır.Sigortanın sağlam olduğundan ve yerine tam oturduğundan emin ol.AVO metre denilen ölçü aleti ile iletkenlik testleri,voltaj,akım vb. ölçümleri yapabilirsin.10 lirayada var 1000 lirayada .Sigorta sağlamsa kontağa giden kabloya ve kontak çıkışına bak abi

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352
    sırasıyla bakman gerekenler şunlar;

akü->sigorta->elektrik kabloları

benzer bir şey başıma geldi, akü şarjı bitmiş, şarja bağladık olay düzeldi. sonra bir daha geldi, sigorta atmış, değiştirdik yine düzeldi. seninkinde bir de kablo temassızlığı olduğu için kabloları da kontrol etmen gerekiyor. bunun için kontrol kalemleri var, yukarıda da bahsedilmiş. o kalemle bulabilirsin ama biraz meşakkatli bir yöntemdir.

onun haricinde kablo bağlantı yerlerini, soketleri vs. bir kontrol edip o yerlere wd40 sıkmanı da tavsiye ederim. elektrik arızası sıkıntılı iş ya, bazen ufacık, şeytanın bile aklına gelmeyeceği yerden arıza veriyor. bulana kadar kafayı sıyırıyorsun. kolay gelsin hocam.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)