Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

anilsedali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ANIL SEDALI
    İletişim Uzmanı / Satış Yöneticisi
     Regal Raptor DD150-2F 2012 /2014 Çıkışlı RKS Cruiser 250 V Twin - EFI
     Antalya
    Beğenmiş
    76
    Beğenilmiş
    68

Exclamation

Alıntı Ryder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abilerim Ablalarım ve kardeşlerim .

Uzun zamandır Motosiklet almayı planlıyorum araştırıyorum fakat bir problemim var sürüş adına pek bir bilgim yok
    Arada arkadasımın Honda CRF 250 L endurosunu dağda bayırda kullanıyorum fakat küçüklüğümden beridir hep bir chopper hayranlıgım var lakin fark ettiğim birkaç sıkıntı var... Akranlarıma göre biraz kiloluyum hatta birazdanda fazlası mercedeslerin balina kasa tabırıne eş değerim diye bilirz yaklasık 1.86 - 115 kg geliyorum genel olarak başlagıç tarzı motorlara baktıgımda max tasıma kapasıtelerının 150- 250 kg arası oldugunu goruyorum kı arkadas cevremde olsun benım gıbı ınsanlar bir yere giderken falan motora fazla yük bindirecegimden ve sıkıntısının cıkabılecegını dusunuyorum (cehaletten)

birde Eskişehirde aktif trafikte araç kullanıyorum farkettiğim kadarıyla trafikte kapı açanlardan , motosiklet sürücülerini şeritlerde sıkıştırmalarından , sollama yaparken dikkatsiz davranan şöförler beni olabileceğinden fazla sinirlendiriyor ve korkutuyor lakin bu motosiklet sevdama hırs katıyor , kendime güvenip motosiklet almamıda engellemiyor değil ...

Acaba başlangıç olarak nasıl bir chopper tercih etmeliyim bilemiyorum ... yardımlarınızı bu kardeşinizden esirgemezseniz çok müteşekkir olurum
    Merhaba, Ben motosikletimi aldığımda daha önce hiç vitesli motosiklet sürmemiştim. Motorsikleti almaya gitmeden önce youtube dan vites geçişlerini defalarca izledim. İlk turda birkaç kez istop ettirdikten sonra artık motor sürebiliyordum. Tabi viteslere tam alışmam 1 haftayı buldu.

Ancaaaaak bu durumun büyük bir nedeni vardı.

Bisikleti, arabayı saymıyorum. Önce 2 yıl elektrikli bisiklet kullanmıştım. Daha sonra 2 yıl kadar scooter motor kullanmıştım. Yani direksiyon ve sürüş tecrübem tamdı. Kafamda vitesi oturtmam bu nedenle yetmişti.

Evet kabul ediyorum. Motor sürmek çok kolay diyecek gibi başladım. Ancak tüm trafik araçları içinde bir vitesli motosikleti kullanmak en ciddisi ve zoru. İki teker üstünde düşmeden sürmeyi öğrenemiyorsun. Bu nedenle yavaş giden araçlarla düşe kalka öğreneceksin. Elektrikli bisikletten, scooterdan ve chopperdan da düştüm. Düşmeyi bile öğreniyor insanın vücudu. Uzun süredir herhangi düşüş yok korkutmayayım Vitesli motora geçmeden bir süre otomatik scoter tarzı motor kullanmanı tavsiye ederim. Chopper kullanmaya kararlıysan da yanılmıyorsam dorado gibi markaların otomatik modelleri de mevcut.

Sevgi ve selamlarımla, iyi ramazanlar
    Konu anilsedali tarafından (14.June.2016 Saat 23:20 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)