Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Baris Yilmaz
    ÖĞRENCİ
     YOK
     AĞRI
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Motosiklet ile ilgili sorularım

Merhabalar abiler, ablalar.

Foruma yeni üye oldum ve hevesle başladım. Şuan araştırma aşamasındayım, başlangıç motoru arıyorum.

Yama YBR 125 önerdiler. Fiyatı da uygun.

Bir kaç sorum olacaktı sizlere;
    1-) Silindir nedir?
    2-) sıvı soğutma ve hava soğutma arasında ne fark vardır
    3-) arabalarda ekpertiz raporu oluyor kaza yapmış yapmamış gibi motorlarda bulunuyor mu?

ve en çok sormak istediğim soru:

Böyle 1200 cm3'lük bir motor sürebilmem için kaç yıllık bir tecrübeye ihtiyacım var? Aşırı adrenalin bağımlısıyım.

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352
    1- silindir, içerisinde yanmanın gerçekleştiği ve bu şekilde de gücün oluştuğu yerdir motor bloğu üzerinde bulunmakta olup, pistonlar silindirin içerisinde bulunur. şu videodan daha net anlayabilirsin. https://www.youtube.com/watch?v=lmTpDc2n_1k

2-sıvı soğutma su ile soğutmadır. yani motorun içerisindeki soğutma kanallarında su dolaşır ve soğutma sağlanır. motor içerisinde dolaşarak ısınan su ise radyatörde fan yardımıyla soğutulur. hava soğutma ise rüzgar ile soğutma demektir.

3- arabalarda olduğu gibi net ekspertiz raporları çıkarılamaz çünkü kontrol edilebilecek noktalar arabalara göre daha azdır. bu konuda çok fazla bir bilgim yok maalesef.

ve en çok sormak istediğin soruya gelirsek;

kişisel fikrim 40 yıl tecrübem olsa da türkiye şartlarında 1200 cc'lik bir motor sürmeyeceğimdir

Oğulcan Baysal
    Öğrenci
     Vn800
     Ankara/Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    aramıza hoşgeldin öncelikle başlangıç için güzel bir motor seçmişsin ama dikkat et hız ve adrenalin eğlenceli olabilir ama motor şakaya gelmez , 1200cc lik bir motoru kısa zamanda kullanabilirsin ama bu o motora hakim olacağın anlamına gelmez, herşey sende bitiyor cesaret edip motora hakimiyetinin tam olduğunu, hata yapmadan kullanabileceğini öğrenene kadar (tabi bikaç kere düşüp kalkıcaksın) tavsiye etmem -ki esas amacın hız yapmaksa o motoru hiç tavsiye etmem cidden uzunca zaman ve tecrübe gerek istediğin şeye
    Never ride faster than your angel can fly

MUSTAFA48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa Özkaya
    Enterprise Asistan Managger
     2007
     Milas (şuan ANKARA )
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    38
    göksel kardesımız san cok guzel acıklamıstır tum sorularının yanıtını onda bulabılrsın
    "My rope and belt my cock and balls "

48 U 9289
    48 LU 528

Mustafa
    ÖZKAYA

TEŞEKKÜR EDERİM.

Fatal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa SARAÇ
    Elektrik - Elektronik
     Ghost 350 DD350E-6C
     Denizli
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    79
    Alıntı gabriel cash Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- silindir, içerisinde yanmanın gerçekleştiği ve bu şekilde de gücün oluştuğu yerdir motor bloğu üzerinde bulunmakta olup, pistonlar silindirin içerisinde bulunur. şu videodan daha net anlayabilirsin. https://www.youtube.com/watch?v=lmTpDc2n_1k

2-sıvı soğutma su ile soğutmadır. yani motorun içerisindeki soğutma kanallarında su dolaşır ve soğutma sağlanır. motor içerisinde dolaşarak ısınan su ise radyatörde fan yardımıyla soğutulur. hava soğutma ise rüzgar ile soğutma demektir.

3- arabalarda olduğu gibi net ekspertiz raporları çıkarılamaz çünkü kontrol edilebilecek noktalar arabalara göre daha azdır. bu konuda çok fazla bir bilgim yok maalesef.

ve en çok sormak istediğin soruya gelirsek;

kişisel fikrim 40 yıl tecrübem olsa da türkiye şartlarında 1200 cc'lik bir motor sürmeyeceğimdir

Valla 1200cc harley in sportster ı olursa hayır demem ama 1200cc racing dersen bende karşıyım
    600cc zx6r kullandım alıcaktım pazarlıkta anlaştık taaki motorla 2 3 km yol yapıp geri dönünceye kadar
    Sonra kusura bakma benim kalbim bunu kaldırmaz dedim ve vazgeçtim
    Love & Respect

Atıl Tuncer
    Mali Müşavir
     Kawasaki VN 900
     İstanbul - Büyükçekmece (avrupa yakası)
    Beğenmiş
    2,298
    Beğenilmiş
    1,086
    1200 cc Türkiye yollarındave koşullarında sıkıntılı olur. Üstüne binip sürmek sorun değil ama onu kontrol ve dizginlemek uzun tecrübe gerekir. Aksi takdirde kötü sonuçlar lar la karşılaşılması kaçınılmaz

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)