Alıntı erdmynr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygı değer RR ailesi sakinleri

Abilerim, kardeşlerim önümde üniversite tercihleri var 2 yıllığa gidebiliyorum bunu düşünürken aklıma geldi de fikirlerinizi almak istedim. Ha fikirlerinizi almam onu uygulayacağım anlamına gelmiyor ama benim düşünceme güç katabilir veya caydırabilir. Açık öğretim okumayı düşündüm okur iken de motorumu alıp güzel yurdumuzun çeşitli bölgelerinde göçebe olarak yaşama fikri geldi aklıma elimde kaynakçılık gibi bir meslek var bunu değerlendirmek istedim çadırımı alırım ilk başta biraz bütçeyle başlarım diye düşündüm. Hadi bir beyin fırtınası yaratalım da bu genç kardeşinize yardımcı olun
Sana ilk tavsiyem;

Öncelikle çadırını al ve iş aş sıkıntısı olmadan birkaç gün çadırda yaşamayı dene.
Ne dara konforlu, ne kadar güvenli, ihtiyaçlarını ne derece karşılayacak.
Tuvalet, banyo, kirli çamaşırlar vs. daha çoğaltılabilir. Bunları bir düşün. Yukarıda dediğim gibi sadece düşünmekle kalma bir uygulamaya kalk. Sonra motor ve çadır işinin üstesinden gelip gelemeyeceğine bir karar ver.

Suriyelisi, Afrikalısı, Afganlısı vs. derken her tarafta ucuz işçi bolluğu var. Sen bu şartlarda mesleğinle nerede ve ne ücretle iş bulacaksın. Hadi buldun sana ne derece yeterli olacak.
Tuvaletin para, yemeğin para, çamaşırlarının yıkanması para vs. bir düşün?

Üniversite tercihi kolay, sen önce bunları bir aş önce derim

Umarım senin hevesini kırmamışımdır. Ama hayal ve realite denklemini iyi kurmak lazım. Yoksa çok büyük yaralar alabilirsin.

Umarım biraz faydalı olabilmişimdir.