Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7

Kairos Teknolojileri Hakkında;

Son günlerde arkadaşlarımdan çok ciddi miktarda bu firma ile ilgili mesaj geliyor. Detaylı bir blog yazısı yazmadan evvel, hızlıca uyarayım dedim. Aşağıdaki mesaj Facebook üzerinden paylaştığım metindir. Facebook'da arkadaş olmayanlar da faydalanabilsin diye burada da belirteyim istedim.

Kairos Teknolojileri bu sıralar sık sık duyulmaya başlanan bir "firma".

İddialarına göre "sabit diskinizin 15GB'sini günde 10 saatliğine kiraya veriyorsunuz. Bir senede 312$ size ödüyorlar".

Neresinden başlasam bilemedim. Öncelikle, dünya genelinde böyle bir sistem yok. Kimse verilerinin "ne zaman erişilebilir olacağının garantisinin olmadığı (kaç bilgisayara dağıtırsanız dağıtın, dağıttığınız bilgisayarların tamamının offline olma ihtimali -hatta hiç geri gelmeme ihtimali- vardır) " bir sisteme emanet etmez.

Ekonomik açıdan bakacak olursak, 10 saat için 15GB alan için senelik 312$ ödeme yapıyorlar. Günde 1 saat için 31$, 24 saat için 744$. Gelin basit bir hesap yapalım; Günümüzde 8TB'lik sistemler mevcut. 15GB'dan 8TB veriyi toplamak için 547 kişi gerekir Bu 547 kişinin (24 saat esası ile) her birine senelik 744$ ödenecek olursa firmanın ~407.000$ ödeme yapması gerekir. Bu kadar paraya kaç tane sistem odası, kaç tane depolama ünitesi kurulur biliyor musunuz? Şöyle bir ara bilgi vereyim, daha önce hazırlamış olduğum 256 işlemcili bir süper bilgisayar projesinin bütçesi (sistem odası, ağ elemanları, sunucu bilgisayarlar dahil) ~150.000$ idi.

Peki ya Enterprice sınıfı 8TB disk ne kadar? Hepsiburada'da ~1850TL (kdv vs dahil). Yani ~630$. Hadi RAID 1 yedekli veri tutmaya kalkın, 1260$

Bu adamlar salak mı ki çok daha ucuza halledebilecekleri bir işlemi fahiş fiyatlarla yapsınlar?

Ayrıca yurtdışında Kairos yazılımını inceleyen profesyöneller uygulamanın veri transferi vb yapmadığını, yanlızca ana sunucularını "ping"lediğini tespit etmişler.
    – App itself is harmless.
    – It only pings Kairos server to count affiliate “online” time (for resources rental reward calculation)
    – it checks installed/bought modules
    – it gives access to affiliate’s backoffice and basic functions (like password change)
    – it downloads RentModule.dll and pass control to this module

Bu bilgileri daha önce birkaç yerde paylaştım, en hafif tabir ile "çamur atmakla" suçlandım. Yine aynısını yapacaklar için peşinen bildiriyorum. Ben çamur atmam, gerçekleri konuşurum. Çamur attığımı düşünenleri de hakkımda maddi/manevi tazminat davası açmaya davet ediyorum.

Yaşı bir miktar olanlar hatırlayacaktır. Titan A.Ş. diye bir firma vardı. 1990'lı yıllarda...

Titancılarda da ilk girenler ödemelerini alıp para kazanmıştı. Sonra ne oldu hatırlayan var mı?

Bu tür piramit sistemler sisteme yeni giren kişi olduğu sürece döner. Sistem doyum noktasına ulaştığı anda (yeni üye kayıt ivmesi azaldığı anda) patlar ve ödemeler bir anda bıçakla kesilir. Bu arada asıl pastayı sistemi kuran, yani piramitin en tepesindekiler yer. Onların yediklerinden dökülen kırıntıları yiyenlerde "ben kazandım, sende kazan" diye ava başlar.

Yaşı genç olup, titan'ı hatırlamayanlar ve bu sistemin nasıl işlediğini merak edenler https://tr.wikipedia.org/wiki/Titan_saadet_zinciri ve https://tr.wikipedia.org/wiki/Ponzi_oyunu adreslerini inceleyebilir.

Sonuçta bunlar yeni titancılar ve titecek adam arıyorlar.

Bu adamların sizi telefonla arayıp "savcılıktan arıyoruz para gönder" diyenlerden tek farkı, "savcılıktan arıyoruz para ve telefon rehberini gönder, onları kandırırsak sana para öderiz" demeleridir. Sonuçta birileri dolandırılacak ve üzülecek. Bu süreçte "belki" para kazanacaksınız ama o kazandığınız para birilerinin "haram/zehir zıkkım olsun" dediği para olacak.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

HuBo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hulusi BOZKURT
    İnternet Kafe Sahibi
     Regal Raptor DD 250 E
     Muğla - Milas
    Beğenmiş
    170
    Beğenilmiş
    60
    faydalı bilgiler için teşekkürler hocam
    Konu RaptorRiders ise Herzaman Bir Bahane Vardır...

RMZNL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Remzi unal
    Smmm
     Daytona 250
     Samsun
    Beğenmiş
    8
    Beğenilmiş
    1
    bir yerde garanti para olarak anaparanın yüzde 20 sinden fazla teklif ediliyorsa o iş en direk dolandırıcılıktır benim gözümde.

bu işte de 1 koyarsanız 2.5 alırsınız sene sonunda,yüzde 150 kar demek bu ki çalışma hayatına girin herkes farkeder aslında kimse kimseye böyle kolay para kazandırmaz.

uzak durun paranız cebinizde kalsın

Barış Oral
    Finans
     Daytona DD250
     İzmir / Göztepe
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    13
    Kerem hocam, öncelikle paylaşım için teşekkürler.

Açık konuşmak gerekirse tüm detaylarını tek tek okumadım, ama aslına bakarsanız ne olduğunu anlamak için sonuna kadar okumaya da gerek yok.

En basitinden şunu söyleyebilirim. " Sabit diskinizin 15 gb' ını günlük 10 saate kiralıyoruz " demek, aslına bakarsanız, client program üzerinden " günde 10 saat bilgisayarına canım istediği zaman erişebiliyorum " demenin başka bir yolu. Bilgisayar çözümleri, I.T. vs konularla profesyonel anlamda uğraşan arkadaşlarımız da mutlaka bu konuya daha detaylı bir yorum yapacaktır...

Bu adamların yaptığı iş, yanlış ya da doğru. Orasını bilemem ama;

Türkiye gibi geçim sıkıntısı olan bir yerde azcık kafası çalışan, bilgisayar kullanmasını bilen herkes yılda 312$ gibi bir rakam için 15 gb alanı kiralar, 1000 küsür liralık ek geliri cebe indirir geçerdi. Peki neden bilgisayar kullanan, saatlerce günlerce online kalan onca insan bunu yapmıyor?

Sistemi sunanlar mı bu sistemi yeterince anlatamadı ? Yoksa 70-80 milyon nüfuslu ülkede diyelim ki 10 milyon aktif bilgisayar kullanıcısıyız da sadece 300-500 kişinin kafası bastı da " hadi tamam ben kiraladım, alayım 300 küsür doları " olayına girdi?

Ne Kairos yazılımını bilirim, ne de firmayı bilirim. %100 yalandır, dolandırıcılıktır diyemem, ancak C64 döneminden beri bilgisayarlar ile haşır neşir olmuş bir adam olarak %99.9 şüphe ile yaklaşırım.

Sevgiler.

Hakan Tekin
    Lojistik
     Daytona
     İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası )
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    317
    Alıntı Draven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kerem hocam, öncelikle paylaşım için teşekkürler.

Açık konuşmak gerekirse tüm detaylarını tek tek okumadım, ama aslına bakarsanız ne olduğunu anlamak için sonuna kadar okumaya da gerek yok.

En basitinden şunu söyleyebilirim. " Sabit diskinizin 15 gb' ını günlük 10 saate kiralıyoruz " demek, aslına bakarsanız, client program üzerinden " günde 10 saat bilgisayarına canım istediği zaman erişebiliyorum " demenin başka bir yolu. Bilgisayar çözümleri, I.T. vs konularla profesyonel anlamda uğraşan arkadaşlarımız da mutlaka bu konuya daha detaylı bir yorum yapacaktır...

Bu adamların yaptığı iş, yanlış ya da doğru. Orasını bilemem ama;

Türkiye gibi geçim sıkıntısı olan bir yerde azcık kafası çalışan, bilgisayar kullanmasını bilen herkes yılda 312$ gibi bir rakam için 15 gb alanı kiralar, 1000 küsür liralık ek geliri cebe indirir geçerdi. Peki neden bilgisayar kullanan, saatlerce günlerce online kalan onca insan bunu yapmıyor?

Sistemi sunanlar mı bu sistemi yeterince anlatamadı ? Yoksa 70-80 milyon nüfuslu ülkede diyelim ki 10 milyon aktif bilgisayar kullanıcısıyız da sadece 300-500 kişinin kafası bastı da " hadi tamam ben kiraladım, alayım 300 küsür doları " olayına girdi?

Ne Kairos yazılımını bilirim, ne de firmayı bilirim. %100 yalandır, dolandırıcılıktır diyemem, ancak C64 döneminden beri bilgisayarlar ile haşır neşir olmuş bir adam olarak %99.9 şüphe ile yaklaşırım.

Sevgiler.
    Günümüzde bu piramit olayından faydalanan megacılar var birde dikkatli olun derim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)