Ben frenleri hep aynı anda kullanıyorum, normal hızda giderken trafik ışığı ani olarak yandı geçme şansıda kalmadı vites küçülterek frenlere takviye yapıyorum. Alperin yazdıklarından örneğin acil durumlarda herikisine de aynı anda yüklenince otomobilden daha kısa mesafede duruyor. El ve ayak ile, tekerleklerin kilitlenmemesi için ayarlı sıkabiliyorsun ama otomobilde genel olarak arka yüklü değilse ön frenler tutacağından sert frenlerde ön tekerler kilitliyor ve fren mesafesi uzayıp gidiyor.
Bu işlemler kişilerin motorlarına alışmalarına bağlı orantılıdır. Vitesi de freni de gaz açıp kapamayı da o kadar seri ve sessiz yapmalıyız ki vites değişirken bile hissetmemek lazım. Dolayısıyla bu serilik acil durumlarda aynı anda her iki frene basmakla beraber debriyajı da sıkıp vites küçültüp tekrar debriyajı bırakıp motoru kompresöre bindirerek yavaşlamasına takviye yapmamız benim uyguladığım bir teknik. Olmaz diyenlere bir araya geldiğimizde uygulamalı olarak yarım saniye bile almadan bu işlemi yaptığımı gösterebilir ve de öğretebilirim.

Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)