Paylaşım için çok teşekkürler. Sana katılmamak mümkün değil . İlk motora bindiğimde 125 cc idi, hız istemiyorum dedim. Sonra bununla ilgili ileri sürüş eğitimleri almaya başladım.(hala eğitim devam ediyor ve km yapıldıkça eğitim devam edecek) Daha sonra 250 cc , 650 cc ve en son 1100 cc lik motorda eğitim aldım.1100 cc lik motora ilk bindiğimde hatırladığım tek şey 3 viteste olduğumda 140 km yi gördüğüm ve hemen yanımda bitiveren hocamdan yediğim fırça idi. hani hız yoktu hani hız istemiyordun? dedim kendime . Sen farkında olmadan hız istiyorsun. Ve bunu farkettiğinde çok geç olabilir.

Çok sevdiğim bir abimin bir lafı var. Ben gözüm gördüğünce elim tuttuğunca motora bineceğim diyor ve 50- 55 yaşlarında. 1966 model sepetli bir BMW si var. Ankaradakiler belki tanırlar ali abiyi , Bu benim için bir zevk der Ali abi , amaç yüzüme yediğim rüzgarı hissetmek, rüzgarın şiddetli olup olmaması önemli değil der.

Son olarak bir dip not daha , eşimde eğitim alıyor benimle beraber , nasıl sıkıntı yaratmayan bir artçı olabilirim diye. Ve henüz benim arkama hiç binmedi . Nedeni ise enüst seviyede eğitimimizi tamamlamadığımız için.

Bu noktada paylaşmak istediğim hepimiz kendimize güveniyoruz ya karşıdakine, İleri sürüş eğitimlerinin temelinde kendi yapacakların değil karşıdan geleceklere karşı detaylar anlatılmakta ve uygulamalı gösterilmekte. Ne kadar iyi kullanırsanız kullanın bu eğitimlere katılmanızı öneririm sizlere.

Ve motor büyütmeden önce kendinizin büyüdüğünden emin olmalısınız. Hepimizi bekleyenler var ve bu bekleyenler küçüklüğümüzden beri bizim büyümemizi bekliyorlar. 33 yaşında evli bir insan, iş güç sahibi olmanız bakkala giderken annenizin karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bak demesini engelleyemiyor.

Motordan önce biz büyümeliyiz , Bu yaş olarak değil tecrübe olarak ve bu bence 10000 -20000 km değil motorunuzla bütünleştiğinizi ve tek parça olarak hareket ettiğinizi hissettiğiniz andır.

Sevgilerimle