Merhabalar arkadaþlar. Sonunda bende kavuþtum Regal Raptoruma . DD150 modelini aldým beyaz, 4500 Km 2014 Model. Yaklaþýk 10 yýldýr motosiklet kullanýcýsýyým. Scootter kullandým 150 lik daha sonrada Asya AS125 . Artýk deðiþtirme zmaný gelmiþti. Alanya'da ikamet ediyorum Antalya'ya motoru almaya gittim.
Ýlk defa canlý olarak görüyordum motoru. Cünkü bulunduðum bölgede yok malesef. Resimlerden yola cýkarak tamam bunu alayým dedim ve ilk görüþte (OFFFF Motor Bu demeek ) dedim.
Küba süperlight mý freedom 250 mi Regal taptor 150 mi derken Regal raptor kazandý.
Þimdi incelemeye baþlayayým.
Antalya 'dan yola çýktým .
Pozitif Yönleri.
Motor inanýlmaz atik. Daha önceki bindiðim motor 125 lik ve cok hafifi olmasýndan dolayý bunun 150 lik olmasýna inanamadým . Motor 6. vites istiyor resmen. 90 la gidildiðinde gaza dokundugun anda seni geriye doðru atýp aniden hýzlanýp 110 çok rahat görüyor.
Motorun süspansiyonlarý 10 numara. Kasislerin üstünden geçiyorum , ben bu duyguyu 10 yýldýr hiç yaþamadým
Motorun görünüþü 10 numara. Ýyiki siyah almamýþým diyorum. Beyaz çok daha afilli duruyor.
Egsoz Mükemmel. Dediðim gibi 125 lik motordan indim. Yav egsoz olsa olsa ne kadar olabilirki demiþtim. Ama orjinal egsoz var üstünde , gayet tok ses veriyor.
Titreþim 90 km yi geçince baþlýyor ama titrediðini hafif ayaðýný gýdýkladýðýndan anlýyorsun.Yani yok =) Ben 125 likle gittiðimde hey babam motor deðil bildiðin ben titriyordum =)
Çanta kesin taktýrýn. Aldýðýmda üstünde çantalarý vardý. Çok karizma duruyor ve çok iþe yarýyorlar.
Lastik konusunda biþey diyemeceðim. Üstünde fabrika çýkýþý lastikler var . Bu forumjda okuduklarým beni çok ürküttü . Onun için virajlarý hep yavaþ aldým.. Ama ilk fýrsatta deðiþtireceðim.
Akþam sürüþü mükemmel. Iþýklarý gayet yeterli. ve akdeniz havasý akþam bir baþka oluyor. Tabi motorda =) Yoksa Antalya Alanya arasý nem her daim BERBAT. Ýnsan yapýþ yapýþ oluyor. Hayattan soðuyor. Akþam ayrý sýcak , gündüz ayrý sýcak. Ama motorla akþam 10 numara . Rüzgar estikçe ohh diyorsun.
Kesinlikle 1 saat yoldan sonra en az 15 20 dk bi dinlenin. ben 135 km de 2 kere durdum oda 5 dk anca 2,5 saat yol sürdü . Þu anda omuz kýsýmlarým ve sýrt kýsmým aðrýyor.
Motorda rüzgarlýk iyi oluyor. Motorda rüzgarý önleyen kafa kýsmýna kadar yüksek bir rüzgarlýk vardý. Yarým kaskla çok rahat geldim. Ama akþam güzel olmuyor. Birde önün açýk olmadýðýndan aldýðýn zevki dahada azaltýyor. Ancak börtü böcek , taþ gibi etkenlere karþý çok iyi bir önlem.Ben þehir içi kullanýmda çýkarttým. Ancak uzun yola giderken takýp takmayacaðým konusunda emin deðilim %50 %50 bir karar olcak.
Motorun elle tutugumuz kýsýmlarýnda püsküller vardý. Uzun yolda ve rüzgarlý havada koluna sürekli çapýyor. Kýsa kollu giydiyseniz benim gibi bir süre sonra çekilmez oluyor. Ben çýkarttým.
2. vitesdeyekn bir kere boþa düþtü 2. Vitesde giderken hýzýmýda almýþken birden boþa düþtü vites. HJaliyle vvvaaaaaaaannnn diye baðýrdý motor. Birdaha olmadý. Ama ilerki kullanýmlarda belli olacak.
Negatif yönleri:
90 ý gectiðinizde aynalar çok titriyor. 100 olunca Aynada hiçbirþey görünmüyor. Belki bir ayrla silikon la falan sabitlense bu sýkýntý olmaz. Bu gün sanayiye gidip gösterecem bakalým.
Arkada oturan insan için biraz rahatsýz , dar ve ayaklýklar küçük. Arkaya biraz daha uzun ayaklýk taktýrsam daha güzel olacak gibi.
2. Vitesten bazen boþa çýkýyor Yukarda bahsetmiþtim tekrar olursa yazarým diye 2 kere daha oldu kronik sorunmu bilemiyorum
Viteslere zor geçiyor, Vites geçiþleri diðer kullandýðým modellere göre çok sert.
Arkadaþlar ben bu konuya pozitif ve negatif birþeyler yaþadýðýmda ekleyeceðim. Bu motoru almak isteyenlere tavsiye ederim Alýn kullanýn .
******15.02.2017*****
Motorumu kullanmaya baþlayalý yaklaþýk 8 ay oldu. Hala keyifle biniyorum. Bir kaç sorun yaþadým sizinle paylaþayým.
Artçý (Yolcu) için dikkat edin . Egsozun yeri ve korumasýz oluþu ayaðý yakabiliyor. Bu talihsiz olay motoru ilk alýp yengenize "Hadi gezelim" dediðim arkaya binip "Yandýmmmm" diye baðýrmasý bir oldu. yani kötü bir durum oldu. Egsoz direk çýplak olduðu ve ayagýmýza cok yakýn oldugu için yandý malesef=( çözüm olarak bende arka ayaklýk aradým ve bulup yaptýrdým.
http://www.raptorriders.com.tr/forum...olcu-ayakligi)
bu konuya ekledim. Bu ayaklýk hem rahat hemde eni sayesinde direk ayagýnýzýn egsoza çarpmasýný engelliyor.
Kýþýn motoru iyi koruyun, yaðmurda býrakmayýn. Ya üstü kapalý bir yere parkedin , Ya da imkanýnýz yoksa (Benim gibi) kesinlikle branda alýn üstünü kapatýn. Çünkü nikelaj kýsýmlarý paslanmaya baþlýyor. Bununda önüne geçemk için WD40 aldým bazýlar mazot da öneriyor. ÖMotorun heryerine güzelce sýkýn ama iyice silmeyin yada hiç silmeyin. yaðlý bir tabaka býrakýyor üzerinde . O tabakada nikelaj ve boyayý dýþ etkenlerden koruyor.Ben WD40 ile denedim sonucdan memnun kaldým. ilk önce paslý yerler vardý oralara sýktým iyice silip pasýný aldým temizledim , sonrada 1 kat daha sýktým bu sefer hiç silmeden öylece býraktým. 2 haftaya bir böyle yapýyorum.
Kesinlikle alýnabilecek bir motor, Çinmiþ falanmýþ filanmýþ, Ben hiçbir sýkýntý görmedim. Tek lastikler fazla kayýyor sert firen yapýnca, Lakin onuda dikkatlice fren yapýldýðýnda , Latiklerim kayýyor diye fren yaparsanýz daha temkinli yol alýyorsunuz, Fakat deðiþmesi gerekli. Ani fren yapýlacak durumlarda sýkýntýlý.

Regal Raptor DD150 E
Alanya/Antalya
B Rh (+)
Alýntý ile Cevapla