Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ender KADERLİ
    Uzman
     RR-Daytona 250
     İstanbul - Tuzla
    Beğenmiş
    19
    Beğenilmiş
    21

Motosikleti Büyütmek

Arkadaşlar Merhaba

Daytona 250 kullanıyorum. Motoru geçen sene Kasım'da almıştım fakat Mayısa kadar motora binemedim Mayıstan bu tarafa da 7000 km ye yakın yol yaptım. 10000 duruma göre de 15000 yapmadan motoru büyütmek istemiyorum. Aradaki 3000 km kısa sürede kat edebileeğim bir yol o nedenle de ufak ufak motor baksam mı diye içimi kurtlar kemirmeye başladı. Sağlamlığı ve uzun ömründen ötürü gönül Japon diyor lakin Japonların muhafazakar cruiser tasarımları yerine amerikanın old school motorları çok daha hoş geliyor gözüme ki daytona alma sebeplerimden en önemlisi de budur fakat Amerikalı bir motor alacak bütçem şu aşamada yok. Japon bir motor alıp custom işine girsem o da çok tuzlu olacak. Kısa vadede bunlara bütçe ayırma şansım olacak gibi de görünmüyor.

Hal böyle olunca da gözüm ister istemez bizim makinenin 350 cc olanına kayıyor. Kullandığım Daytonanın en beğendiğim tarafı performansıydı. Açık egsoz var ve manifoltunu iptal edip, biraz da gaz teli mesafesiyle oynadığım motorda 140 a düz yolda rahatlıkla çıkabiliyorum. Rampa aşağı 150-160 görüyorum. Bu haliyle torku da muhteşem motorun. Rampa tırmanırken 5 ten 4 e vites çektiğimi neredeyse hatırlamıyorum(Keskin virajlı rampalar ve dağ yolları hariç). Tabi motorun eksi tarafları yok mu ? Sizlerin motorları gibi benim motorum da beni zaman zaman üzüyor. Çok fazla masrafım da oldu her ne kadar çoğu eski sahibinden kaynaklı da olsa.

Epey uzun yazıp konuya giremedim arkadaşlar kusura bakmayın. Şimdi mevcut şartlar altında alabileceğim başka bir motor görünmüyor(Tavsiyelere açığım). Daytona 350 den yukarıda bahettiğim performansın fazlasını alabilme ihtimalim nedir ? Sonuçta 18 den 24 beygire çıkan bir motor gücü ve 100 cc artan bir motor hacmi var. Egsoz açıp, manifoltu iptal edeceğim, bir de gaz teli. Dişli değiştirmek ve benzeri gibi profesyonel uygulamalara girmek gibi bir derdim yok. O zaman zaten hiç uğraşmayıp racing motorlara bakarım ne kadar tarzım olmasa da.

Fatal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa SARAÇ
    Elektrik - Elektronik
     Ghost 350 DD350E-6C
     Denizli
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    79
    En basitinden dişli değişimi debriyaja çok yük bindiriyor haliyle çok çabuk biter debriyaj ve 350 cc dediklerine bakma orjinalde 320 cc bizim motorlar ismi 350 sadece ve 250 ile 350 arasında çok ahım şahım bi fark yok bemce gerekmez amerikan tamam ama old school a bişey diyemem tavsiye edeceğim motorlar (cebindeki paranı bilmeden söylüyorum)

Kawasaki vn900 custom specials (hayalim hedefim)
    Suzuki intruder vz800 (namı diğer m800)
    Veya kawasaki vn800 drifter
    Olabilir bi bak istersen

FatalSarac
    Raptor Riders DENİZLİ
    aycanblmts (19.September.2016), Peder (19.September.2016), RaptoRider (19.September.2016), Siyah Adam (19.September.2016) Bunu beğendi.
    Love & Respect

Siyah Adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Arslan
    Öğrenci
     Regal Raptor Spyder 250-E10
     İstanbul - Burhaniye (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    28
    Beğenilmiş
    49
    Alıntı Fatal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En basitinden dişli değişimi debriyaja çok yük bindiriyor haliyle çok çabuk biter debriyaj ve 350 cc dediklerine bakma orjinalde 320 cc bizim motorlar ismi 350 sadece ve 250 ile 350 arasında çok ahım şahım bi fark yok bemce gerekmez amerikan tamam ama old school a bişey diyemem tavsiye edeceğim motorlar (cebindeki paranı bilmeden söylüyorum)

Kawasaki vn900 custom specials (hayalim hedefim)
    Suzuki intruder vz800 (namı diğer m800)
    Veya kawasaki vn800 drifter
    Olabilir bi bak istersen

FatalSarac
    Raptor Riders DENİZLİ
    Drifter bayıldım
    RaptorRiders - Bodrum üye ⭐
    Highway To Hell
    Dünyanın bizim yolumuzda döndüğünü diretiyoruz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)