Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 8 Toplam 15 Sayfadan BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu
Toplam 148 adet sonuctan sayfa basi 71 ile 80 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Buraxdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    4 gündür bu motora biniyorum...

Motoru Bursa dan aldım ve Bandırma ya kadar kar/yağmur/çamur demeden köy yollarından geldim...

Motoru almaya gittiğimde o kadar fazla yatmıştı ki tozlardan anlayabiliyordum. Temizledik ve sadece benzin koyup yola çıktık...

311 km de aldığım motoru istanbul a vardığımda derhal servise götürdüm. Akü problemi dışında hiç bir problemi çıkmadı. Taş gibi olduğunu söylediler...

Derhal 300 km bakımını yaptırdım ve hava filtresi , karbüratör ayarlarını , egsoz ayarlarını yaptırdım... Şuan 440 km de... Ufak ufak yormadan rodaj ını yapıyorum. Egsoz da susturucu iptali yaptık ve sesi mükemmel oldu.

Bu gün çıkıp yeni bir akü alıcağım. Yol tutuşu harika... Scooter lar gibi kaymıyor! Güven veriyor. Ve trafikte çok rahat şerit kapatabiliyorsunuz.

Sanırım 100 lük motor bu şasiye güçsüz gelmiş... Seri bir motor fakat hızlanma beklediğim gibi değil... Bakalım rodaj tamamlansın nasıl olacak performansı ...

Fotoğraf makinesi bulabilirsem fotoları eklicem

motosiklet.net'te yazmıştım o motor çok uzun süredir yatıyor diye.

polat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Polat OĞUZ
    motosiklet bayii
     DD250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı Buraxdj Nickli Üyeden Alıntı
    4 gündür bu motora biniyorum...

Motoru Bursa dan aldım ve Bandırma ya kadar kar/yağmur/çamur demeden köy yollarından geldim...

Motoru almaya gittiğimde o kadar fazla yatmıştı ki tozlardan anlayabiliyordum. Temizledik ve sadece benzin koyup yola çıktık...

311 km de aldığım motoru istanbul a vardığımda derhal servise götürdüm. Akü problemi dışında hiç bir problemi çıkmadı. Taş gibi olduğunu söylediler...

Derhal 300 km bakımını yaptırdım ve hava filtresi , karbüratör ayarlarını , egsoz ayarlarını yaptırdım... Şuan 440 km de... Ufak ufak yormadan rodaj ını yapıyorum. Egsoz da susturucu iptali yaptık ve sesi mükemmel oldu.

Bu gün çıkıp yeni bir akü alıcağım. Yol tutuşu harika... Scooter lar gibi kaymıyor! Güven veriyor. Ve trafikte çok rahat şerit kapatabiliyorsunuz.

Sanırım 100 lük motor bu şasiye güçsüz gelmiş... Seri bir motor fakat hızlanma beklediğim gibi değil... Bakalım rodaj tamamlansın nasıl olacak performansı ...

Fotoğraf makinesi bulabilirsem fotoları eklicem
    evet debriyajda sıkıntı var en değiştirdimm şimdi çook iyi değiştirmeni tavsiye ederimm baya bir performans alırsın
    akü genel bir sıkıntıı oda değişirse bir sıkıntı yaşamazsınn

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu gün bi şarj etmeyi denicem ... Pek umutlu değilim aküden... Evet debriyaj değişmesi gerek ... Bağırıp duruo boş viteste... Kaça patlar bu debriyaj işi bilen var mı ?

polat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Polat OĞUZ
    motosiklet bayii
     DD250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    debriyaj 100 YTL ye falan patlıyoo aküyüde boşuna şarz etme değiştirr bence

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Şuan servisteyim... Akü değiştiriyorum uğraşamıcam... Bir adet Bosh akü aldım. Takılıcak.SSuyu kondu bekliyoruz bakalım

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Aküyü takarlarken yanındaki gaz çıkış deliğinide açmayıda unutmasınlar, çoğu akü bu yüzden gümledi...

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Herşeyi hallettiler güzel bi şekilde... Sonunda ayak marşından kurtuldum Sağ ayağımın arkası morardı valla...

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Akü sorunum tekrar devam ediyor... Şarj dinamosunda bir sorun varmış ve bu sorun bu tip motorlarda kronikmiş... Yapılan ölçümler sonucunda şarj oranının ihtiyacın çok altında olduğu tespit edildi ve cuma günü şarj bobinleri değişecek. dd100 e kullanıcılarına tavsiye... Makinalarımız deli gibi akü emiyor.

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Motorun elektrik sistemini sıfırdan elden geçirdim. Yeni ve dayanıklı parçalar taktırdım. Bobin i güçlendirerek farlardaki ve kornadaki zayıflığı giderdim. Şarz etme sorunu da ortadan kalktı. Motorun sesi çeşitli ayarlarla değişti. Asfaltta kükrer bi hale geldi. Motor un ismini X koydum. Yağmura ve paslanmaya karşı gerekli koruma ve bakımları yaptırdım. Turtle wax pro ve wd 40 kullanıldı. Tüm contalar vidalar kaliteli olanlarla değiştirildi ve elden geçirildi. Tüm kablolar kaliteli olanlarla yenilendi. China yazan aksesuarları ufaktan Japon a değiştiriorum. Yan çanta baktım fakat bulamadım. Birde angel eye far arıyorum nereden bulabilirim. Elcikleri de değiştireceğim sanırım. Orjinaller pek bi zayıf görüntü olarak. Orjinal dikiz aynalarından buldum ve aldım.

Bu arada Emre Yedek Parça nın yerini öğrendim. Gerçekten yardımseverler ve güven verdiler bana.

Akü sorunu ise kendi kendine yanan elektrik beyni ve zayıf kalan şarz bobini yüzündenmiş bilginiz olsun.

Şarz bobininiz yanarsa yenisini almakla uğraşmayın benim gibi. Ben takmadan geri verdim. Sağlam bir elektrikçi arkadaşıma götürdüm ve kontrol etti. Sarım değerleri dengesiz. 6 bobinli bir sarımda tüm bobinler 80 - 90 sarımken aralarında 78 - 87 sarımlı olanlar vardı. Yani çinli arkadaşlar eksik sarım yapmışlar. Bu nedenle bobinlere binen yük ısınma yapıp bobin i yakmış.

0,5 mm bakır tel ile yapılmış olan sarımları biz 0,8 mm olan daha kalın tellerle yaptık. Böylece amper düştü fakat watt arttı. Böylelikle elektrik aksamındaki kablo ısınmaları ve kısa devrelerin önüne geçerek far , sinyal , korna gibi elemanlara giden gücü arttırmış olduk. Bu sayede ışıkların ve kornanın gücü normal bir seviyeye gelirken şarz etme gücü de arttı. Artık buz gibi havada bile tek marşta çalışır oldu motor.

Elektrik sistemi bizi çok uğraştırdı. Tüm ölçümlere rağmen sorun görünmüyordu. En sonunda full elektrik sistemini değiştirdik. Soketler bile dandikti çünkü.

Motorlarımızın bazı parçaları kaliteliyken bazı parçalarının ise inanılmaz dandik olduğunu gördüm. Elimden geldiğince değiştirdim dandik parçaları.

Sayfa 8 Toplam 15 Sayfadan BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)