Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487

Exclamation hukukçu bir dost var mıdır?

Merhabalar;
    Öncelikle hepinizden özür diliyorum zira böyle bir konuyu her ne kadar ''konudışı'' başlığı altında da olsa paylaşmaktan üzüntü duyuyorum. Lakin ailem olarak gördüğüm insanlardan görüş/bilgi alamayacak isem başka nereden alabilirim onu da bilmiyorum.

Celil Başkanım kısmen vakıftır. Benim minik bir yamyamın var 2011 de doğdu. 28 haftalık 650 gr. olarak.. İsmi Altar Toprak (Ben Tobi diyorum) :D Çok feci bir süreçti ve yaşaması Rahman'ın bahşettiği bir mucize idi. Uzun soluklu bir yaşam savaşı verdik hem oğlum hem annesi hem ben.. Beyin kanaması ile doğdu, otizm var şu an ve uzunca bir süredir fizik tedavi almaya devam ediyor. Çok detaya girip canınızı sıkmayacağım. Şu an 5 yaşında koç gibi bir yakışıklı.. O yorucu dönemde çektiğim kredi ve adıma kayıtlı bol limitli kredi kartı ile ilgili Akbank beni hacize verdi. Dosya 2014 te açıldı. Sanırım bankalar bu özel hukuk firmalarına borçları satıyorlar. Firma yapılandırma diyor ve tacizkar bir biçimde saldırıyor. Boşanma davam devam ediyor ve 800 Lira nafaka ödüyorum ki (malül emekliyim gerisini siz düşünün) elime de adam akıllı bir şey kalmıyor. Aramızda icra hukuku ile ilgili yeterli bilgi sahibi tercihen hukukçu bir arkadaşımız var ise ondan bilgi almak isterim. Borç bugün kapanırsa 42 bin diyorlar. Kimseden birşey isteyebilen bir tip olmadığım için bunu kendi başıma çözmeye çabalayacağım. Tek ricam bu konuda yetkin arkadaşlardan eğer mümkünse bilgi almak istiyorum..
    acryvz (21.November.2016) Bunu beğendi.

Acar Yavuz
    Yönetici
     SUZUKI M800 intruder
     İstanbul - Avcılar (İŞ) (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    24,521
    Beğenilmiş
    2,704
    Arkadaş çok üzüldüm derdine ... Bu konularda ateş düştüğü yeri yakar bilirim ... sağa sola haber veririm olumlu cevap alırsam buradan bilgi veririm ... Allah kolaylık versin sana ...
    centaur (21.November.2016) Bunu beğendi.

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    İlker bizim eski üyelerimizden Cevdet Anıl Yılmaz var. Şuan Niğde'de bir hukuk bürosu açtı.
    Telefonu bende yok ama forumda kayıtlıdır diye tahmin ediyorum.
    İnşallah bir yardımı olur. Tabi bu konular uzmanlık gerektiren konular ama belki bir faydası olur.

Allah kolaylıklar versin...

Murat Kemah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat Kemah
    Grafik Tasarım
     RR Daytona
     İstanbul - Fatih (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    325
    Beğenilmiş
    244
    Abi büyük geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda kurtulursun bu işten ama bankalar pek öyle peşini bırakmıyor kimsenin. Eğer ödeyeceğim diyorsan yapılandırma ile ilgili görüşüp taksite böldürüp ödemeyi deneyebilirsin. Ama hakkında icra kararı olduğundan eğer bir ödeme sözü verip de ödemezsen hapis cezası almaktan kurtulamazsın.

Alacaklının yapabileceği pek bir şey yok bu konuda. 42 bin tl gibi bir rakam için evine hacize gelmezler. Çünkü onlar da biliyorlar gelseler de eli boş döneceklerini.
    Seni her gün aramaya başladılarsa gidip savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin abi. Sonuçta yasa seni de koruyor, huzur ve sükunu bozma suçu oluştuğundan şikayetin hemen işleme alınıyor.
    Bankaya şikayet edebilirsin abi. Eğer seni aradıklarında konuşmalar edep sınırlarını aşıyorsa seslerini kayıt et. Ve bankaya şikayette bulun. Eğer ilgilenmezlerse sosyal medyada ilgili şikayeti paylaşacağını söyleyebilirsin.

Ayrıca avukatın veya alacaklının yapması gerekenler de açık açık belirtilmiş şeyler. Telefonda insan sıkıştırarak, tehdit ederek bir yere varamayacaklarını biliyorlar. Amaç seni yıldırıp paranı almak.

Şirketini batıran bir arkadaşım var abi. 4 bankaya toplamda 185 bin tl borcu var. Şuan asgari ücretle çalışıyormuş gibi gösteriyor kendini. Maaşının 1/4'üne haciz geldi o kadar diğer 3 banka da sırada bekliyor. Ailesinden birinin hesap numarasını kullanıyor. Hatta vekaletle borçlu olduğu bankadan para bile çekebiliyor. Bankayla işi olduğu zaman bu şekilde hallediyor.

Karar senin abi. 42 bin tlyi yapılandırıp 65 bin lira olarak geri ödemek istiyorsan eğer elini sok taşın altına en az 5 yılın var. 5 yıl sonra rahatsın. Ya da ödemicem ulan yemişim borcunu sanki keyfimizden mi harcadık ! diyeceksin ve maaşından ufak ufak kesmekten başka hiç bir şey yapamayacaklar.
    Yolun başında müptelaydım, yolun sonunda müptezel.

İbrahim Berk Adıgüzel
    LCW-IT Destek, Amatör Dövmeci :)
     Yamaha XV950A
     İstanbul - Bahçelievler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    3,277
    Beğenilmiş
    3,212
    abi herşeyden önce çok geçmiş olsun benzer bir borç ödeme durumu rahmetli babadan teeee 2003 senesinden kalan borç ile benim başıma geldi, banka faktöring("fak" kısmı çok önemli) firmalarına ana para karşılığı satıyor dosyayı ve bu firma ana para ile üzerine binen faizden sonraki rakama kadar arada ne koparırsam kardır mantığı ile sizinle pazarlığa oturuyor. tüketici hakları derneğine gidip bir avukatla görüştüğümde söyledikleri "bu parayı ödeyeceksiniz ancak ödedikten sonra dava açabilirsiniz kanunda bu şekilde" demek dışında bir şey yapmadı/yapamadılar açıkçası. 2.5 sene önce durum bu şekildeydi, üzerinden bir kaç kanun değişikliği geçti o yüzden tekrar bir tüketici hakları tarafına başvurmakta fayda var, avukatları da var bilgi verirler en azından
    centaur (21.November.2016), Peder (21.November.2016) Bunu beğendi.

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Alıntı nedemek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi herşeyden önce çok geçmiş olsun benzer bir borç ödeme durumu rahmetli babadan teeee 2003 senesinden kalan borç ile benim başıma geldi, banka faktöring("fak" kısmı çok önemli) firmalarına ana para karşılığı satıyor dosyayı ve bu firma ana para ile üzerine binen faizden sonraki rakama kadar arada ne koparırsam kardır mantığı ile sizinle pazarlığa oturuyor. tüketici hakları derneğine gidip bir avukatla görüştüğümde söyledikleri "bu parayı ödeyeceksiniz ancak ödedikten sonra dava açabilirsiniz kanunda bu şekilde" demek dışında bir şey yapmadı/yapamadılar açıkçası. 2.5 sene önce durum bu şekildeydi, üzerinden bir kaç kanun değişikliği geçti o yüzden tekrar bir tüketici hakları tarafına başvurmakta fayda var, avukatları da var bilgi verirler en azından
    Haklısın dostum o kısmı elzem derecede :D

Hakan Tekin
    Lojistik
     Daytona
     İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası )
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    317
    İlker abim umarım bir an evvel dertlerinden kurtulursun. Başlığı yeni gördüm yardımcı olamadım k.bakma :(
    centaur (22.November.2016) Bunu beğendi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    İlker Allah kolaylık versin inşallah kolay bir çözüm yolu bulunur :(
    centaur (22.November.2016) Bunu beğendi.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Abi Allah yardımcın olsun.İnş. bir an önce kurtulursun bu durumdan.Keşke elimden gelen bişey olsa :(

Ümit Ergen
    Mermer ustası
     Yamaha Vırago 1100
     İzmir - Çiğli
    Beğenmiş
    626
    Beğenilmiş
    297
    Abi bu nedir ya :( allah en yakın zamanda dertlerine son versin Abim geçmiş olsun...

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)