Kullanýcý Adý: Þifre: - Þifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Deðil misiniz? Lütfen Kayýt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Savaþ
    Kimya Mühendisi
     Regal Raptor DD150-E2
     Ýstanbul
    Beðenmiþ
    4
    Beðenilmiþ
    4

Tanýþma ve Bilgi,

Merhaba, ben Savaþ Ýstanbul Kadýköy'den..

Yaklaþýk 2 ay önce baþlangýç motorum olsun diye tarzýný ve duruþunu sevdiðim RegalRaptor DD150 aldým.

Þuana kadar genel olarak motorun vites geçiþleri hariç motordan memnunum.Size danýþmak istediðim konu; Motorun üstünde orjinal lastikleri bulunuyor ve araþtýrdýðým kadarýyla bunlar naylon lastikler, sizce bu lastiklerle yaðmurlu havada motor kullanmam ne kadar mantýklý,tavsiye eder misiniz? Farklý önerileriniz varsa da sevinirim. Ayrýca genel motor kullanýmý teknikleri hakkýnda yardýmcý olabilecek biri varsa sevinirim. Teþekkür ederim.
    acryvz (30.November.2016) Bunu beðendi.
    Konu purto911 tarafýndan (30.November.2016 Saat 14:56 ) deðiþtirilmiþtir.

Tugay GÜREŞEN
    Teknik Destek
     Honda Shadow VT750C
     Ä°zmir-Bornova
    Beðenmiþ
    247
    Beðenilmiþ
    174
    Aramýza hoþgeldin motorun hayýrlýsý olsun, orjinal lastiklerin yol tutuþu malesef kötü ve birde yaðmur dahil olunca iþin içine tutuþ neredeyse yok gibi oluyor o yüzden imkanýn varsa deðiþtir, deðiþtirene kadarda yaðmurda kullanma bence

Göksel Özünver
    Satýþ
     Regal Raptor DD 350 E-6
     Ýzmir - Bornova
    Beðenmiþ
    473
    Beðenilmiþ
    352
    Savaþ kardeþim aramýza hoþ geldin.

Motorlarýn üzerindeki CST marka lastikler (biz kendi aramýzda ceset deriz nylon olup yol tutuþlarý oldukça zayýftýr. hele hele kaygan asfalt, sýrlý asfalt ya da ýslak zeminde yok denecek kadar azdýr. O yüzden bütçene uygun olan iyi bir lastikle mutlaka deðiþtirmeni tavsiye ederim. Ben metzeler taktým, gayet de memnunum. Michelin, bridgestone da iyi lastiklerdir.

Genel motor kullaným taktikleri için bir eðitim almanda fayda var ancak o eðitimler de bildiðim kadarýyla oldukça maliyetli. YouTube'da çeþitli videolar bulabilir, müsait yerlerde öðrendiklerini uygulayabilirsin. Kontra tekniði, panik fren, virajda motoru yatýrma gibi konularla baþlayabilirsin. Ayrýca forumda da sýk sýk bu konulara dair paylaþýmlar yapýlmaktadýr. Bana sorarsan en iyi ve pratik yolu Ýstanbul buluþmalarýna katýlman ve onlardan yüz yüze bilgi almandýr.

Savaþ
    Kimya Mühendisi
     Regal Raptor DD150-E2
     Ýstanbul
    Beðenmiþ
    4
    Beðenilmiþ
    4
    O zaman deðiþtirene kadar kullanmamam mantýklý olacak galiba, Cevap için teþekkür ederim.

Savaþ
    Kimya Mühendisi
     Regal Raptor DD150-E2
     Ýstanbul
    Beðenmiþ
    4
    Beðenilmiþ
    4
    Evet cidden çok kötü lastikler, Bir ara bir ustaya sordum 800 falan dedi vazgeçtim bende.

Eðitim konusunda ise Honda'nýn baþlangýç eðitimine katýldým ama pratik eksiði olduðu için zorlanýyorum.

Göksel Özünver
    Satýþ
     Regal Raptor DD 350 E-6
     Ýzmir - Bornova
    Beðenmiþ
    473
    Beðenilmiþ
    352
    Alýntý purto911 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Evet cidden çok kötü lastikler, Bir ara bir ustaya sordum 800 falan dedi vazgeçtim bende.

Eðitim konusunda ise Honda'nýn baþlangýç eðitimine katýldým ama pratik eksiði olduðu için zorlanýyorum.
    paratik eksiðini zamanla halledersin ancak baþlarda sakin yerlerde sürmeni, pratiðini oralarda yapmaný tavsiye ederim. yanýnda bilen birilerinin olmasý, seni yönlendirmesi daha mantýklý olur. o yüzden de buluþmalara katýlma tavsiyesini tekrarlýyorum
    umut. (30.November.2016) Bunu beðendi.

Umut Soydaner
    Öðrenci
     Regal Raptor 250 CC Daytona
     Ýstanbul - Fatih (Avrupa Yakasý)
    Beðenmiþ
    430
    Beðenilmiþ
    217
    Merhaba Savaþ aramýza hoþgeldin yeni motorun hayýrlý olsun. Benimde ilk göz aðrým dd 150cc idi gerçekten çok güzel ve kullanýþý eðlenceli bir makinadýr. 0 km olarak aldýysan rodaj döneminde vites geçiþleri sert oluyor ama zamanla kendine gelecektir. Lastikler konusunda haklýsýn kýþýn yol tutuþu hiç iyi deðil bence deðiþtirmende fayda var. Haftalýk buluþmalarýmýza katýlabilirsen bu konularý yüz yüze konuþmak daha saðlýklý olur

Savaþ
    Kimya Mühendisi
     Regal Raptor DD150-E2
     Ýstanbul
    Beðenmiþ
    4
    Beðenilmiþ
    4
    Alýntý umut. Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba Savaþ aramýza hoþgeldin yeni motorun hayýrlý olsun. Benimde ilk göz aðrým dd 150cc idi gerçekten çok güzel ve kullanýþý eðlenceli bir makinadýr. 0 km olarak aldýysan rodaj döneminde vites geçiþleri sert oluyor ama zamanla kendine gelecektir. Lastikler konusunda haklýsýn kýþýn yol tutuþu hiç iyi deðil bence deðiþtirmende fayda var. Haftalýk buluþmalarýmýza katýlabilirsen bu konularý yüz yüze konuþmak daha saðlýklý olur
    Merhaba Umut,

Ben 2.el aldým motoru 9 bin küsürdeydi aldýðýmda, gerçi hala 9bin küsürde Belki vites geçiþlerini ben beceremiyorumdur, haftalýk býuluþmalara katýlmak isterim tabi mümkün olduðunca.
    umut. (30.November.2016) Bunu beðendi.

Ýbrahim Berk Adýgüzel
    LCW-IT Destek, Amatör Dövmeci :)
     Yamaha XV950A
     Ýstanbul - Bahçelievler (Avrupa Yakasý)
    Beðenmiþ
    3,277
    Beðenilmiþ
    3,212
    Merhaba Savaþ hoþ geldin, öncelikle motorun hayýrlý uðurlu olsun lastikler azcýk nem gördüðünde adeta yok gibi o yüzden dikkatli olup deðiþmekte fayda var. tekerine taþ deðmesin

Savaþ
    Kimya Mühendisi
     Regal Raptor DD150-E2
     Ýstanbul
    Beðenmiþ
    4
    Beðenilmiþ
    4
    Alýntý nedemek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba Savaþ hoþ geldin, öncelikle motorun hayýrlý uðurlu olsun lastikler azcýk nem gördüðünde adeta yok gibi o yüzden dikkatli olup deðiþmekte fayda var. tekerine taþ deðmesin
    Merhaba, hoþ bulduk teþekkür ederim

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 2 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 2 misafir)