Merhaba Furkan;
Öncelikle şahsım adına genç,dinamik bir hukukçu arkadaşı burada görmekten memnun oldum doğrusu.. Motor ,yol aşığının bünyesinde vakti gelene kadar etkileri ortaya çıkmayan adeta bir gen gibidir ve nüksettiği an geri dönüşü yoktur. Sen mücadele etmek yerine bence en doğru yere gelmişsin, RR Ailesine ; hoşgeldin

Çok daha engin tecrübeye sahip aile bireyleri var onlar muhakkak yorumlarını esirgemeyeceklerdir lakin ben de vakıf olabildiğim kadar cevap vereyim.. Ayrıca Acar Abinin dediği gibi Regal Raptor un ve pek çok markanın cc cc incelemesine forumu biraz kurcaladığında erişebilirsin..

1. Şehirler arası kullanımı muadili makinalara göre güzeldir. 90-100 km/s bana yeter diyorsan ideal motordur. Gördüğün göreceğin sürat (seni yormadan ve riske sokmadan) 110 km/s olur.

2. Eğer genelde artçılı kullanacaksan, bol bol uzun yol yapacaksan ,daha yüksek süratlerde daha az yorularak sürüş yapmak istiyorsan 250 cc ,bunun üzerine bir de artı performans arıyorsan 350 cc tercih etmek daha makul.

3. Sürüş teknikleri zamanla gelişecek şeyler... Kontrollü ve bilinçli bir sürüş ile trafik kurallarına tam riayet ettiğin takdirde boy,kilonun neredeyse bir etkisi kalmıyor. Aşırı sürat kontrol kaybının en temel sebebidir. Yoluna ,yerine göre kontrollü kullandığın, tecrübe kazandıkça motorunu bununla doğru orantılı kullandığın sürece -Rabbim de kaza-bela vermezsin inşallah- uzun yıllar yollarda ve aramızda kalırsın, sürmekten mutlu olursun.

4. Soğukla ve ne kadar dikkat edersek edelim gelebilecek kaza,bela ve musibetlerle mücadelenin en temel faktörü EKİPMAN dır. Büyük harflerle yazdım çünkü bu pek çok motorcunun ucuza kaçtığı yada kullanmadığı bir kalkan.. Kalkan diyorum zira o süratlerde, o yollarda ecelle aramızda tuttuğumuz tek şey bu... Ne kadar kaliteli ve ne kadar detaylı olurlarsa sürüş konforun,emniyetin ve kendine güvenin bi o kadar iyi olur. Korumalı bir mont, korumalı bir pantolon, sağlam bir kask, korumalı botlar ve kaliteli bir eldiven işini görecektir. Hem olası kazalara karşı oluşabilecek kötü bir durumu en az zararla atlatmanı sağlayacak hem de soğuğa karşı seni çok daha fazla dayanıklı yapacaktır.

Bir an evvel karar verip inşallah kalbinden geçen motora kavuşursun ve yollarda da aramızdaki yerini alırsın. Motorunu aldığında yollarda ve bilhassa forumda aktif olman dileğiyle; tekrar hoşgeldin..