Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşın dediği gibi CR7HSA ama anladığım kadarıyla buji sade ce is bağlıyor ve oda ateşlemeyi tam yapmasına mani oluyor.Bence bazı ufak tefek arızaları kendiniz yapmayı öğrenmelisiniz.Yanınızda alyan ve buji anahtarları olursa kendinizde bujileri rahatlıkla değiştirebilirsiniz.Ben her zaman yanımda yedek buji ve birde tel fırça bulundururum.
Anladığım kadarıyla ustanız bir şeyden anlamıyor yada her seferinde buji değiştirerek sizden para koparma peşinde.sökülen bujinin tırnak kısmına bakın eğer siyahlaşmışsa dediğim gibi zengin karışım dediğimiz olay yani sağ taraftaki pistona fazla benzin az hava geliyor.
Bence başka bir usta bulmanız lazım.

abıcım saygılar bujı anahtarı , alyan vs herseyım mevcut en son bujıyı ben degıstırdım motorcu dedıgımız arkadas bu olay ılk oldugunda yanı motor 4-5 ay yatmıstı ben aldıgımda yagını suyunu ve bujılerını degısmıstık akusude dahıl olmak uzere bu olay olunca (baska bır motor ustası dedıgımız arkadas ) cın malı bujı takıldıgını orjınal bujı taktıgını , karburator ayarı yaptıgını soyledı 50 tl kadar para aldı , taktıgı bujının uzrınde ngk yazıodu onu gordum ama serısını bılemem bısey dıyemem aynı sorun yıne olunca bujıyı soktum yıne oldu dedım fakat bujı ıslıydı skntısız gozukuyordu , yenısını verdı (ucretsız olarak ) taktım yıne duzeldı ama aksamdan sabaha yıne tek pıston calısıyodu kendım elektrıkcıyım bobınden mı acaba dedım bobın yerlerını degıstırdım yıne aynı sey sol pıston saglıklı sag pıston gorevını yerıne getırmıyo bunu egzos dınleyerekde gayet rahat anlıyabılıyoruz , sabah ılk calıstırdıgımda sol egzosdan normal sag egsozdan fazla sekılde duman adıyo sankı motor benzını yakamıyomus gıbı gaz verdıgımde sag egzos patlatma yapıyo bunlar hep bujıye ısaret fakat sabahtan aksama kullanmadıgım halde ne degısıyo bılemıyorum ( galıba saglam bı karburator ayarı ıstıyo yada ayarlanması gereken bı yer var bızımkıler anlamıyo