Ben samsundayım ve koca samsunda senkron ayarını bilen bir motor ustası yok.Sora sora öğrendim ve kendim 2 tane gliserinli vakum ölçer bularak senkron ayarını kendim yapmayı öğrendim.Karbüratörün üst kısmında yayla beraber bir ayar vidası var ve dediğim cihazlarla o vidanın ayarı ile oynıyarak her iki pistonun eşit miktarda benzin emmesini ayarlamak gerekiyor.Eşit olmazsa ki sanırım sizin sağ piston yani buji tarafı fazla emdiği için benzini fazla geliyor ve oda bujinin kafasını erken is bağlatıyor.Hava ayarını ne kadar açsanızda ayarı tutturamazsınız.Nerde olduğunuzu bilmiyorum ama senkron cihazı olan bir usta bulup önce senkron ayarı sonrada karburatör hava ayarını yaptırmanız lazım.
Hava ve benzin karışımı uygun ölçüde olmazsa bu tür probleme neden olabiliyor.Bujiyi kesiyorsa elektrik ile ilgili ama is bağlıyorsa normal diş fırçası ve az bir benzinlede bujiyi temizleyip takıp deneme yapabilirsiniz her seferinde buji değiştirmenize gerek yok.
Bendede o tür problem oluyordu o yüzden yumuşak bir tel fırça yanımda bulunduruyorum.Tabi yedek bujide.

regal raptör 250E-9
samsun
0 Rh (+)