Gökay,
selamlar,
Çok esaslı ve zor bir soru sormuşsun. Sağlık raporu almak için kıstaslar var ancak mevzuatı tam bilmiyorum. Ehliyet alıp özel araç kullanan bir çok kişi var. En doğru olanı aile hekimliği ile görüşmen. sağlık raporu alındıktan sonra hiçbir noktada sana sıkıntı çıkaramazlar. Ben mevzuattan öte, gönlüne düşen motosiklet ve sürüş sevdası üzerine bir kaç şey söylemek istedim. Bir sevda içine düştüyse o seni terk etmediği sürece bırakma. Teknoloji gelişiyor, makineler gelişiyor, sürüş bilgisi buna bağlı olarak değişiyor ve gelişiyor. Yasal olarak izin verilmese dahi ekonomik durumunun elverdiği ölçüde, özel alan veya parkurlarda sürüşler yapabilirsin. Ama hep korumaların üzerinde olsun. Kendine ve başkalarına zarar veremeyeceğin her ortamı değerlendir. Dilerim bir sorun çıkmaz ehliyetini alırsın. İki yada dört teker araç kullanan sağlam olan bir sürü belgeli kişi var. Gözleri görür ama görmez, duyarlar ama duymamazlıktan gelirler ve en önemlisi ruhen sağlık durumları yerinde değil. Birilerine zarar vermek için ellerinden geleni yaparlar.
Herşey gönlünce olsun.