Yağ işini çözdük benim silindirlerden bi tanesi çalışmıyodu motor ısınınca ve gaz açınca çalılıyodu sol buji bitikti onu değiştirdik ama tamirci jiglenin çekik kalmasını söledi ordaki pimler işlev görmüyomuş dedi yapılması için sökülmesi filan gerekicek dedi ama jigle çekik gidince sıkıntı olmuyormuydu ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba Göksel normal şartlarda jikle açık gidilmez bujiyi bozar ama usta pimler çalışmıyor demiş o durumda pek bir şey diyemicem birde yağ sorunu nedenmiş onuda yazarsan başka arkadaşlara bilği olur
Merhaba Göksel normal şartlarda jikle açık gidilmez bujiyi bozar ama usta pimler çalışmıyor demiş o durumda pek bir şey diyemicem birde yağ sorunu nedenmiş onuda yazarsan başka arkadaşlara bilği olur
Ama yine bujiler bozulucak dimi yağ sorunu alttaki vidadan geliyor yağ boşaltım vidasından oraya bi yay gibi bişey soktu ben o ara dışardaydım bakamadım malesef
Başkanım bişey sorucam kafam çokk karıştı bu jigle yukarıdayken motorun ısınmasını sağlıyor aşağıdayken mi ?
Bende böle durunca rolanti daha artıyor ama aşağıya indirince rolanti düşüyor bi fikriniz varmıdır ?
Motor soğuk iken llk çalıştırmada yapıyorsa karbüratörde sorun var sıcakken jikle açınca yapıyorsa normal Ustanın bahsettiği konu bu olabilir jikle kolu karbüratörün içine giren ince millere basıp işlem yapıyor senin makinada orada bir sorun var sanırım ters çalışıyor .
Motor soğuk iken llk çalıştırmada yapıyorsa karbüratörde sorun var sıcakken yapıyorsa normal Ustanın bahsettiği konu bu olabilir jikle kolu karbüratörün içine giren ince millere basıp işlem yapıyor senin makinada orada bir sorun var sanırım ters çalışıyor .
Hayır motor sıcakken bunu yapıyor bu durumda ters kullanmam daha mantıklı
Hayır motor sıcakken bunu yapıyor bu durumda ters kullanmam daha mantıklı
Motor sıcakken jikle kullanılmaz kullanırsan motor rolanti düşürür stop eder
Jikleyi motor soğuk iken ilk çalıştırmada kullanılır motor ısınınca ve yola çıkarken kapatılması gerekir