Alıntı Chopper_alp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim derslerden hatırladığım tabiki volt değerinin aynı olması, amper değeri daha fazla olabilir bunun bir zararı yok diye biliyorum ama düşük olması durumunda akünün ısınmasına sebep olabilir...

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı ercan__genc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende biraz arastirdim amper düsük olmsi daha iyi olur aku icin sağlikliymiş diyolar ama bir oto elektirikciye sormak daha iyi olur.birde aku suyunu tamamlayip kapaklari acik şeklinde sarj edersen patlama sorununu ortadan kaldirirsin 12v 10 amp sarj aleti 100 lira internette var
Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bro benim geçen sene akü sorunum vardı. Celil Başkan ile detaylı görüşmüştüm bu konuyu.. Amper değerine göre şarj etmemi söylemişti. Demek ki amper değeri önemli.. Ben de eski dövme makinesinin adaptörünün kablolarını kesip (amper ayarı olduğu için) öyle evde şarj etmiştim. Yani birebir amper değeri istiyorsan ( bilenler muhakkak yazacaktır lakin başka bir çare yoksa) böyle bir adaptör işini görür sanki
şimdi konuya açıklık getirmek için tekrar bir detay vereyim yapmayı planladığım şey elimde ikinci bir akü bulundurup bu durumda ikinci aküden motorun üzerindeki aküye kablo ile bağlantı yapıp sadece marş basana kadar 10-15 saniye ikinci aküyü bağlı tutacağım sonrasında bağlantıyı keseceğim. tabi bu durum elimdeki ikinci akünün şarjının bitmesine sebep olacağı için evde o aküyü şarj etmem gerekiyor alacağım aküye göre tabi ayrıca bir şarj aleti de ayarlayacağım amperine göre..

Alıntı lodoslum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla üstat enteresan bir durum güzel araştırılması lazım ama benim ustamda bir tane araba aküsü var. Gelen her motora o aküden takviye ediyor cinsine ve amperine bakmadan ama tabii ayda yılda 1 kere o şekilde takviye ediliyor. Eğer sürekli bu işlemi yapacaksan riski olur mu ? Olur. Ben de araştıracağım bu konuyu.
ben de benim regal servisten Ahmet abi ile görüştüm o da amper farketmez sıfır alacaksan büyük akü al farketmez ama gerek yok çıkma araba aküsü al onunla halledersin dedi ben de dört koldan araştırıyorum. şimdi kuzenim sağolsun geldi arabayla çalıştırdık motoru zaten kabloyu bağlayıp marşa bastım direk çalıştı(o arada otoparkta komşudan motorun sesi yüzünden fırça da yedik... o da ayrı bir hikaye..) makina çıktım 10km falan bir yol yaptım benzin aldım falan sorun yok ama 2-3 gün çalışmadığında bu durum tekrar oluyor o yüzden amaç her seferinde kuzen koşmasın yardıma