Alıntı albayhardal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar,

Bugün 2 kilometre kadar her yokuşta bir tekne dolusu küfürle beraber motoru sürüklememin ardına hala aklımda soru işaretleri olduğu için sizlere de danışmak istedim.

Motoru geçen ay çalıştırdım, biraz gittim tık tık etti yavaşladı stop etti. Öylece bıraktım, yakın olan Atatürk Oto Sanayi 2. Kısımda Kadir Ustaya gittim. (Kaçmazer motor) Motor ustaları hep canımı sıkmıştır bugüne kadar, ilgisizlikleri ve bi bıkmışlıkları var ilginç bi şekilde. Usta 3-4 saat beni beklettikten sonra -tabi yapmam gereken tüm işlerim aksadı- 5 dakika motorla ilgilendi, denedi, motor kitlemiş dedi. 2500 lira en kötü para ödersin dedi. Pek güvenemiyorum da, elini attığı parçaya bozuk bu diye 2500 lira bana fatura bindirmesinden korktum biraz da, internette sakın kadir ustaya gitmeyin gibi yorumları da okudum elbette... Benim şarteller orada attı, eyvallah dedim sürükleye sürükleye zar zor eve kadar getirebildim.

Daha önce açtığım konularda motoru kendim yapacağım demiştim, astarı yüzünden pahalı göründü. Ustanın çare olmasını denedim. Olduramadık. Keşke sadece şanzıman sorunu olsaydı.

Neden motor kitledi arkadaş ben anlamadım... Yağı tam, suyu tam, akü tam, yakıtı tam. Yediği önünde yemediği ardında. Acaba şanzıman bozuldu da iyice, ondan mı kitledi, bilmiyorum.

Sefaköye gideyim desem, çok uzak. Değer mi bilemedim. En sonunda benzini üzerine döküp film efekti gibi çakmağı da üzerine atıp izleyeceğim. Bıktım desem yeridir. Kollarım tutmuyor doğru düzgün şuan. Hala bu motorun gelmişine geçmişine küfür ediyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Parça parça satayım mı motoru? Bu halde alıp yaptırmak isteyen çıkar mı?
Valla hocam motoru kitlemesin sebeblerinden biriside piston gövdesinde segmanlarin sızdırmazlık ozelligini kaybetmesi sonucu tam yaglama yapamayisindan da kaynaklana bilir diye dusunuyorum lakin motor kitlemis diyir ise belki cok yuke bindirdiginden yada parca omurlerinin kisa olmasindan dolayi krank mili de kirilmis yada yamulmus olabilir bunlarda motor blogunda haraketi kisitlayan faktorler arasinda olabilir...

Yapılan açıklamada sunulduğu üzre tarafınıza arz edilmiştir...