Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

gençer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gençer Güden
    Mimarlık
     RR dd 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

son zamanlarda merak ettiğim bir konu var!!

1500 cc benzinli motora sahip bir binek otomobil kullanılış tarzına göre kilometrede 150-160-170 Ykr yakıyor.. üç aşağı beş yukarı böyle ..

bizim 250cc motorumuz kullanış tarzına göre 90-100-110 Ykr yakıyor.. hem motor hacmi acısından 6 kat daha ufak hemde üzerinde otomobil gibi rüzgar tutan koca bir gövde taşımadığı halde nasıl oluyorda 250 lik motrsiklet 100 Ykr yakıyor. örneğin ben 1600cc dizel reno kango kullanıyorum. O 140Ykr yakarken motorumda 100Ykr yakıyor.. sizcede biraz çok değilmi?

yanlış anlaşılma olmasın 'beğenmiyorsan binme kardeşim' diyenler olacaktır. beğenmediğimden değil. ben bu motora 250 Ykr yaksada binerim o başka mesele ben sadece merak ediyorum . çalışma prensiplerinde mi farklılık var , açıklaması nedir?

yani tamam zaman farkı gibi birkaç önemli farklılıklar var, ama hepsi yakıt hava karışımını alıp sıkıştırıp patlatıp egzoza veriyor. 250 cc lik motorun neredeyse bir otomobil kadar yakmasına sebep olan şey nedir?

bilen?

birde bizimkiler 100 Ykr yakıyor ya... Allahaşkına biri söyleyebilirmi bu 1000cc lik motorlar ne yakıyor:)
    En son nehir zehirlendiğinde, enson balık avlandığında ve enson ağaç kesildiğinde..paranın yenecek birşey olmadığı anlaşılacak:(((

yenikoylu_ua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kubilay BURSALIOĞLU
    Serbest Meslek
     Aprilia Caponord
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 4
    Zaman olarak hiçbi fark yok ikiside 4 zamanlı ama yanlışlık şurda 1500 cc benzinli araç 250 ykr den aşağı yakmaz
    Mesele Motor kullanmak değil YEĞEN Mesele Çevrendekileri düşünerek kullanmak !!!

mehmet özdikmenli
    İşletme
     regal 2007
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bi anormallik yok sayılır yinede motor yeni gencer kardeş bu arada sorunlar çözüldü 13.09.2007 tarihinde plakada geliyo hayırlısıyla gelirsin bi bakarız

gençer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gençer Güden
    Mimarlık
     RR dd 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yoo motorumla ilgili hiç bir problemim yok.. allaha şükür tıkır tıkır çalışıyor .. evet kubilay abimin dediği doğruysa yani ben yanlış biliyor ve 1500cc benzinli arabalar 250 Ykr yakıyorsa büyük bir hata.demekki ben yanlış biliyormuşum. daha doğrusu bilmiyormuşum::))). bundan sonra daha dikkatli yazılar yazıcam.. ve konu başlığı boşa açılmış demektir. kusuruma bakma yın arkadaşlar . kubilay abicim öyleyse senden ricam bu başlığı bi güzel çöplüğe gönderi verelim::))) hatalı bilgiyle başlık açtığım için özür.
    En son nehir zehirlendiğinde, enson balık avlandığında ve enson ağaç kesildiğinde..paranın yenecek birşey olmadığı anlaşılacak:(((

aslanburclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    gençer kardeşim sen ehliyet kursuna gittinde sana hiç motor dersi vermedilerki ortaya öyle bi konu attınki çık çıkabilirsen içinden ama kursta motor dersi aldıysan ve ve iyi dinlediysen otur bida düşün olayların nasıl gelişeceğini ve neler olduğunu tam olarak anlıyacaksın şimdi herkes bişşey yazacak ağzı olan konuşacak sen iyisimi bir motor kitabı al oku
    plaka: 06 DV 656
    yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
    kan : B Rh +
    nick : aslanburclu

gencer depoyu kaca dolduruyorsun kac km gidiyorsun ?? km'de ne yaktığını buna göre hesaplayabilirsin sanırım YTl ve TL terimlerini sende benim gibi karıştırıon.

mehmet özdikmenli
    İşletme
     regal 2007
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    uğraşmayın kardeşimle daha yeni motorcu o

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    kavasaki vn 800 ün benden az yaktığına şahit olduydum.. sabit 90 km de gittiğimizde..
    hatta yeni çıkan vn 900 ler enjeksiyonlu olduğundan 100 kuruş yakıyomuş....hadi gencer sen yine düşün şimdi.... :mrgreen: :mrgreen:
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

sancezz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yuksel cetıner
    drıver
     regal raptor 250cc
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    1500cc 4 zamanlı saatte 250 km hız yaptıgını dusunursek km basına 200-240 kurus
    250cc 4 zamanlı saatte 120 km hız yaptıgını dusunursek km basına 100-120 kurus
    benım dusuncem kesınlıkle suratle ılgılı sılındır yuksek olabılır ama suratı goz alırsak ortaya neden boyle bır fazla yakıt yeme olayı cıktıgını anlayabılırız :mrgreen: :mrgreen:
    ***YOKLUĞUMLA İYİ GEÇİNMEYE BAK ÇÜNKÜ VARLIĞIM ASLA SENİNLE OLMAYACAK***34 PZA 37***0 RH + ***SEYTANIM***

aslanburclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ya beyler hala tatlı tatlı hayellerinizi sallıyorsunuz sallayın la laftan annamıyomusunuz büyük motor çok küçük motor az yakar diye bişey yokkkkkkkk..... motor tekniği diye bir kitaplar var okuyun ulen şunları akşam akşam çıldırtmayın beni kafanıza göre yazıp durmayın gözlerime yazık sizlemi uğraşcazzz akşam akşam kim açtı bu tpoiği ya
    plaka: 06 DV 656
    yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
    kan : B Rh +
    nick : aslanburclu

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)