Yani benim mantığım o yönde.Şimdi bir sene binince insanın kanı kaynamaya başlayıp daha üst bir şeyler aramaya başlıyor.Ben bu bindiğim arabalardan biliyorum.İlla ki biraz daha güçlü ve kuvvetlisini istiyor insan.Hele söz konusu motor ise bu daha da isterik bir hal alıyor.Bütçe 15 bin olsa eldeki seçenekler de Regal,Hyosung GV250 yada Daelim olur.O fiyatlara daha iyi ve gösterişlisi yok.O zaman mantıklı olur bu makineler.Ama örnek olarak arkadaşımız ikinci eli nispeten daha zayıf olan 98-2004 model arası bir EN500,VN800 veya İntruder aldı diyelim.Bir veya maksimum iki sene binecek sonra satıp daha üst sınıf bir makineye geçmek isteyecek.İlla ki isteyecek.Kaçarı yok.Bu sefer elindeki motoru satması bir Drag Star veya Honda Shadow VT750 gibi kolay olmayacak.Bunları herkes alıyor.Diğerlerinin ise müşterisini bulmak gerekiyor.Bütçe 23 bin civarı olduğunda temiz ve az km yapmış bir Japon çok çok daha mantıklı.
Büyük makine korkusu bende de vardı.Ama bugün öğlen arasında mesai arkadaşım tanıdığı bir kiralık araç şirketine götürdü beni.Orada 1100cc bir Drag Star vardı.Rica edip arka park ve yıkama alanında biraz sürdüm.İlk kalkarken çok heyecan yaptım ister istemez.Ama motor hakikaten çok dengeli.Acayip keyifli ve rahat hissettim kendimi.Yani Japon motorlar gerçekten çok dengeli ve güzel.Heyecan yapmamın nedeni ise emanet mal korkusu.İnsan emanet bir araca bindiğinde ister istemez kendisini huzursuz hissediyor.Kendi motorum olsa çok daha rahat olacağımı anladım.
650 veya 800 Senin için çok yeterli olacaktır 650cc nn üstüne çıkma gereği duyarmışım bilmem ama 800cc kafi olacaktır bu VL800 olur C800 veya VN800 olur büyük cc büyüdükçe kufetide artıyor Erkan hocamın dediği gibi gönlündeki en temiz makinayı bulman dileğiyle.