Alıntı Zafer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
650 veya 800 Senin için çok yeterli olacaktır 650cc nn üstüne çıkma gereği duyarmışım bilmem ama 800cc kafi olacaktır bu VL800 olur C800 veya VN800 olur büyük cc büyüdükçe kufetide artıyor Erkan hocamın dediği gibi gönlündeki en temiz makinayı bulman dileğiyle.

Şimdi mantıklı bakıp düşünecek olursak 250 veya 350 cc bir Regal veya GV250 de yeter.Ama bahsettiğim konu insanın içindeki doyumsuzluktur.Ben kendimi biliyorum mesela.Bu sene 650-800 cc bir Motor alsam bir veya en fazla iki sene sonra 1100-1300 cc lik bir tane isterim.Hani altımdaki güç daha fazla,daha torklu olsun derim.Külfeti illa ki olacaktır.Hadi diyelim cc yükseltme ihtiyacı duymadım.Bu sefer de biraz daha modelli,biraz daha az km. si olana bakarım.2000-2004 model bir motor alsam geçen her sene değerinden götürür.O model motorlarda km. 50 bin den başlıyor neredeyse.E iki sene binsem olacak en az 60 bin.Bu sefer hem model eskiyecek hem de km çoğalacak.Satarken bunlar hep bana negatif olarak yansır.Motor tecrübem çok olmasa da araç alım satımında epeyce bir ustalaştım zaman içerisinde.Benim mantığım şu.2004-2008 model, 25 - 35 bin km. arası bir motor almak,İki yıl binip km. 50 bini geçmeden ve model olarak nispeten kurtarır tarafı varken elden çıkarmak ve biraz daha üst modele geçmek.Belirttiğin gibi 650 cc olur 800 cc olur o artık bulunacak motorun temiz olması ile alakalı biraz da.

Gönlümden geçen VL800 Volusia var mesela.Ama en son 2004 model üretimliler.Ne kadar güzel ve kaslı da olsalar artık üretimleri yok.Bu motoru satabileceğin adam yine bu makinelerin değerini bilen insanlardır.Ama 2004 model Drag Star veya Honda Shadow olsa çok daha geniş bir kitleye hitap edersin.İntruder da mesela çok güzel makine özelliklerine bakacak olursan.Ama ikinci eli çok ağır maalesef.Ben malum sitede motor ararken km için maksimum 35 bin giriyorum.2000-2004 model bir makineye o paraları verdikten sonra bir şekilde borç harç üstüne 2-3 bin lira ekleyip daha temiz ve düşük km. li bir şey almak bana daha mantıklı geliyor.Ama fiyat motorların gerçek değerlerinde 20000-22000 lira olur o zaman km ve modeli de görmezden gelmek gerekir.Ama malum sitede adamlar 50 bin km olmuş 17-18 yıllık motorlarına daha üst muadilleri kadar fiyat istiyor.Yani fiyat - performans ilişkisini iyi değerlendirmek lazım.