Alıntı TuruncuBuji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konularda bende acemiyim ancak bir hususa dikkat çekmek istiyorum. RR Daytona ile Spyder'ın maksimum taşıması gereken ağırlığı 135 kg veya 140 kg olarak biliyordum. Tam emin olamadığım için RR resmi sitesinden teknik özelliklerine baktığımda saçma bir şekilde maksimum yükün 100 kg olarak belirtildiğini gördüm. Bu veri doğrudur veya değildir ama Eray ağabeyimizin kilosundan dolayı seçeceği motosiklette maksimum taşıyabileceği yüke dikkat etmesi önemli bir kriter olması gerekiyor.(Uzun yolculuklarda yanına alacağı malzemen inde ağırlığını düşünmek gerek) Bütçesinin 30.000TL civarlarına çıktığını belirttiğinden dolayı ve maksimum yük taşıma kapasitelerinin 180 kg'dan fazla olduğunu bildiğim için ikinci el yamaha virago 650 veya Honda Shadow 750 öneriyorum. İç lastikli olmaları eksi bir durum yaratıyor farkındayım.

Bütçe 30000 lira ama o parayı şimdi vermek istemem.Zira ilk Motor deneyimim olacağından hem düşük 250-350 cc bir motor istiyorum hem de acemiliği atana kadar her tür kaza,çizik,yamulma durumunda içimin acımayacağı bir rakamda almış olmalıyım.350 cc bir Daytona veya Spyder da kilo sorunu olmaz gibi ? Artçılı binen arkadaşların ortalama kilosu 75 desek 150 kilo ediyor zaten.Bunlar da heybe falan da mevcut.Yani Motor 160-180 kilo arasını taşıyabilir diye tahmin ediyorum.Diyet süreci devam ediyor ayrıca.Bugün antrenman öncesi tartıldığımda 2,7 kilo daha verdiğimi gördüm.Kısmet olursa Mayıs gibi 120 olmayı hedefliyorum.Tabi zaman ne gösterir o ayrı ancak belirttiğim gibi 350 cc lik bir Daytona veya Spyder da çok sorun olmayacaktır.Ha belki 120-130 km leri göremem,gaz tepkimesi daha yavaş olur ve belki yokuşlarda biraz daha zorlanır ama daha fazlası olmaz gibi ?