Merhaba Uğur Kaan,
Regal Raptor un yedek parça sıkıntısı yok diye biliyorum ? Mesela bir arkadaşım 2 aydır Suzuki parçası bekliyor.Motor sanayide yatıyor.Yani marka diye ille de full yedek parça ağı mevcut diyemeyiz.Ancak GV250 nin ciddi bir parça sıkıntısı var.Aslında tüm Motorların belli bir sıkıntısı olabilir.Mesela bir kaç sene evvel Mercedes binek araçlarından bir seriyi Avrupa da geri topladı.Samsung Note serilerinden birinde batarya patlama sorunu nedeniyle tüm dünyada ürünü geri çekti.Bunun gibi bir çok olayı hepimiz biliyoruzdur.Çinli Motor illa ki arıza yapacak denemez.Ama Regal Raptor un kronik şanzıman sorunu olduğu,2. vites geçişlerinde bunun başladığı çokça bilinmektedir.Motoru seçerken bizim dikkat edeceğimiz en önemli nokta "Hangi amaca yönelik ?" ve "Fiyat performans ilişkisi" sorularına doğru cevap verebilmek sanırım ?
Şahsen ben forumda ki tecrübeli arkadaşlardan çok net bir karşı görüş gelmediği sürece yine de bir Regal Raptor alacağım.Seçimi yaparken dikkat ettiğim hususları sıralıyorum;
1) 350 cc olup benim cüssemi taşıyabilecek olması.
2) Kasanın diğer muadillerine göre iri olup altımda oyuncak gibi durmaması.
3) Çift silindir oluşu.
4) Su soğutmalı olup 40-50 dereceleri bulan Antalya da bunun çok önemli olması.
5) Motorun klasik amerikan chopperları gibi çok yakışıklı durması.
Bunlar benim için ilk etap artıları olarak gözükmekte.Eksi tarafları ise;
1) Şanzıman sorunu
2) Lastik ebatlarından dolayı lastik zor bulunabilmesi.
3) Bazı parçaların ciddi bir rakam tutması (diğer markalar da hemen hemen aynı)
4) Motor blokunun çok eski bir teknoloji olması.
Yani burda kendimiz de değerlendirip ona göre son kararı vermeliyiz.Ben alırken şanzıman sorunu halledilmiş,tamiri yapılıp elden geçmiş bir Raptor alacağım inşallah.Bu da inşallah forum içinden bir arkadaşımız olur![]()

Bisiklet Sayılır Mı ?
Antalya - Manavgat
A Rh (+)