Teşekkürler herkese
Eray abi aldığımdan beri 14 km kullanmışım. Ulaşım olarak kullanmıyorum ihtiyaç olmadıkça. Bu kısa tecrübemde şuanlık, boyumdan yana sıkıntı hissetmedim. (1.85)
Uzun yolda sırt desteği olduğundan rahat edeceğim düşüncesindeyim (eski motoruma göre) Motor ağırlığını kendine taşıttırıyor ağırlık merkezi güzel yine eski motoruma göre. Parça kaliteleri güzel gözüküyor.
Bakımlarını yaptım. Yeni buji aldım ama çıkan bujilere baktım 5.940 km de durumları çok iyi temizleyip geri taktım. Hava filtresine hava tuttum doğru düzgün toz çıkmadı. Yağını ve filtresini değiştirdim. Yağ filtre kapağından yağ sızdırdı. Oringi değiştirdim. Vidaları eşit miktarda, çok sıkmadan sıktım. Ufak bi miktar sızdı. Ama en son kullandım bir daha sızmadı. Oradaki oring ve kapağı sıkma tarzı çok ince bir ayar sanırım. Bu konuda şikayetler okudum.
Şimdilik bana çalışması çok güzel geliyor. Kullanımı da rahat geldi. Sırt desteğini taktıran arkadaş biraz kısa boyluydu. Fazla öne taktırmış. Ama zayıf olduğum için rahatsız hissetmedim bu kısa zamanda. Biraz sırt desteği geri de olsaydı arkaya artçı oturamaz diye baktım şuan.
Bu motordan İbrahim Abi de var. Daha fazla km ler yapmış ve bir sorun çıkarmamış şuana kadar. Bildiğim kadarıyla çok memnun.
Kullanıma, bakımına dikkat etmeye ve biraz da şans işi. Yağmurda kalmamalı oksijen sensörleri bozuluyor gibi yazılar okudum.