Merhabalar herkese. 2016 Model Daytona'ma sis farı takmaya niyetlendim. Bir süredir elektrik tesisatını "kurcukluyorum" Eski bir model ve niye Norveççe olduğunu bilmediğim elektrik şeması üzerinden anlayabildiğim şeyleri paylaşayım bir de soru sorayım istedim.
Öncelikle boştaki soketler; selenin altında bulunan 8 pin soket alarm için, buraya bir alarm taktım ve tüm özellikleri ile çalışıyor. Ön tarafta, kontak kısmında boşta bir 6 pin soket ve bir adet siyah yani (+) uç var, bunlar da dijital vites göstergesi için. Selenin altında, öne doğru gelen bir tane de 2 pin soket var, bunu anlayamadım, bir ucu yeşil yani şase (kontrol ettim, şasediğer ucu beyaz-sarı renkte kablo. Şemada ilave far soketi yazıyor, ben de bunun olabileceğini düşündüm ama elektrik gelmiyor bu sokete.
Şimdi soruma geleyim; dijital vites göstergesi için ayrılmış boştaki siyah uca (kontağı açınca elektrik geliyor buraya) bir anahtar yardımı ile sis farı bağlasam nasıl olur ? Ampüller 12 watt, bir de 10 amper sigorta bağlarsam sıkıntı olmaz diye düşündüm. Direkt aküden kablo çekmekten iyidir herhalde. Bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini belirtirse sevinirim.

YOK
Uşak - Merkez
A Rh (+)
diğer ucu beyaz-sarı renkte kablo. Şemada ilave far soketi yazıyor, ben de bunun olabileceğini düşündüm ama elektrik gelmiyor bu sokete.