Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    mustafa77yilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa YILMAZ
    Bilgisayar Opr.
     RR/DD150E-2
     Konya / Ereğli
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    16

Motorun anormal çalışması.

Motorum rölantide çalışırken sıkıntı yok fakat 40km hızın üstünde normal devirde kullanırken motorun sesi traktör çalışması gibi gelmeye başlıyor. (Gırgır gır, Gırgır gır), Krank ve balansör olabilir dediler. Motorun yakıtında herhangi bir artma yada başka sıkıntı yok. Motor sanki çekişten düştü biraz. Ayrıca en ufak bir yağ yakmada yok. Motor bu arada 31.000 km.'de.

Başına gelen yada bilgisi olan tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
    bjorngelotte (4 Hafta önce), CELİL (4 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce) Bunu beğendi.

bjorngelotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukaan yılmaz
    Lojistik
     Keeway Supershadow 250
     İstanbul/üsküdar
    Beğenmiş
    1,751
    Beğenilmiş
    467
    Mustafa Abi selamlar ;

Krank sesi rölantide de anlaşılır aslında , rölantide deviri yükseltmeye başladığında vuruş sesi aynı oranda artıyor mu ? Bir de bu gırr dediğin ses titreme ile birlikte mi geliyor ?
    CELİL (4 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), mustafa77yilmaz (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Mustafa YILMAZ
    Bilgisayar Opr.
     RR/DD150E-2
     Konya / Ereğli
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    16
    Doğukan merhaba;
    Rölantide gaz verince ses var ama çok belli olmuyor. Hareket halinde 40 km. hız ve üstünde ses bariz belli. Gırgır dediğim ses traktör gibi çalışıyor, sanki motor bitmiş ve rektefe isteyen motor gibi.
    Sesle beraber titreme yok.
    bjorngelotte (4 Hafta önce), CELİL (4 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce) Bunu beğendi.

Doğukaan yılmaz
    Lojistik
     Keeway Supershadow 250
     İstanbul/üsküdar
    Beğenmiş
    1,751
    Beğenilmiş
    467
    Abi selamlar tekrardan , geç dönüş için kusura bakma :D

Aslında video olsa daha net yorum yapabiliriz , tabi videodaki sesler de yanıltıyor ama şuan gırr diyince aklımda 2-3 senaryo oluşuyor.Daha masrafsız ve uğraşsız çözmek için önce beyin ve ateşleme sistemini kontrol eder misin ? Ateşleme bobini veya beyinde sorun olduğunda yine performans düşüşü ve belli devirlerde elektrik yetmediği için saçma sapan sesler alırsın.Buji piposunu çıkarıp şaseye tutup gaz verdiğinde gazın ivmelenmesi ile doğru orantılı kıvılcım atıyor mu ?
    Aslında vuruntu sesi çok belli olur , sana krank veya balansör diyen usta mıydı ? Bu tek silindir blokta balansör yok diye biliorum.Manuelden bakmak lazım..
    CELİL (4 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), mustafa77yilmaz (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Mustafa YILMAZ
    Bilgisayar Opr.
     RR/DD150E-2
     Konya / Ereğli
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    16
    Motoru ustaya verdim, 31.000 km'de motorum. Komple silindir piston değişti (usta boşluk var, muhtemelen bu yapar dedi.) ama ses kesilmedi. Balansör (Denge Mili Dişlisi) dişlisinden dedi, siparişini verdim, gelince takacak bakalım, inşallah balansör dişlisindendir. Güzel motor Regal ama parça bulmak tam anlamı ile işkence. Sonucu paylaşırım. Balansör dişlisinden değil ise motoru toplatıp bu şekilde binecem. Usta komple parça parça yeniletecek böyle giderse. Birde tuttu balansörü komple söküp iptal edeyim dedi, dişliyi kendisi bulamayınca, kendim araştırdım, mondialin mct modelinin dişlisini buldum ve sipariş ettim bakalım.
    bjorngelotte (3 Hafta önce), CELİL (3 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Doğukaan yılmaz
    Lojistik
     Keeway Supershadow 250
     İstanbul/üsküdar
    Beğenmiş
    1,751
    Beğenilmiş
    467
    Abi sendeki regalin en sorunsuz modeli aslında Çoğu parçan da cg modelleri ile uyumlu.Sizin blok mondialin bir modeli ile de kopya idi , mondial zone diye hatırlıyorum..Bizim makinelerde en önemlisi usta , işinin ehli düzgün ustan varsa her türlü parça bulur sıkıntısız binersin Umarım balansör dişlisi ile sorunun çözülür ,uğraşmazsın daha fazla..
    CELİL (3 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), mustafa77yilmaz (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Doğukaan yılmaz
    Lojistik
     Keeway Supershadow 250
     İstanbul/üsküdar
    Beğenmiş
    1,751
    Beğenilmiş
    467
    Abi bu arada Mctnin balansör dişlisi demişsin fakat Mct balansörsüz , çift silindir bir blok.O ve muadili çift silindir bloklarda balansör yok ki..
    CELİL (3 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), mustafa77yilmaz (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Mustafa YILMAZ
    Bilgisayar Opr.
     RR/DD150E-2
     Konya / Ereğli
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    16
    Bu yıla kadar anahtar değmedi motor kısmına hiç. 2.500 km de en kaliteli yağ ile değiştirir tek elden yormadan kullanırdım. Çok memnundum, tek sorunum arka teker rulman yatağı idi, 2-3 senede bir boşluk yapıyor ve tornacıda doldurtuyordum. O sıkıntıda tornacının dediği ağır ve kalıplı motora jant göbeğinin zayıf kaldığı idi. Artık onu da görmezden geliyordum, bu sorun çıkmasaydı. Birde usta önemi burada ön plana çıkıyor. Nokta atışı arıza tespit yapan usta sayısı maalesef çok az. Genellikle deneme yanılma yolu ile arıza tespit yapılıyor ve buda hele şu zamanda maddi ve manevi yoruyor.

Pardon MCT ben yanlış yazdım.
    Aldığım Link..............;

https://www.motokacar.com/mondial-de...-150kt-orjinal
    CELİL (3 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce) Bunu beğendi.
    Konu mustafa77yilmaz tarafından (3 Hafta önce Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.

Mustafa YILMAZ
    Bilgisayar Opr.
     RR/DD150E-2
     Konya / Ereğli
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    16
    Arıza sonunda deneme yanılma yolu ile bulundu. Krank'ın sağ bilyası bozulmuş, değiştirildi.
    CELİL (3 Hafta önce), Mehmet A. (1 hafta önce) Bunu beğendi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    43,178
    Beğenilmiş
    5,979
    Alıntı mustafa77yilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arıza sonunda deneme yanılma yolu ile bulundu. Krank'ın sağ bilyası bozulmuş, değiştirildi.
    Mustafa bir bilya için ustalar dünya dert açtı geçmiş olsun
    Mehmet A. (1 hafta önce), mustafa77yilmaz (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)