Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Resul.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Resul Duru
    Mekanik Teknikeri
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    836
    Beğenilmiş
    176

İlk Motorunuz Neydi ve ilk motorunuzla nasıl Tanıştınız ?

Öncelikle eski anıları kurcalamak ve eskiyi yadetmek adına aklıma böyle birşey geldi
    Benim ilk motorum puch Maxi idi çok eskiden düz ve bisiklet gibi kadrosu olurdu hızlanması aşırı yavaş bir motordu iki zamanlı benzine yağı göz kararı olarak koyduğumuz bir motordu biraz kendi harcligim birazda babamın yardımıyla ilk motoruma sahip olmuştum ilk yanlış hatırlamıyorsam 8.sinifa falan gidiyordum

2. Motorum mobylette motordu çocukluğunda verdiği öz güvenle camurluklar sökülür yere basılır kasnak kayış değişir baştan aşağı boyanır egzoz ve karbüratör değiştirildi sonra çift silindir yapılır vs vs yavaş yavaş pişiyorduk

3 scooter calderam vardı çok bir mazi yaşayamadık

4.virago 535 pişman olduk

5.dragstar (Akillanmadik)

6 şuan 250 lik keeway land cruiser

7 mt09

Her motor farklı anılar böyle bir anımda sizinle paylaşmak istedim hemde eskiye bir dönüp hatırlamış oldum
    CELİL (4 Hafta önce), darthan (3 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce), teoman25 (2 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    44,184
    Beğenilmiş
    6,165
    Resul güzel bir başlık olmuş anılar depreşti
    Ben ilk motorumu 2005 yılında motor fuarına ilk çinli makinerin geldiği zaman fuardan almıştım ve o zamana kadar hiç motor sürmemiştim bayiden eve bile sürmedim bayi makineyi eve getirip bıraktı evin önünde sürmeye ilk adımlar atarak başladım
    ilk makinem sıfır 150 jinlun rodajdayken motoru açıcam derken sibop kestirmiştim
    onu 250 regal klasik ile takas edip regal raptor a geçtim geçiş o geçiş mudavimi oldum sonrasında klasik ve spyder kasalar ile 7 sene 7 regalim oldu onlarla çok keyifli uzun yollar yaptım beni hiç yolda bırakmadılar
    sonra dragstara geçtim 3 tane dragstarım oldu sonuncusunu motoru, boyası dahil komple sıfırladım ama canıma okudu ama güzel kar ettim
    sonra yamaha xvs950a ye geçtim bu makineye hayranım benim için nirvana şuan 2 ci xvs 950a yı kullanıyorum olursa bunu satıp km çok düşük bir xvs 950a alıp en son onda kalmak bakalım kısmet nasıl olacak ama kesin olan xvs 950a dan vaz geçmem
    darthan (3 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce) Bunu beğendi.
    Konu CELİL tarafından (1 hafta önce Saat 13:10 ) değiştirilmiştir.

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     Vl 800 VOLUSİA BATTALGAZİ
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    10,964
    Beğenilmiş
    4,575
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Resul güzel bir başlık olmuş anılar depreşti
    Ben ilk motorumu 2005 yılında motor fuarına ilk çinli makinerin geldiği zaman fuardan almıştım ve o zamana kadar hiç motor sürmemiştim bayiden eve bile sürmedim bayi makineyi eve getirip bıraktı evin önünde sürmeye ilk adımlar atarak başladım
    ilk makinem sıfır 150 jinlun rodajdayken motoru açıcam derken sibop kestirmiştim
    anu 250 regal klasik ile takas edip regal rator a geçtim geçiş o geçiş mudavimi oldum sonrasında klasik ve spyder kasalar ile 7 sene 7 regalim oldu onlarla çok keyifli uzun yollar yaptım beni hiç yolda bırakmadılar
    sonra dragstara geçtim 3 tane dragstrarım oldu sonuncusunu motoru dahil komple sıfırdım ama canıma okudu ama güzel kar ettim
    sonra yamaha xvs950a ye geçtim bu makineye hayranım benim için nirvana şuan 2 ci xvs 950a yı kullanıyorum olursa bunu satıp km çok düşük xvs 950a alıp en son onda kalmak bakalım kısmet nasıl olacak ama kesin olan xvs 950a dan vaz geçmem
    Başkanım Kawasaki noldu unuttun onu

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.
    Zalime sessizlik, zulme ortak olmaktır...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    44,184
    Beğenilmiş
    6,165
    Alıntı erkopaşa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başkanım Kawasaki noldu unuttun onu

evet ya arada Vn 900 vardı onu unutmuşum ona ısınamamıştım ondandır
    erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     Vl 800 VOLUSİA BATTALGAZİ
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    10,964
    Beğenilmiş
    4,575
    Resul çok güzel başlık düşünmüşsün benim de çocukluğumdan beri çok motorum oldu.

İlk motorum babamın motoruydu ortaokul yılları alıp alıp kaçardık, babamdan daha çok binmişim bu motora, pejo 105 miydi 103 müydü tam hatırlamıyorum ama senin de dediğin gibi bisikletin motorlusu gibi bir kadrosu vardı ve pedallarla çevire çevire bile sürülebiliyordu, iki zamanlı motoruna yağlı benzini koyardık basar giderdik, o zamanlar bizim memlekette benzinliklerde 2 zamanlı motorlar için hazırlanmış yağlı benzinler satılırdı.

İkinci motorda yine babamın motoruydu ve yine Peugeot almıştı babam ama bu sefer panter, pejo panter of of of of of ne makineydi o ne kadar büyüktü benim için, ilk üzerine bindiğimde az daha deviriyordum motoru hiç unutmam. Bu da yine 2 zamanlıydı 105 e göre daha güçlü bir motordu ve kesinlikle daha konforluydu.

İlk vitesli motorum simson sr51 bu benim motorumdu sağolsun babam almıştı bir arkadaşından. 4 vitesi vardı, 150 CC yine 2 zamanlı bu motor artık bana bambaşka hayaller kurmaya başlatmıştı. Lise son sınıfdaydım ve motorunda canına okuyordum maşallah bana mısın demiyordu. Yine o yıllarda Honda kinetik almıştık ve bu motor hala bizde hala çalışır durumda aktif olarak kullanmakta ama ben scooter'ı hiç sevmemiştim.

Bir gün dükkanın önüne chopper cruzer tarzı bir motosiklet geldi markasını bilemiyorum. Allah'ım o nasıl bir motordu dedim ki benim tarzım bu, ben chopper binmeliyim. Halbuki o sıralarda piyasaya hakim motor MZ di. Alırsın mz ölürsün tez derlerdi. Hiç Mz de merakım olmadı artık hayallerimde chopper vardı. Sonraki yıllar üniversite yılları o yıllarda maalesef motoru bırakmak zorunda kaldım. Bir tane broadway'im vardı ve okul yıllarında onunla gezdik tozduk.

2006 yılına geldiğimizde atama bekliyorum ve puanım yüksek istediğim şehir gelebilir diye düşünürken Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan yazdığım şehirler nasip olmadı ki hangisne gidersem gideyim sıfır MCT 250 alacağım, Diyarbakır'ın uzak ilçelerinden bir tanesinin köyüne atandım ve tercihleri yaparken kurdun hayaller yalan oldu. Doğu göreviydi, tekrar Ankara'ya gelmekti, taşınmaktı yerleşmekti ev almaktı borç ödemekti derken 2013'e kadar motorsuz kaldım.

2013'te artık tak etti ve yarım kalan MCT 250 hayalimi gerçekleştirdim. 2006 model hafif kazalı toplanabilecek bir motosiklet aldım. Motosikleti komple dağıttım değişecek parçalardan topladım. 2 yıla yakın kullandıktan sonra o motoru sattım ve kendime daha 1800 kilometrede pırıl pırıl 2013 model regal raptor klasik aldım. 4 yıl kullandım motoru hala da çok severim, yani çinliden hepimiz nasibimizi aldık. Daha sonra şu an kullandığım Suzuki VL 800 volusia ve geçen yıllarda Antalya'da görev yaparken torosları gezmek için aldığım xpulse ile yola devam ediyorum.

Rabbim herkesin hayalindeki motora kavuşmasını sağlasın inşallah

Tekerinize taş değmesin

CELİL (4 Hafta önce), darthan (3 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.
    Konu erkopaşa tarafından (4 Hafta önce Saat 20:22 ) değiştirilmiştir.
    Zalime sessizlik, zulme ortak olmaktır...

Resul Duru
    Mekanik Teknikeri
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    836
    Beğenilmiş
    176
    Yaa eskiler unutulmuyor mz ler 2 zamanlı yamahalar Kinetix o motorum kaporta aksamı demir olurdu eskimezdi hayalimde tabiki büyük CC chopper var fakat daha önceden yaşadığım büyük CC chopperlardan dilim çok yandığı için artık büyük CC düşünmüyorum 250 CC yeterli masraf bakım revize daha düşük maliyet istiyor malum geçim şartları büyüdükçe sırtımıza binen maddi yükler ister istemez masraftan korkar hale geldik cata pata tekliye tukleye titreye gideceğim artık hazır aklıma gelmişken dipnot olarak araya sıkıştırmak istiyorum sürüşlerde en arkadan gelmek istiyorum
    CELİL (4 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce) Bunu beğendi.

Raci06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Raci ARTUN
    Mühendis
     YAMAHA XVS950 ( Kızıl Gonca)
     ANKARA GÖLBAŞI
    Beğenmiş
    12,453
    Beğenilmiş
    2,405
    Güzel başlık olmuş. Resul emeğine sağlık.
    1. Zündapp 50 cc. Eymirde çaldılar
    2. Minsk 125 cc. Huedaya çıkana kadar bindik rahmetli b
    3. Klasik Regal Raptor 250
    5. Kawasaki EN500. gözdem.
    6. Yamaha xvs 950 . Kapı önünde paslatmaca.

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (4 Hafta önce), darthan (3 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.
    HAYATTA EN HAKİKİ MURŞİD İLİMDİR. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

newmoon06tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ali YENİAY
    R CMSGT.
     Suzuki Intruder M-800 (Thunderbolt)
     Ankara
    Beğenmiş
    18,796
    Beğenilmiş
    3,102
    Resul böyle bir konuya ihtiyaç varmış, bizleri eskilere götürdün. Teşekkür ederim.

Ege de hemen hemen her evde bisiklet motosiklet eksik olmaz. Çocukluğumdan bu yana motosiklet her zaman vardı. 1971 model (deposu sele altında olanlardan) moblyette imiz vardı, abim-ben-kız kardeşim, amcamın kızları dahil motosiklet kullanmayı bunda öğrenmişizdir.

Mesleği elime aldıktan/para kazanmaya başladıktan ve yeterli birikim yaptıktan sonra hiç unutmam, 1991-1992 yılları İzmir de kawasaki nin enduro motosikleti alım aşamasında annemin klasik lafı üzerine motosiklet rüyamız başlamadan bitmişti. Evlendikten sonra da eşimin gönülsüzlüğü bu rüyayı gerçeğe dönüştürememem de etkili oldu.

2009-2010 yıllarında Diyarbakır da görevliyken, yıllık yapılan bahar şenliklerinde Regal Raptor un SPYDER modelini görür görmez, işte bu dedim.
    Ankara ya tayin olduktan sonra, RaptorRiders forum sayfasına üyeliğim 2013 ve Ankara grubunu gün gün takibim başladı. RR Ankara nın ilk grubu ve ardından yok olması uzun sürmedi. 2016 yılının ocak ayı, bir genç çıkmış (ALDORA.. motosiklete başlamamda hayatıma dokunmuşluğu vardır.) Ankara da kimse yok mu diye forum sayfasında sürekli döktürüyor, BEN VARIM dememle motosikletsiz de olsa bu grubun parçası oluverdim.

Buluşmalarda motosikletsiz ben, tüm SPYDER ların üzerine oturur, hayaller kurar, buluşma gecesi kafamı yastığa koyduğumda sabaha kadar rüyamda Ankara sokaklarında motosiklet kullanırdım.

Bir gün Deniz diye bir arkadaş pırıl pırıl 11 aylık DAYTONA (Karayılanım) ile buluşmaya geldi, motoru satıp cc yükseltmek istediğini söyleyince, ALDORA başta olmak üzere diğer arkadaşların bir haftalık baskısı sonucunda Deniz in makinası BENİM İLK MOTORUM KARAYILAN ım oldu.

Daytona ile yolculuğumuz tam tamına 6 yıl 3 ay sürdü, hiç bir zaman beni ne yolda bıraktı ne de üzdü, ben ona bakıyor o da bana bakıyordu.

Ahhh CELİL başkanım ahhh, sürekli bir gaz "250 lik artık yetmiyordu" grup sürüşü yapıyoruz, lider olarak yüksek cc leri arkamda tutamaz oldum.
    Aklımda yüksek cc makinaya geçeceksem, öyle uzun uzun çamurluklu görüntüsü hantal olan bir makina olmamalıydı (bu benim zevkim, bahsettiğim tip makina kullanıcılarına da saygım sonsuz) İlk gördüğüm an işte bu dediğim; İstanbul dan Ahmet abinin Suzuki M-800 üydü. (2019 Ankara Çamlıdere motofestte)

Ahmet abi önce M-800 ü Gaziantep te biriyle anlaştı, sonra iş bozuldu. Kendi si yeni bir motosiklet alınca, oğlu Sedat sahiplendi, Sonra kısa süreliğine grubumuzun eski üyelerinden Salih aldı, salih te belki de motosikletle 500 km bile yapmamıştır. (bu süreçte M-800ün yol haritasını hep CELİL başkanım belirledi fakat ben hep takipteydim)

Rutin Celil başkanım ile uzun uzun telefon görüşmelerimizin birini yaparken; salih kar amacıyla motosikleti aldı, satacak demesiyle başlayan süreç; İstanbul dan Ankara ya M-800 üzerinde yolculuğumun önünü açtı (Mayıs 2022) tabi bu süreç te bana destek olan Celil başkanım ve yapmış olduğu özverili desteğinden dolayı RACİ ÜSTAD ımın katkısını unutmam mümkün değil.

Resul bir konu açtı, 2 satırlık 2 motorum için kitap yazmışım, farkında değilim.

1. motosikletim DAYTONA
    2. motosikletim M-800
    BU KADAR
    CELİL (4 Hafta önce), darthan (3 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.
    Konu newmoon06tr tarafından (4 Hafta önce Saat 16:37 ) değiştirilmiştir.
    OF COURSE, AIR FORCE

Resul Duru
    Mekanik Teknikeri
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    836
    Beğenilmiş
    176
    Her zaman diyorum ne kadar araç olarak gorselerde motorları sonuçta arada bağ kuruluyor o motorla yolculuk yapıp anılar biriktiriyor kimin ne hayallerle nasıl ugraslarla motor aldığını bilmek güzelbir paylaşım etkileşim oluyor
    CELİL (4 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (4 Hafta önce), Mkarakas (4 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (4 Hafta önce) Bunu beğendi.

Mkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet karakaş
    Cnc torna
     Regal raptor 150
     Ankara
    Beğenmiş
    130
    Beğenilmiş
    204
    Güzel bir konu başlığı olmuş herkes uzun uzun yazmış ne kadar uzun olsada okuması çok keyifliydi bende kısa serüvenimi anlatayım

2014 yılında bi film izlemiştim adı Vahşi Domuzlar filmde o dört yakın arkadaş chopper cruiser motorları ile tura çıkıyorlardı o filmde aldım zehri ve içimde bi yerlerde hep bi chopper istiyordum aradan bi kaç yıl geçti,dedem vefat etti,ufak bi miras kaldı büyüklerimize,ben o sıra dedim fırsat bu fırsat, :D aylarca babamın başının etini yedim,motor motor motor her işten geldiğinde chopper motorlar gösteriyordum,sesini dinletiyordum,bu şekilde 4-5 ay darladım,en sonunda biraz ikna olur gibi oldu ve bende annemle ulusa yibaya gittim orda arka sokaklarda motorcular vardı gözüm deli gibi chopper arıyordu ilk mct 250 gördüm üstüne bindim biraz yüksek geldi ve deposu hoşuma gitmedi,tam o klasik görüntü yoktu, başka bi dükkanda bordo bi motor gördüm(Truva TR250) çantalı falan büyük duruyordu dedim aha buldum fiyatını sordum 3bin dediler bütçede ona yetiyordu zaten hemen aldık o motoru ama ben daha motor sürmeyi bilmiyorum,bırak sürmeyi motora dair hiçbirşey bilmiyorum gaz debriyaj vb vb.. Çekici ile getirdiler motoru kapıya koydum araştırdım videolar izledim sonra gittim motorun başına ayaklığından kaldırmaya gücüm bile yetmedi moralim bozuldu dedim ben bunu süremem ilana koydum geri ama satmadım hırs ettim mahallede okul bahçesinde derken öğrendim ama motoru sürerken durmuyordum hiç çünkü durunca geri kaldıramıyordum stop ettiriyordum :D 4-5 ay bindim sonra bir akşam arkadaşımla gezerken polis çevirdi ehliyet yok yaş tutmuyor 4 saaat yalvardım :D ceza yazmadılar bu olay sonrası sattım motoru sene 2017
    Okul bitti işe girdim çalıştım içimde hala chopper hasreti doyamadım motor araştırıyorum regalleri araştırma yaparken forumu gördüm okudum ne var ne yok ama hiçbirşey yazmadım o sıralar Daytona 250 aldım sene 2018 sonları sanırım 1 sene durmadı durdu onuda sattım bazı sebeplerden
    aradan yılllarrrr geçti geçen yıl bi regal 150 satın aldım uygun fiyatlı onada 8 -9 ayda 700 km anca binmişim sarmadı hiç keyif vermedi onuda sattım
    sonuç olarak hala choppere doyamadım hiçbir zaman festivallerin yolların hakkını veremedim ama az kaldı inşallah yaza bi motor sonra ankarada çok durmucam
    benim motor serüvenide böyle arada tabi daha çok şeyler yaşandı biraz uzun oldu valla bu konuları seviyorum birazda içim buruk o sebeplerden ötürü başlarsam durmak zor oluyor okuyan herkese teşekkürler
    CELİL (4 Hafta önce), darthan (3 Hafta önce), erkopaşa (4 Hafta önce), Mehmet A. (3 Hafta önce), newmoon06tr (4 Hafta önce), Raci06 (3 Hafta önce), Resul.D (4 Hafta önce), ugurrrcann (3 Hafta önce) Bunu beğendi.

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)