Tolga selamlar , hayırlı olsun öncelikle.
Usta için şuna git diye önerebileceğim kimse yok maalesef , işinin ehli ve dürüst esnaf sıkıntısı yaşıyoruz Anadolu yakasında.Japon motorlara bakan 1-2 yer var fakat onlar düşük CC çin makinelere bakmak istemiyor. Avrupa yakasında rahmetli Ahmet ustamız vardı ama şuan kime gidilir Celil başkan daha iyi biliyordur.
Lastik ; Eğer bütçen el veriyorsa Michelin & Metzeller öneririm , gerçekten güzel ve kaliteli lastikler.Ama daha uygun fiyatlı bir şeyler bakıyorsan Anlas Çapra yeni üretimlere bakabilirsin.Mitas da var Slovenya üretimi olması lazım , 1 sene kadar kullandım anlas ile benzer kalitede.Ben aldığımda anlas ve mitas fiyatları aynıydı tabi , güncel durumu bilmiyorum.Yağmur çamurda kullanmıyorsan eğer biraz daha sert hamurlu lastik tercih edebilirsin , özellikle yazın daha konforlu oluyor![]()
Yağ ; Piyasada aşırı sahte yağ var , aldığın yağdan ziyade orjinalliğine güvendiğin bir yerden satın alım yapmalısın.Daha geçenlerde internetten , hem de yıldızı yüksek orijinal diye satılan bir tedarikçiden motul aldım.Yağ bi geldi kızartma yağından hallice açık renkte , motullara özel parfüm kokusu bile yok maalesef.Mesela Trde satılan 2 çeşit Castrol var.Türkiyede dolum yapılan altın renkliler ve İthal gelen kırmızı Power 1 serileri.Hepsi Power 1 olarak satılıyor , bilmeden yerli dolum alanlar da castrol şöyle kötü böyle kötü diye yeriyor.Ama kırmızı Power 1 kullananlar tıpkı motül ve İpone gibi aşırı memnun.Ben de dahilim bu tarafa :D
Yakıtta PO , Opet , Shell ve Bp tarzı büyük firmaların Kurumsal istasyonlarından alıyorum.Şu ana kadar benzin ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım , kıyıda köşede kalmış işletmelerden almamaya özen gösterirsen sorun yaşamazsın.Frinchise verilen bazı istasyonlar felaket kötü oluyor , o yüzden kurumsalı tercih edebilirsin.Franchise istasyonları kurumsaldan ayırt etmek için Bayan personel olup olmadığına bakabilirsin :D Kurumsal istasyonlarda bayan personel de çalışıyor çoğunluk olarak.Benzin de artık tek tipe döndüğü için , 500 çeşit katkılı yakıt yok.Doldur geç..

Kawasaki Vulcan S
İstanbul - Üsküdar
A Rh (+)