Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Tolga Terzioğlu
    Satış görevlisi
     Daytona 250V
     İstanbul
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    8

Motordan gelen anlam veremediğim sesler

Herkese merhabalar öncelikle 23 model motorumdan artçı aldığım zaman bazen sürtünme sesi bazen “viyk viyk” şekilde 2 farklı ses duyuyorum 2 farklı yerden olduğunu düşünüyorum. Sebebini bilmiyorum. Ve motoru çalıştırdığım zaman normal midir bilmiyorum ama motor bloğundan piston çalışma sesini duyuyorum yüksek bir şekilde. Daha önceki motorumda böyle bir ses almadığım için garipsedim sizin bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Ben
    bjorngelotte (2 Hafta önce), CELİL (2 Hafta önce), Mehmet A. (1 hafta önce), Raci06 (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

Raci06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Raci ARTUN
    Mühendis
     YAMAHA XVS950 ( Kızıl Gonca)
     ANKARA GÖLBAŞI
    Beğenmiş
    12,492
    Beğenilmiş
    2,410
    Motor markası tipi belirtirsen daha faydalı olur. Daytona mı ?

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    bjorngelotte (2 Hafta önce), CELİL (2 Hafta önce), Mehmet A. (1 hafta önce), Mkarakas (1 hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.
    HAYATTA EN HAKİKİ MURŞİD İLİMDİR. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Tolga Terzioğlu
    Satış görevlisi
     Daytona 250V
     İstanbul
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    8
    Daytona 250V
    bjorngelotte (2 Hafta önce), CELİL (2 Hafta önce), Mehmet A. (1 hafta önce), Mkarakas (1 hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

bjorngelotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukaan Yılmaz
    Deniz Ticaret Odası
     Kawasaki Vulcan S
     İstanbul - Üsküdar
    Beğenmiş
    2,695
    Beğenilmiş
    653
    Daytona hâla aynı şaseyi kullanıyor ise alt tarafta şok emici var.O şok emiciler yüke bindiğinde gacırtı yapıyordu.Sürtme sesi de yine şok emiciler yetersiz geldiğinden arka teker çamurluğa sürtüyordur.Çamurlukla şase arasına takoz koyulup çözülüyordu o , daytona & Spyder şaselerin kronik sorunuydu bu :D
    Motor sesine duymadan , bu şekilde yorum yapmak pek sağlıklı olmaz.Eğer fazla gürültülü çalıştığını düşünüyorsanız güvendiğiniz bir tamirciye gösterin.
    Alazbegen (2 Hafta önce), CELİL (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Kediens (2 Hafta önce), Mehmet A. (1 hafta önce), Mkarakas (1 hafta önce), Raci06 (1 hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

Mkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet karakaş
    Cnc torna
     Regal raptor 150
     Ankara
    Beğenmiş
    165
    Beğenilmiş
    212
    250v de emici yerine arkaya amartisör koydular diye biliyorum bence o ses zincirden geliyor olabilir iki kişi binildiğinden dolayı ağırlıktan esneyip zincir bollaşıyor ve sürtüyor olabilir eski kasada benim sürekli başıma gelirdi
    Alazbegen ( 3 Gün önce), CELİL (1 hafta önce), Mehmet A. (1 hafta önce), Raci06 (1 hafta önce), Resul.D (1 hafta önce) Bunu beğendi.

Avcis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sedat Avci
    Memur
     Daytona 250v
     Yalova
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    2
    Motor bloğu biraz sesli çalışıyor piston egzantrik sesleri geliyor ama sorun olacağını sanmıyorum

Dediğiniz viyk viyk sesi de seleden ve altındaki amartisörden geliyor seleyi söküp koltuk altını yağlayın amartisörü de en gevşek haline alın biraz rahatlatır
    Unutmadan her vidayı ara ara kontrol edin manifold vidaları arada bir gevşiyor egzozu bağlayan vidaları da kontrol edin

Biraz yağmurda sürün gacır gucur eder zaten her yeri insanın canını sıkabiliyor

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Alazbegen ( 3 Gün önce), CELİL (1 hafta önce), Mkarakas (1 hafta önce), Resul.D (1 hafta önce) Bunu beğendi.

Resul.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Resul Duru
    Mekanik Teknikeri
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    1,218
    Beğenilmiş
    271
    Alıntı Avcis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor bloğu biraz sesli çalışıyor piston egzantrik sesleri geliyor ama sorun olacağını sanmıyorum

Dediğiniz viyk viyk sesi de seleden ve altındaki amartisörden geliyor seleyi söküp koltuk altını yağlayın amartisörü de en gevşek haline alın biraz rahatlatır
    Unutmadan her vidayı ara ara kontrol edin manifold vidaları arada bir gevşiyor egzozu bağlayan vidaları da kontrol edin

Biraz yağmurda sürün gacır gucur eder zaten her yeri insanın canını sıkabiliyor

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Loctide alıp bütün civatalara sürüyorsunuz ama kırmızi olanından alacaksin sonra sürüş esnasında gevşemeyi geçtim usta sökerken bile sana kucak dolusu sevgilerini yollar bu sorunu böyle coze bilirsin motor biraz sesli çalışabilir ama bu sesler bu motorlarda normaldir
    Alazbegen ( 3 Gün önce), Avcis (1 hafta önce), CELİL (1 hafta önce), Mkarakas (1 hafta önce) Bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)