RAPTOR RIDERS ÇATISI ALTINDA 10. YIL.
(Bir hikaye tadında 10 yılım)
102.jpg
Ali YENİAY
Hava Astsubay Emeklisi
Raptor Riders ANKARA İl Sorumlusu
Egeli olduğumdan dolayı, motosiklet merakım; küçüklüğüm bisiklet ile ergenliğim babamın mobileti vasıtasıylaydı, Ergen yaşta Askeri okul ve devamında göreve başlama ile birlikte para kazanma ve istediğim bir motosikleti sahip olma hayallerim, annemin “sana annelik hakkımı helal etmem” demesiyle başlamadan bitti. Evlilik-çocuk sahibi olma ve farklı illere atanma derken 2009 yılında Diyarbakır da iken askeriye de her yıl yapılan bahar şenliklerine dışarıdan çağrılan Regal Raptor motosiklet firmasının standında SPYDER ı görmem ile birlikte, içimdeki motosiklet fırtınası tekrar canlandı.
2010 yılında Ankara ya atanmam, ev ve kredisi derken hayaller ertelenmeye devam etti. 2013 yılında RAPTOR RIDERS Forum ile tanıştım ve ilk üyeliğimin başlangıcıdır. O yıllarda ilk kurulan 1. Ankara RR ekibinin forumdaki paylaşımlarını gördükçe yerimde duramıyordum, yaklaşık 30 kişiye yakın bir grup ve paylaşımları beni benden alıyordu. Kısa bir süre sonrasında paylaşımlar kesildi ve ortalıktan kayboldular.
Arada RR forum sitesine giriyor, başka illerin faaliyetlerini okuyordum. İstanbul da 2 grup; Anadolu yakası ve Avrupa yakası, İzmir, Antalya, Eskişehir, Bodrum, Samsun.
Yıl 2016 Ocak ayı; Forumda Ankara dan biri öyle yazı yazıyordu ki, yazdıklarını okumaya yetişemiyordum. ALDORA.. Ankara da yeni bir oluşum üzerine çalışıyordu ve ilk buluşma başlığını açmıştı. 3 kişi sadece 3 kişi katılım için listede ismi vardı. ALDORA-EREN-MEHMET DEMİRTAŞ, tüm cesaretimi toplayıp, yazdım. “Benim motosikletim yok fakat merakım var, bende gelip sizinle tanışabilimiyim ?” olumlu cevap ile birlikte İLK BULUŞMAM OCAK 2016. 4 kişi ile başlayan bu süreç RR ANKARAnın 2. dönemi olacaktı.
3lünün hepsinde SPYDER vardı, Ankara nın dondurucu soğuğunda motosikletleri ile gelmişlerdir. ilk buluşma... ardından buluşmalar…İlk buluşma dahil her buluşmada, o 3 spyder in üzerine oturur, içimden tarifi mümkün olmayan sonsuz hayaller geçerdi. Buluşma bitiminde otobüse biner bulutların üzerinde gezercesine eve dönerdir. Başımı yastığa koyup, rüyalara dalar, Ankara sokaklarında pata pata spyder ile gezdiğimi görürdüm. Bendeki buluşma ve rüyaların terapisi; hem evde hem de iş yerimde bile beni mutlu etmeye/mutlu görünmeye yetiyordu.
Aradan 1 ay bile geçmemişti; bu zaman zarfında Ankara da satılık Spyder yok, sanki anlaşmışlar gibi tüm spyder ilanları şehir dışı ve İstanbul da. 2016 Şubat ayının 1-2. Haftası sanırım, buluşmaya DENİZ isminde bir arkadaş geldi, 11 aylık siyah yılan gibi DAYTONAsı ile. Kendisinin yüksek cc motor hayali olduğunu söylemesiyle birlikte ANKARA grubundaki tüm arkadaşlar; “ahha aradığımız motosiklet ayağımıza geldi dercesine” beni DAYTONA ya ikna etmeye, DENİZ i de satması için baskı yapmaları ile birlikte ilk motorum ve 6 yıl boyunca bana yoldaşlık yapacak KARAYILAN ım ile tanışmış oldum. Birkaç gün sonra gün içinde telefonda görüşerek fiyatta anlaştık. Ben henüz motosikletimi bile almadan, alev desenli spyder hayali kurarken; gri siyah korumalı montumu ve gri siyah kaskımı bile almıştım. Spyder a niyet, DAYTONA ya kısmet diye buna denir.
O gün içim içime sığmıyor, içinde olduğum sürecin paylaşımını yaptığım iş yerindeki arkadaşlarım en az benim kadar sevinçliydi, gün sonu mesai bitimi servise binip daha 500 metre dahi gitmeden o büyük sarsıcı patlama… 2016 17 Şubat Çarşamba saat 18.37 Merasim Sokak terör saldırısı… kırmızı ışıkta beklerken 2 arkamızdaki mavi renkli askeri araba hizasında bombalı araba saldırısı. Birkaç yerimde cam kesiği… acısını bile hissetmedim, oradaki yaralıları 3-4 otobüs boyu kırmızı ışığa kadar taşırken.. Günün sonunda eve gidebildim - sadece ve sadece şansım; kullandığım askeri servisinin renginin beyaz olmasıydı.. 29 kişi o gün evine gidemedi :(
2 gün sonra KARAYILAN ımı aldım, bende ki 2 gün öncesine kadar olan içimin içime sığmadığı mutluluk ve heyecanımdan eser dahi yoktu…….KARAYILAN ı böyle bir ruh halinde sahip olmak, hiç de hayallerimdeki gibi değildi.
İçinde bulunduğum 2.RR ANKARA dönemi; buluşmalar, full patch olmam, kısa mesafeli sürüşler derken çok değil 6 ay sonra kişisel gelecek hesapları, şahsi menfaatler, ben kurdum, ben yıkarımcı düşünceler sonucunda il sorumlusu tarafından grup lav edildi. Grup üyeleri bir bahane bulup vedalarını yazarken, bende RR Koordinatörünü bahane ederek (whatsup grubunda kendisiyle tartışmıştım, aramız iyi değildi) veda mesajımı yazmıştım. Birkaç kişi haricinde ANKARA grubundan herkesin forum kullanıcılığını son verildi, benim hesabım full patch olarak kalmaya devam etti.. “nerden bileyim grup koordinatörünün topun ağzında olduğunu”.. bahanemiz geçerli görülmemiş, şans işte…
Aylar ayları kovaladı, bizleri bir araya getiren RAPTOR RIDERS çatısından ayrıldıktan sonra grup arkadaşları ile 1 yada 2 kez bir araya geldik…hiçbir şeyin eski tadı yoktu. Benim motosiklete başlamam ve motosiklet sahibi olmamda yardımcı olan o arkadaşları unutmam mümkün değil, minnettarım ve kendileri kalbimin bir köşesinde.. gözden uzak olan gönülden de ırak olur misali ve zamanla koptuk. 2017 Eylül ayında 30 yıl bir fiil görev yaptığım mesleğimden emekli oldum. Artık bir emekli olarak hobilerime ayırabileceğim zamanım daha fazlaydı. Bu bir yıl süresince; Ankara nın tek full patch üyesi olarak; Forum üzerinden konuları takip ederek, Karayılanım ile kulağımın pası geçsin diye ikamet ettiğim semt te turlaya turlaya bir hal almaya başlamıştım. Her zaman derim “Motosiklet kullanmak müzik aleti çalmak gibidir, tek başına çalar durursun, zamanlar sıkılırsın, sonrasında müzik yapacağın bir grubun içinde olmak istersin, orada müzik yapmak daha zevklidir ve mutluluk getirir.”
RR DİSİPLİN sorumlusu Ömer in beni aramasıyla birlikte, Celil başkanım ile görüşme sürecim başladı ve ANKARA’nın 3. RAPTOR RIDERS dönemi 2017 Ekim ayında yaş ortalaması 40 ın üzerinde olan (BEN-ERDEM-İBRAHİM-RC ALİ ve MEHMET DEMİRTAŞ) 5 delikanlı ile başlamış oldu. Kısa sürede büyümeye başlamıştık, buluşmalar buluşmaları kovalıyor, ANKARA nın yakın ilçelerine sürüşler yapmaya başlamıştık.
O BÜYÜK GÜN GELDİ ÇATTI. 12-13 Mayıs 2018
İstanbul’dan teker döndüren, Eskişehir’den marş basan, Antalya’dan ve İzmir’den egzoz bağırtan daha da önemlisi hiçbir hava şartını aldırmadan gelen 20+15 değerli Raptor Riders üyesinin bir araya gelmesi ve o ana kadar sanal ortamda başlayan dostlukların sanki yıllardır birbirlerini tanıyorcasına ilk buluşmamızda sıcaklık ve samimiyetin kelimelerle tarif edilemeyeceği bir ortamda RAPTOR RIDERS ANKARA İL TEŞKİLATI doğdu. Kelimelerle anlatılamıyor fakat insanın hayatı boyunca bazı şeyleri bir kez yaşar, bizim için 12-13 Mayıs bunlardan biriydi.
Henüz ağzımızındaki yediğimiz bir şeyin tadı gitmeden; Sanki RAPTOR RIDERS İl Teşkilatları; ANKARA katılsa da bizler kaybolsak dercesine bizim haricimizdeki diğer iller birer birer RR nin tozlu tarih sayfalarında yerlerini aldılar. Kimileri bizleri bahane etti, kimileri şahsi çekişmeleri… sonuçta ortada CELİL BAŞKANIMIZ ve ANKARA kaldı.
RR Bayrağımızı indirmeyerek; Forumun sürekliliği, buluşmalar, festivaller ve her fırsatta birlikte yaptığımız faaliyetler ile ayakta tutmaya ve sürdürmeye en önemlisi pes etmeyerek devam ettik.
En başından beri; RR ANKARA Grubumuzu, yeni katılan - bizler ile yoldaş olan arkadaşlar ile güçlendirdik, bizimle mutlu olmayan/mutluluğu farklı şekilde/başka yerlerde arayan ve bizler ile aynı şarkıyı söylemeyen arkadaşlar ile de yollarımızı ayırdık. Hiçbir zaman çok büyüyelim, 30-40-50 kişi olalım düşüncesine gitmedik, zararı yok az olalım-öz olalım, sevgi ve saygı çerçevesinde, mutluluğu birlikte paylaşalım mottosuyla hareket ederek, her yıl üzerine koya koya hep birlikte anılar biriktirdik ve bu günlere gelebildik. Hatta daha fazla anılar biriktirmek için, daha daha uzak yerlere sürmek, daha fazla birlikte zaman geçirme planlarımız devam ediyor.
Geçen yıl oluşumuna başlayan Yeni İstanbul Grubu; bizleri mutlu etmekle birlikte varlıkları bizim için bir motivasyon kaynağıdır. Yılda en az bir kez de olsa festivaller vesilesiyle bir araya gelmek ve zaman geçirmenin hazzı hepimiz için bambaşka.
Ben şahsi olarak; bu gün RAPTOR RIDERS çatısı altında 10.yılımı doldurdum. “HEPBİRLİKTE DAHA NİCE 10 YILLARA” dersem biraz abartı olacak sanırım..
“HEPBİRLİKTE DAHA NİCE YILLARA, NİCE ANILAR BİRİKTİRMEYE”
110.jpg
Yüzünüzdeki gülücük, hiç bir zaman eksik olmasın. İyi ki varsınız.

Suzuki Intruder M-800 (Thunderbolt)
Ankara
0 Rh (+)