Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

asaf ateş
    öğretmen
     YOK
     Malatya
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    5

İlk motorum 2

İlginize ve alakanıza teşekkür ederim. Öncelikle hoşbuldum. Sl 200 için sorular sorup araştırdım sağolun sizler de yardımcı oldunuz. Şimdi biraz daha farklı bir soru soracağım. Chopper cruiser sınıfında fiyat skalası olmadan alınabilecek en iyi (he anlamda) motor hangisidir?

2311DRK48G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (2 Hafta önce), deatheater (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara
    Beğenmiş
    14,317
    Beğenilmiş
    5,232
    Asaf hocam selamlar. Nasıl bir tarz olmalı biraz detay verebilir misiniz?
    Mesela klasik bol nikelaj seviyorsanız suzuki intruder c800 çok kalıplı ve güzel bir motordur. Ama yeni modelleri gelmiyor maalesef. Biraz nikelaj az olsun derseniz xvs 950 A taş gibi motordur. Biraz daha sport olsun derseniz Bolt alınabilir sorunsuz binilir. Para çok biraz da ego tatmin olsun derseniz Harley alınır. Ne alırsanız alın mümkün olduğunca düşük km kazasız sorunsuz oynanmamış motor almalısınız. Benim gönlüm c800 veya volusia.

SM-A566B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (2 Hafta önce), deatheater (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.
    İyiliğin karşılığı iyilikten başka nedir ki!....(Rahman 60)

deatheater - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     YOK
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    6,854
    Beğenilmiş
    648
    Asaf selamlar foruma hoşgeldin. En iyi motor öncelikle tabii ki sahip olduğun motordur. Fiyatına bakmadan bir motor alınacak olsa önemli konu senin neye ihtiyacın olduğu. Yani sürekli şehirler arası uzun yol mu yapacaksın konfor mu arıyorsun yoksa şehir içi kullanmalık yüksek torklu aralardan kaçabileceğin bir motor mu arıyorsun renk ses maksimum hız aksesuarlar derken çok fazla kategori var. Benim tavsiyem iyi kötü bir motorla başlamak gerekiyor sonra devamı geliyor

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.
    better to burn out than to fade away

ulaire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gökhan
    Mühendis
     Spyder 350 - Börteçine
     İstanbul - Mecidiyeköy
    Beğenmiş
    4,072
    Beğenilmiş
    1,153
    Alıntı atesasaf93 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlginize ve alakanıza teşekkür ederim. Öncelikle hoşbuldum. Sl 200 için sorular sorup araştırdım sağolun sizler de yardımcı oldunuz. Şimdi biraz daha farklı bir soru soracağım. Chopper cruiser sınıfında fiyat skalası olmadan alınabilecek en iyi (he anlamda) motor hangisidir?

Ucu çok açık bir soru, kullanım amacı, motora bakış açısı, sabır seviyesi, vücut tipi(evet o da önemli bir etken) vs çok fazla faktör var. Her faktörün de farklı bir yönlendirmesi var. O yüzden genel bir tavsiye vermek çok zor.
    CELİL (2 Hafta önce), deatheater (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Rastafaray06 (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.
    "Öd tengri aysar, kişi oglı kop ölgeli törümiş" demiş atam Bilge Kağan

Küpeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yavuz Selim Gül
    Satış ve Pazarlama
     Regal Raptor Daytona 250 S
     İstanbul Maltepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    5,309
    Beğenilmiş
    609
    Asaf öncelikle foruma hoşgeldin sorduğun sorunun cevabı renkler ve zevkler tartışılmazdır. Kimi T gidon sever, kimi ape gidon sever, kimi egzoz sever, kimi nikelaj sever. Burda önemli olan senin ne istediğin. İlk motorum mondial vultureydi, şimdi regal raptor daytona 250 S kullanıyorum gidonu değiştirip yükselttim depo altı ışıklandırma yaptım vs. vs. Burda işin sonu yine aynı yere geliyor renkler ve zevkler tartışılmaz. Burda önemli olan bir motorla başlamak daha sonrasında devamı geliyor zaten. Benim gönlümde yatan motor bolt'tur.
    CELİL (2 Hafta önce), deatheater (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

asaf ateş
    öğretmen
     YOK
     Malatya
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    5
    Alıntı ulaire Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ucu çok açık bir soru, kullanım amacı, motora bakış açısı, sabır seviyesi, vücut tipi(evet o da önemli bir etken) vs çok fazla faktör var. Her faktörün de farklı bir yönlendirmesi var. O yüzden genel bir tavsiye vermek çok zor.
    Farkındayım ama genel anlayış adına öneri alıp araştırmak için sordum hocam

CELİL (2 Hafta önce), deatheater (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce), ulaire (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

ulaire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gökhan
    Mühendis
     Spyder 350 - Börteçine
     İstanbul - Mecidiyeköy
    Beğenmiş
    4,072
    Beğenilmiş
    1,153
    Alıntı atesasaf93 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Farkındayım ama genel anlayış adına öneri alıp araştırmak için sordum hocam

İlk motorun olacağı için üst segmente(800cc üzeri) girmeye gerek yok çünkü hem arada ufak tefek düşmeler, motor yatırmalar olacak hem de gerçekten güçlü ve hata kabul etmeyen ama aynı zamanda ufak hatalarını da kendi telafi edebilen makineler. Orta segmente (özellikle yamaha dragstar, honda shadow) gelirsek temiz makine bulmak piyango tutturmak gibi bir şey denk getirebilrsen uzun yıllar sana eşlik eder ama model olarak eskidikleri için parça sıkıntısı yaşatabilir. Alt segment şuan çinlilerin kontrolünde en umut vereni Benda rock 250, enes(kediens) in konusu var forumda kendisine benda doktoru diyoruz aramızda. Biraz daha uygun yollu bir şeyler istersen ilk konunda sorduğun sl200, şanzımanı yeni yapılmış Regal daytona(tır sürme hissini yaşamak istersen spyder), mümkünse karburatörlü gvlere bakabilirsin. Karbüratörü vurgulamamın sebebi düşük bütçeli motorlarda düzgün enjeksiyon sistemi kullanmıyorlar o da sensör hataları vs ile kullanıcıyı üzebiliyor. Karbüratörse basit, bozabilmek için ciddi uğraşman gereken bir sistem.

Kullanım amacına göre bakarsak, sadece günlük şehir içi kullanacam her yere onunla gidecem dersen alt-orta segment seni rahat ettirir çünkü büyük makine şehir içinde bir tık zorlayıcı olabilir. Daha çok uzun yol yapma isteğin varsa ki bir noktada bunu isteyeceksin ve bence bizim motorların asıl zevkli olduğu yer o uzun yollar, hız merakın yoksa 100 civarı giderim keyfime bakarım dersen sl200-regal modelleri-gv250 rahat ettirir. Biraz daha bassın makine ya dersen benda rock veya 650cc üzeri japonlar.

Motora bakış açın nedir sorusu önemli. Alacağın motor senin için ne olacak, öncelikle ulaşım aracı mı, arada bir gezmelik hobi mi? Ulaşım aracı öncelikliyse gene benda rock'a gidecem hem boyut hem yakıt tüketimi olarak sürekli kullanıma gayet uygun gözüküyor kullanıcılardan gördüğümüz kadarı ile. SL200 keza benzer denebilir, regaller o konuda bence soru işareti çünkü yıllardır düzeltmedikleri 15-20 bin km civarı boy gösteren bir şanzıman derdi var. Sürekli kullanımda o sayılara hızlı ulaşacağından uzun ömürlü olmayabilir, şansın denk gelirse o sorunu daha uzun kmler görmeyebilirsin. Motor senin için bir hobi olacaksa az sorun çıkaran yada sorunları kolay çözülen makineler ki bu konuda net bir bilgim yok, birde bunlar sonuçta makine aynı banttan arka arkaya çıkan parçalarda bile fark olabiliyor.

Son olarak şunu vurgulayayım bunlar benim düşüncelerim arada eksiklerim olabilir, bence öyle değil denilen noktalar olabilir. Biraz uzun oldu, net bir tavsiye veremedim aslında ama genel görüntü bence bu şekilde. Senin kafanda bir şeyler oluşmaya başladıkça resim netleşecek.
    atesasaf93 (2 Hafta önce), CELİL (2 Hafta önce), deatheater (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Kediens (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.
    "Öd tengri aysar, kişi oglı kop ölgeli törümiş" demiş atam Bilge Kağan

asaf ateş
    öğretmen
     YOK
     Malatya
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    5
    Alıntı ulaire Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk motorun olacağı için üst segmente(800cc üzeri) girmeye gerek yok çünkü hem arada ufak tefek düşmeler, motor yatırmalar olacak hem de gerçekten güçlü ve hata kabul etmeyen ama aynı zamanda ufak hatalarını da kendi telafi edebilen makineler. Orta segmente (özellikle yamaha dragstar, honda shadow) gelirsek temiz makine bulmak piyango tutturmak gibi bir şey denk getirebilrsen uzun yıllar sana eşlik eder ama model olarak eskidikleri için parça sıkıntısı yaşatabilir. Alt segment şuan çinlilerin kontrolünde en umut vereni Benda rock 250, enes(kediens) in konusu var forumda kendisine benda doktoru diyoruz aramızda. Biraz daha uygun yollu bir şeyler istersen ilk konunda sorduğun sl200, şanzımanı yeni yapılmış Regal daytona(tır sürme hissini yaşamak istersen spyder), mümkünse karburatörlü gvlere bakabilirsin. Karbüratörü vurgulamamın sebebi düşük bütçeli motorlarda düzgün enjeksiyon sistemi kullanmıyorlar o da sensör hataları vs ile kullanıcıyı üzebiliyor. Karbüratörse basit, bozabilmek için ciddi uğraşman gereken bir sistem.

Kullanım amacına göre bakarsak, sadece günlük şehir içi kullanacam her yere onunla gidecem dersen alt-orta segment seni rahat ettirir çünkü büyük makine şehir içinde bir tık zorlayıcı olabilir. Daha çok uzun yol yapma isteğin varsa ki bir noktada bunu isteyeceksin ve bence bizim motorların asıl zevkli olduğu yer o uzun yollar, hız merakın yoksa 100 civarı giderim keyfime bakarım dersen sl200-regal modelleri-gv250 rahat ettirir. Biraz daha bassın makine ya dersen benda rock veya 650cc üzeri japonlar.

Motora bakış açın nedir sorusu önemli. Alacağın motor senin için ne olacak, öncelikle ulaşım aracı mı, arada bir gezmelik hobi mi? Ulaşım aracı öncelikliyse gene benda rock'a gidecem hem boyut hem yakıt tüketimi olarak sürekli kullanıma gayet uygun gözüküyor kullanıcılardan gördüğümüz kadarı ile. SL200 keza benzer denebilir, regaller o konuda bence soru işareti çünkü yıllardır düzeltmedikleri 15-20 bin km civarı boy gösteren bir şanzıman derdi var. Sürekli kullanımda o sayılara hızlı ulaşacağından uzun ömürlü olmayabilir, şansın denk gelirse o sorunu daha uzun kmler görmeyebilirsin. Motor senin için bir hobi olacaksa az sorun çıkaran yada sorunları kolay çözülen makineler ki bu konuda net bir bilgim yok, birde bunlar sonuçta makine aynı banttan arka arkaya çıkan parçalarda bile fark olabiliyor.

Son olarak şunu vurgulayayım bunlar benim düşüncelerim arada eksiklerim olabilir, bence öyle değil denilen noktalar olabilir. Biraz uzun oldu, net bir tavsiye veremedim aslında ama genel görüntü bence bu şekilde. Senin kafanda bir şeyler oluşmaya başladıkça resim netleşecek.
    Çok teşekkür ederim her şeyi cevaplamışsınız çok teşekkür ederim tekrar

deatheater (2 Hafta önce), erkopaşa (2 Hafta önce), Küpeli (2 Hafta önce), Resul.D (2 Hafta önce), Tarmina (2 Hafta önce) Bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)