Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Kediens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Ünlü
    İşçi
     Benda Rock Greystone BD300
     İstanbul
    Beğenmiş
    2,039
    Beğenilmiş
    498

Post Motosiklet Plaka Kaybedilince Yapılacaklar

Motosikletlerde tek plaka olduğu için kayıp/çalıntı durumlarında yasal olarak tekrar çıkartmak gibi bir durum yok mecburen plaka iptal edilip yenisi çıkartılıyor, süreç ise adım adım şu şekilde işliyor;

1.Adım KARAKOL :

İkametinizin bağlı olduğu
    Karakola gidip plakanızın kayıp/çalıntı olduğuna dair tutanak tutuyorsunuz. (İlçe emniyetler ve başka karakollar ilgilenmiyor yalnızca ikametinizin olduğu mahallenin karakolunda işlem yapılabiliyor)

Ayrıca plaka kayıp/çalıntı tutanağının geç tutulmasının da cezası var plakanızın olmadığını fark ettiğinizde ilk iş tutanak tutturmalısınız.

Tutanağın sisteme işlenmesi zaman alıyor (genellikle 1 iş günü), sisteme işlendiğini "e-Devlet" üzerinden "Araçlarım" menüsünden ilgili aracın "Hak mahrumiyeti" kısmını kontrol ederek takip edebilirsiniz.

2.Adım NOTER :

Tutanak sisteme işledikten sonra eski ruhsatınız ve kimliğinizle notere gidip yeni ruhsat bastırıyorsunuz, noter ayrıca size plaka basım belgesi veriyor. (03.06.26 Tarihinde bu işlemin ücreti 1970TL)

3.Adım ŞÖFÖRLER ODASI :

Plaka basımı için şoförler odasına ödeyeceğiniz ücreti(03.06.26 Tarihi için 500TL) orada elden veya kartla yapamıyorsunuz, "Ziraat Bankası" veya "Vakıfbank" mobil uygulamasından ödeme yapılıyor işlemler ondan sonra başlıyor. Eğer bu bankaları kullanmıyorsanız bu bankaların şubelerinden ödeme yapabilirsiniz.(Ödeme yaparken noterin size verdiği plaka basım belgesindeki referans kod kullanılıyor)

4.Adım KONTROL ! :
    Yeni plakayı teslim alır almaz yeni ruhsatınızdaki yazan plaka ile size verilen plakayı karşılaştırıp kontrol edin. Hem siz yeni harflere/rakamlara aşina değilsiniz hem de plakayı basan kişi de insan sonuçta "beşer şaşar".

5.Adım SİGORTA :
    Sigorta şirketinizle plakayı güncellemeyi de unutmayın!

Yeni plakanız hayırlı olsun...
    CELİL ( 4 Saat önce) Bunu beğendi.
    Konu Kediens tarafından ( 4 Saat önce Saat 13:38 ) değiştirilmiştir.
    "...You have to realize that someday you will die, Until you know that, you are useless."

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)