Merhabalar
Adım Öcal yaş 43 Çanakkale'de yaşıyorum. A sınıfı İş Güvenliği Uzmanıyım.
Bulunduğum ilçeden (Bayramiç) Çalıştığım ilçeye (ÇAn) iş saatine uygun ulaşım olmadığından A2 motor ehliyetine yazıldım ve temmuz sonu sınav var. Bu süreye kadar Chopper tarzı motor almak istiyorum. Bir kısım araştırmalar yaptım sanayideki tamirci ustadan, motor kullanıcılarından görüşler aldım.
2 sebeple chopper istiyorum.
1. 2017 de A1 sınavını geçiğim halde evrakları karakola vermedim, hız yaparım diye. Şimdi daha sabit düşünüyorum hız yapmak yerine keyif almak. ayda 15 gün 100+ km git gel sürüşüm olacak.
2. Kışa eşim ve benim için işe git gel kullanabileceğimiz araç almayı düşünüyorum. Buna rağmen yazları ve güzel havalarda kullanmak istiyorum motoru. Çünkü mesleğim icabı iş görüşmelerine giderken bir araç sahibi olmanın yanında scooter ya da basit motorlarla gitmek iş görüşmesinde maalesef anlaşmamı etkileyecektir. Ye kürküm ye hesabı.
Çanakkale'de kendi evimi kendim yaptığım ve bütün paramı harcadığım için maalesef yüksek bütçem yok, evimin bitmesine az kaldı ailem de gelecek yakında. Bu nedenle max bütçem 150 bin bandında ki bunu da borç alacağım ilk başta.
Motor yükseltmek, hız yapmak, genç gibi takılmak gibi düşüncelerim bulunmuyor![]()
Usta kaynakçıyım. Kendi evimi yaptım. Bir şeylerle uğraşmayı seviyorum. İlçe içerisinde elektrikli fayton motormuz var (kuba 3 tekerli) çocukları okula götürmek için eşime almıştım.
Araba sevmiyorum. Arabayı da sadece işe gidip gelmek (yağışlı ve kötü havalar) dışında eşim için alacağım. Geriye bana severek kullanabileceğim, daha emekleme aşamasındaki anı biriktirmek istediğim youtube kanalıma koyacağım biir chopper sahibi olmak istiyorum.
Tekrar satamayacağımı bilmsem de hatta bobber motorlar daha iyi geliyor bana....
Çanakkale de pek motor yok bu segmentte (superligt var) ilanlarda gördüğüm kadarı ile, kısmen raptor pilder 125, gv250, aklıma yatanlar.
Ne araba ne motor hakkında çok bilgim yok. Önerilerinize açığım ne almalı nasıl almalıyım.
Hoş buldum, iyi forumlar.

Yok
Çanakkale
A Rh (+)