hepiniz sağolun
ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar,
ben yukarıdaki mesajı lastik konusuna yazmıştım, aidikurt arkadaşım bu başlığı açmış, öyleyse anlatayım biraz.
10 gün önce kaza geçirdim aslında, şu an bir problemim yok, sağlık durumum iyi, istirahatteyim.
kavşakta en önde sağda beklerken, yeşille birlikte hızla kalkıp solumdaki otomobilin önüne geçmek üzere hızla kalkıp sol-sağ yapayım dedim, yaptım da, fakat bir anda kayıp düştüm. nasıl olduğunu anlamadım.
düştükten sonra motorumun 3-4 mt ileriye sürüklendiğini gördüm, fakat ben hiç sürüklenmeden "lap"diye düştüm. acil/112 hekimi olduğum için kırığı hemen farlettim, kolumu sağ kulomla destekledim, ilk müdahale için bu yeterliydi. ilk anda ciddi ağrı olmuyor zaten.
soğuk kanlı bir şekilde hareket ederek motorumu kaldırttım, kilitlettim, kaskımı markete emanet ettim ve bu arada gelen ambulansla hastaneye gittim.
sol ön kol radius-ulna çift, parçalı, açık kırık vardı, ameliyat oldum, plak ve kişner teli uygulandı. en az iki ay alçı ve sonrasında 1 ay da ön kolu destekleyen bir protez kullanmam gerekecek.
işte kırığım;
bu da bana ders olsun diyorum.
tesellim bana çarpan ve çarptığım birileri olmaması, dolayısıyla bir de işin adli boyutu olmadı.
sevindirici yanı, motoruma hibirşey olmadı, birka saat sonra çağırdığım arkadaşımla beraber gittik, tek marşta çalıştı ve yürüdü.
Allahtan motora bişey olmadı diye espri yapıyorum,(espri değil aslında)
bu arada,motoru alalı 1,5 ay olmuştu, çok okudum, kendimi tam olarak hazılamaya çalıştım, kask giysi ehliyet motorla birlikte hazırdı. o kadar dikkatliydim ki yaptığım 750 km boyunca bir kez bile acil frenaj yapacak pozisyona düşmedim.
kazadan sonra bunu bir şanssızlık, tesadüf gibi düşünmüştüm, fakat analiz edince,
sonuç şu;
motora alışmanın verdiği güven, dikkatsizlik, acelecilik, seyir halindeyken kafamın başka şeylerle meşgul olması ve yorgunluk....
( belki biraz da lastiğin kalitesizliği...) bütün bunlar bir araya gelince kaza kaçınılmaz.
paylaşmanın yararı olur diye düşündün,
kazasız sürüşler diliyorum.

Denizli