Alıntı moonchild Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı müslüm baba Nickli Üyeden Alıntı
Gönderdik zaten ama kardeşim ben yine şüpheliyim bu paraların nereye gideceği konusunda,kimse açılan hesapların sahiplerini ve bu hesaplardan kimlerin ve nasıl para çekme yetkisi olduğunu söylemiyor, bir başka konu ise maliyenin bu paralardan intikal vergisi alıp almadığı, benim bildiğim kadarıyla yapılan bağışlardan maliye bir vergi alıyor, yanlışsa düzeltin doğruysada ayıp.
Valla baba ben kapadım gözümü kulağımı gönderdim elimden geleni, gücümün yettiğini... Yani bu paraların tek kuruşu konu dışı kişilere giderse sonuna kadar haram olsun, yiyene de zehir zıkkım olsun! Başka da bişey diyemiyorum... Maliye'nin vergi alamayacağını zannediyorum çünkü vakıflar dernekler vergiden muaf kuruluşlar. Öte yandan şirket adına yaptığın bağışı belli bir limitte muhasebeleştirmek de mümkün-yani gider kaydedebiliyosun bağış makbuzu karşılığında... Buradaki vergi yükünü devlet üstleniyor zannediyorum... Yine de hatalı olabilirim, doğrusunu bilen varsa düzeltsin lütfen...
haklısın mooon yanlışın yok.şirketler bağışları gider olarak gösterebiliyorlar.sonrada vergilerinden düşüyorlar.
hani o çok yardımsever işadamları varya aslında devlete ne yük bindiriyorlar kimsenin ruhu duymuyor.
bu bayramda ben kime yardım ediceğimi şaşırdım resmen.kimseye hiç bir kuruluşa güvenemiyorumki artık.