Boşver abi, sen şarkıyı dinle. Seveceksin ;)tcserkan Nickli Üyeden Alıntı
Abi, o tip hikayelerin tamamına yakını Heavy-Metal ruhunu 'bodozlamasına aykırılık' sanan adamları uydurduğu şeylerdir. Halbuki bu heriflerin anlatmaya çalıştığı tek şey "özgür olun", "isyan edin" türünde şeylerdir ki buradaki isyandan kasıt ota boka saldırın değildir. Biri kafanıza basıyorsa "noluyo lan" deyin diyor. Megadeth gibi bir grup -ki bence yeryüzünün en ruhsuz adamlarıdırlar- çocuk denecek yaşta Anarchy in UK gibi kendilerinden binlerce kilometere uzaklıktaki sosyal bir sorunu konu alan bir şarkı yazmışlardır. (EDIT: Şarkı aslında Sex Pistols'undur. Megadeth sadece cover'ını yapmıştır. Öğrenmenin yaşı yoktur)Kino Nickli Üyeden Alıntı
Ozzy'e gelince... bu adam hakkında güvenebileceğim kaynaklardan okuduğum en vahşice şey bir turnede sabah sabah ötüp uykusunu piç eden bir horozu teklmelemesi ve bir konserinde sahneye atılan yarasayı oyuncak zannedip ısırmasıdır.
Sözün özü, insanlar kendi hayallerini bu adamlara yakıştırıyor. Sahnede civciv çiğnenmesini isteyen adamlar bunu dinlediği adamalara 'övgü' niyetine yapıştırıyorlar. Bu kesinlikle iğrenç bir durum.
Bakın, Alice cooper ne diyor; "Konserden sonra Frank Zappa beni yanına çağırdı ve “gerçekten canlı bir tavuk kurban ettin mi” diye sordu. Ona etmediğimi söyledim. “Sakın kimseye söyleme, çünkü insanlar bunu çok sevdi” dedi. İşte efsane böyle başladı"
--
Not: Civciv olayı için -tam anlamıyla ikna olmasam da- Sepultura'nın bok yemesi olduğunu okumuştum bir yerlerde. Bu, onlara Ozzy'den daha çok yakışır kesinlikle. Heavy-Metal ve kısmen Thrash-Metal'i diğer tarzlardan (death, black vs.) ayıran en önemli şey isyanlarının ve çığlıklarının altında yatan ruhsal dinginlik ve kültürlerde nirvana, satori, en-el hak gibi adlandırılan şeyi notalarla yapabiliyor olmaları.
Kastettiğim şeyin daha anlaşılabilir olması için mutlaka youtube'a Steve Vai - Tender Surrender yazın. Adamın gitarı sadece çalmadığını, o anda yaptığı şeyin kelimelerle çok daha rahat anlatılamayacağını görün. Kastettiğim şey sadece devasa bir yetenek değil... yaptığın şeyi yaşamak, o ana gerçekten orada olmak.
Bitti...

E-250
İstanbul
0 Rh (+)