sağol okan ım
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
250 cc Keşke Satmasaydım
İzmir
A Rh (+)sağol okan ım
izmirliyiz...inadına GÖZTEPELİYİZ
250 cc Keşke Satmasaydım
İzmir
A Rh (+)1400 regal mi....amma olur beeeee
caponord
Samsun
B Rh (+)valla düşünsenize altınızdaki kasanın 1000 lik veya daha üstü olduğunu . bu haliyle bile çok canlar yakıyor ..bide harley gibi pat pat egsoz falan çok acaip bişe çıkardı ortaya ...
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
250 cc Keşke Satmasaydım
İzmir
A Rh (+)ARKADAŞLAR...DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN...ALETLERE 400-500 YTL ARASI ZAM GELECEKMİŞ...KAYNAK SAĞLAM...SATMAYI DÜŞÜNENLER İLE DAHA ALIP ALMAMA KONUSUNDA KARARSIZ OLANLARA ÖNEMLE DUYRULUR
RRaptor
Kocaeli
0 Rh (+)Abi öyle diyon ama maşallah millet bir piyasa tutturmuş 2750 ikinci el satan regalciler var.Bence böyle adamlar bu motorları başka çin mallarına benzetiyorlar..![]()
IRZIMIDIR ÇİĞNENEN,EVLADIMIZDIR DOĞRANAN,BRE SIKILMAZ AĞLAMAZSAN BARİ GÜLMEKTEN UTAN !!! Mehmet Akif ERSOY
BMW GS 1200 ADV
İstanbul
A Rh (+)Dostlar, idealtepe sahil buluşmamıza katılan arkadaşlar gayet iyi biliyorlar, benim akü bitik ve değiştirmem gerekiyor ve ben yanlış birşey yapmak istemiyorum...
Yüksek amperli akü almak problem yaratır mı? Bizim aküler kaç amper? Yüksek amperli bir aküyü şarj etmekte şarj dinamosu yetersiz kalır mı? Akü eksik kapasiteyle çalışır mı?
Bir bilgilendirme yaparsanız ona göre karar verip cumartesi günü akümü değiştireceğim...
Bu arada bakım gerektirmeyen akü (Kuru akü) almayı düşünüyorum...
yol yapalım yol
caponord
Samsun
B Rh (+)amperinden anlamam ama kuru akü olayını banad tavsiye ettiler...içimden bi ses aküde orijinal amperin dışına çıkma diyo ama sen bilirsin carvallo kardeşş..
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
2006 250e
Mersin
0 Rh (+)amper olayına söyle örnek vereyim
fotograf makinesine
1,5 Volt AA bildigimiz normal kalem pil takarsın 4 defa flaşı (amper cok düsüktür)
1,5 volt 600mAmper koyarsın 15 defa flaşı patlatır
1,5Volt 2000mAmper pil koyarsın 40-50 defa flaş patlatır
yani aynı volt amper yüksek oldukca kullanım süresi uzuyor.
ama 1,5 volt yerine 12 volt koyarsan makinedeki elektrik devreleri yanar
tabii şarj olayıda ona göre değişir
mesela 600 amper e 10 adet 60 lık ampul takarsın
2000 ampere 60lık 33-34 ampul takarsın
önemli olan VOLT tur yani 12 volt akü yerine 16 volt takarsan ampullerde cokcabuk ısınma ve patlama daha fazla 24 48 Volt takarsan ampuller hemen patlar tabii aküye baglı tüm elektrik direncleri olan hersey patlar (yanar)
bu arada ben arabamdaki aküyü değisitirirken amperi yüksek olanını takdılar hatta akücü tavsiye etti bir zararı olmasın falan dememe kalmadı , yok daha fazla dayanır abi demisti. ama şarj dinamosu aynı o değişmemişti. bende bu konuyu bir iki elektrikci arkadaşa sorup araştırayım daha kesin bilgilerle dönerim
![]()
![]()
![]()
2006 250e
Mersin
0 Rh (+)bir kaç elektrikci arkadasıma sordum derlerki ; halk diliyle
amper yüksek olursa daha fazla kullanma süresi olur
şarj etme süreside uzar
amper düsük olan 8 saatte boşalır 8 saatte şarj olur
amperi yüksek olanı 16 saatte boşaltır 16 saatte doldurursun
(örnek 600amper- 60lık 10 ampul takarsın)
(örnek 1200 amper- 60lık 20 ampul takarsın )
tabii yüksek amperli aküde düşük ampere bagladıgının 2 misli fazla ampul takarsın
o zamanda 8 saatte boşalır 16 saatte dolar
BMW GS 1200 ADV
İstanbul
A Rh (+)Bu durumda yüksek amperli akü almanın faydalı olduğu sonucu çıkıyor.
Bilgilendirme için teşekkürler Kino...
yol yapalım yol
Şu anda 8 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 8 misafir)