Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

rafethasal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

rafethasal
    Bilgisayar
     DADYW 250E-9
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Beşinci vites dişlisi problemi ve yaşadıklarım...

Selamlar arkadaşlar,
    Motosikletimden gelen bir beni ses rahatsız ettiği için servisine gittim Çünkü bu motordan en çok servisinin anlayacağını düşünüyordum. Şanzumanımdan geldiğini tahmin ettiğim, 5.viteste ortaya çıkan problemi anlattım. Şikayetimi söyledim. Hatta dükkan sahibi kendi binip tur attı. egzosdaki çızırdıdan başka bişey yok dedi. Sorunu bildiğim ve sesi tanığım için hemen gidip egzosu yaptırıp geri geldim. Bu sefer servisteki genç usta arkadaşı arkama alıp bir turda onunla gazladım ve sesi duymasını motorun 4.viteste nasıl sektiğini(vitesten kendi kendine çıkıp girdiğini), 5. viteste nasıl çakırrrr çakıırrr çakııırrr diye ses çıkardığını gösterdim. Debriyaj balatasını değiştiricez dediler. İnandım düzelicek zannettim. Değiştirdiler. Motorun arızası aynen devam ediyor. Kızdım eski bir ustam var Motorcu Ferit ve oğlu Serkan abi. Ona gittim.
    Neden tekrar servise gitmedin diyenlerede şunu diyorum. Motorumu tekrar işten anlamayan birinin eline teslim etmek istemedim. Ve tabiki boşuna yüzleşip tartışma gereği duymadım.
    Servise almadan motora bindi bir tur attı ve dediki 5.vites dişlisi abicim. İşçilik 300 lira tutar artı arızalı parçaların tutarına mal olur sana.Servis formunu doldurup telefonumu aldıktan sonra motoru onların ellerine güvenle teslim edip, oradan ayrıldım. Biliyorumki inşallah çok ekstra bişey çıkmazsa motorun sorununu giderip sağlam bi şekilde teslim edecekler.
    Bu arada(iki hafta önce yağ ve buji değiştirmiş olmama rağmen tekrar yağ değiştirmek zorunda kaldım) 110 lira servise yağ+debriyaj balatası+işçilik olarak vermiştim. Egsozu da yaptırdım 15 lira da o tutmuştu. Veeeeee....

Sonuç: Şöyle motorcu olunur, böyle motorcu olunur diye nutuk atan servis ve dükkan sahibi abimizin ve hatta servisteki ustasının bi halttan haberi olmadığını cebimden giden param+zamanım+yürüdüğüm yol ve emeğim karşılığında anladım. Eğer ustanıza güvenmiyorsanız kesinlikle motorunuza dokundurtmayın. Ben çok üzüldüm. Sizde üzülmeyin.

Sevgi, Selam...

Rafet HAŞAL

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    gecmıs olsun dostum...
    umarım servıslerden olan sıkayetın bununla sınırlı kalır...
    su servısın ısmını bana ozelden yazarmısın...
    cok merak ettım...
    ıs bıtımınde yapılan masrafıda burda yazarsan bızlerıde bılgılendırmıs olursun...
    tekrar gecmıs olsun...
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

kaanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper Kaan Ka...
    Bankacı
     Artık yok ;(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    dostum öncelikle geçmişolsun...
    bu işçilik 300YTL biraz bana uçuk bir fiyat gibi geldi. birkaç yerden fiyat alsaydın keşke...

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Motordaki bu problem sendenmi kaynaklandı yoksa başından berimi vardı, belki hata senden değil ve garantiye sokabilirdin parçayı, biraz araştırsaydın keşke. Servise verilen 300 milyonun 150 milyonu motoru indirme parasıdır, kıçı kırık bi dişli 300 ytl etmez, kör tuttuğunu topal bulduğunu hesabı işte.

spydx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bülent Kahraman
    Mimarlık
     Kawasaki Zephyr 1100cc
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu olay açıkça belli ediyor bence bizim motorların kronik rahatsızlığı var şanzımandan bunun en büyük suçlusu bence bilinçsiz servisler bi b...ktan anlamayan kişiler ve tabiki birazda bizleriz
    Ama şuna kanaat getirdim şanzıman bölümü motorun en hassas ve dayanıksız yeri.........
    eski emektar ........34 BH 1032 RR.....
    yeni emektar........34 EBH 31 KWSK.....

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Peygamber efendimize sormuşlar kıyamet ne zaman kopacak diye, hemen cevap vermiş "iş ehline verilmediği zaman" diye, eline anahtarı alan ustayım dedi ve sonuç ortada işte...

rafethasal
    Bilgisayar
     DADYW 250E-9
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abi dün akşam yine gittim, Ferit amca kızdı bana.
    Dedi ki: olum napmışsın sen.
    _ Ne yapmışım abi?
    _ Motorda su yok
    _ Nasıl olur Abi servisten geliyo motor. Haspinallah.

Yani anlayacağınız gibi motor servisten susuz çıkıor. Nasıl oluyorsa. Suyuna bakılmıyor.
    Diyicemki ben mi susuz bıraktım. Oda mümkün değil çünki her binişimde yağına suyuna ve sinyallerin çalışıp çalışmadığına bakarım. Alışkanlıklarım var.
    Sonuç olarak , süreç devam etmekte. bu işlemler bitip motoru sağlam aldığımda hepsinin maliyetini ve yapılanları listerim burda.

Spydx 'in de dediği gibi bu problem kronik bizim motorlarda. Yapacak bişey yok. şansımız böyle. Birde tamircide öğrendim bizim motorlarda birde radyotör problemi kronikmiş. Neyse tekrar yazarım ve size bilgi veririm.
    Hepiniz Allah'a emanet olun.

Sevgi, selam...

Rafet HAŞAL

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Hem suçlu hem güçlü ne güzel valla, demekki hararetten ötürü motorunda sorun oluşsa onunda faturasını sana kesecekler, nasıl iştir bu ya :evil:

rafethasal
    Bilgisayar
     DADYW 250E-9
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Tayfun kardeşim, motorda su olmadığını farkeden sonradan gittiğim ustam. Servis farketmedi hiç.

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı rafethasal Nickli Üyeden Alıntı
    Tayfun kardeşim, motorda su olmadığını farkeden sonradan gittiğim ustam. Servis farketmedi hiç.
    Tel açıp kalaylasaydın biraz servisi, hiçbirşey bilmiyorsa gitsin kasaplık o zaman. Şimdi yaz olsaydı, sen o motoru servisten susuz şekilde alıp uzun yola çıksaydın ve allah ne verdiyse bassaydın ne olacaktı peki, kim verecekti bunun hesabını?

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)