Selamlar arkadaşlar,
Motosikletimden gelen bir beni ses rahatsız ettiği için servisine gittim Çünkü bu motordan en çok servisinin anlayacağını düşünüyordum. Şanzumanımdan geldiğini tahmin ettiğim, 5.viteste ortaya çıkan problemi anlattım. Şikayetimi söyledim. Hatta dükkan sahibi kendi binip tur attı. egzosdaki çızırdıdan başka bişey yok dedi. Sorunu bildiğim ve sesi tanığım için hemen gidip egzosu yaptırıp geri geldim. Bu sefer servisteki genç usta arkadaşı arkama alıp bir turda onunla gazladım ve sesi duymasını motorun 4.viteste nasıl sektiğini(vitesten kendi kendine çıkıp girdiğini), 5. viteste nasıl çakırrrr çakıırrr çakııırrr diye ses çıkardığını gösterdim. Debriyaj balatasını değiştiricez dediler. İnandım düzelicek zannettim. Değiştirdiler. Motorun arızası aynen devam ediyor. Kızdım eski bir ustam var Motorcu Ferit ve oğlu Serkan abi. Ona gittim.
Neden tekrar servise gitmedin diyenlerede şunu diyorum. Motorumu tekrar işten anlamayan birinin eline teslim etmek istemedim. Ve tabiki boşuna yüzleşip tartışma gereği duymadım.
Servise almadan motora bindi bir tur attı ve dediki 5.vites dişlisi abicim. İşçilik 300 lira tutar artı arızalı parçaların tutarına mal olur sana.Servis formunu doldurup telefonumu aldıktan sonra motoru onların ellerine güvenle teslim edip, oradan ayrıldım. Biliyorumki inşallah çok ekstra bişey çıkmazsa motorun sorununu giderip sağlam bi şekilde teslim edecekler.
Bu arada(iki hafta önce yağ ve buji değiştirmiş olmama rağmen tekrar yağ değiştirmek zorunda kaldım) 110 lira servise yağ+debriyaj balatası+işçilik olarak vermiştim. Egsozu da yaptırdım 15 lira da o tutmuştu. Veeeeee....
Sonuç: Şöyle motorcu olunur, böyle motorcu olunur diye nutuk atan servis ve dükkan sahibi abimizin ve hatta servisteki ustasının bi halttan haberi olmadığını cebimden giden param+zamanım+yürüdüğüm yol ve emeğim karşılığında anladım. Eğer ustanıza güvenmiyorsanız kesinlikle motorunuza dokundurtmayın. Ben çok üzüldüm. Sizde üzülmeyin.
Sevgi, Selam...
Rafet HAŞAL

DADYW 250E-9
Bursa
A Rh (-)